проблем при смяната на съединителя. Помогнете

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ico-golfa
Автомобил:
Двигател:

проблем при смяната на съединителя. Помогнете

Мнениеот ico-golfa » Пон 16 фев 2009 11:30

Колеги имам едно питане.Ако някой може да ми помогне ще съм много благодарен. Миналият ден сменихме съединителят на моя голф 3 115к.с. 2000к. 93г. Всичко бепо смяната о.к. но после като я събрахме неще да тръгне вкарваш на скорост отпускаш съединителя и почва да хърка.Казаха ми че трябвало да се смени и жилото. Ако някой може да ми даде неква информация ще е супер.
А също така ме интересува колко масло събира скоростната ми кутия.
Благодаря ви предварително.

Потребителски аватар
venll-vr
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем при смяната на съединителя. Помогнете

Мнениеот venll-vr » Пон 16 фев 2009 11:37

Може да сте обърнали съединителя и да не може да отдели достатъчно или сте сложили съединител който не е за този мотор. Не може със стария да работи, а с чисто нов да не иска.

Потребителски аватар
ico-golfa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ico-golfa » Пон 16 фев 2009 12:46

venll-vr написа:Може да сте обърнали съединителя и да не може да отдели достатъчно или сте сложили съединител който не е за този мотор. Не може със стария да работи, а с чисто нов да не иска.

Не е обърнат и сме сигурни че е за същия мотор, може ли да има некви други тънкости или некви реглажи на жилото?

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Пон 16 фев 2009 13:15

Жилото на съединителя саморегулиращо ли ти е ?
Ако е саморегулиращо, преди освобождаване захванато ли е с пластмасовата щипка ?

Предполагам проблема ти е жилото, саморегулиращото жило трябва да се захване с пластамсова щипка преди да се освободи от скоростната кутия.

Потребителски аватар
ico-golfa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ico-golfa » Пон 16 фев 2009 13:33

fill написа:Жилото на съединителя саморегулиращо ли ти е ?
Ако е саморегулиращо, преди освобождаване захванато ли е с пластмасовата щипка ?

Предполагам проблема ти е жилото, саморегулиращото жило трябва да се захване с пластамсова щипка преди да се освободи от скоростната кутия.

Да саморегулиращо е. ама не сме го захващали.

DonVito_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DonVito_ » Пон 16 фев 2009 14:16

Жилото саморегулиращо ли ти е ако да.Преди да се захване за кутията трябжа да се натегне с една бяла пластина има.След като го направите го закачате към кутията,палиш и натискаш съединителя няколко пъти да се регулира след което откача6 това бялото с което се натяга.Извинявай че му викам тва бялото но не мога да се сетя как се казва.Сега ще потърся снимки да ти го покажа

Потребителски аватар
ico-golfa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ico-golfa » Пон 16 фев 2009 14:26

DonVito_ написа:Жилото саморегулиращо ли ти е ако да.Преди да се захване за кутията трябжа да се натегне с една бяла пластина има.След като го направите го закачате към кутията,палиш и натискаш съединителя няколко пъти да се регулира след което откача6 това бялото с което се натяга.Извинявай че му викам тва бялото но не мога да се сетя как се казва.Сега ще потърся снимки да ти го покажа

Мерси много тва е прекрасна новина. Начи като се направи тази операция сичко трябва да е О.К. нали.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”