Фарове за Голф 4 - разлики между BOSCH и VALEO?
- chinadracon
- Автомобил: VW Golf MK4
- Двигател: AKL 1999
- Контакти:
Фарове за Голф 4 - разлики между BOSCH и VALEO?
Здравейте колеги, предстои да сменям фарчетата на Голфа с нови, понеже доста са амортизирани старите. Тъй като искам сток-ови фарове, а не разни истории от сорта на Angel Eyes, се поразрових по няколко сайта и установих, че основно се предлагат Hella, Valeo и BOSCH. Наясно съм, че Hella е най-доброто, обаче финансовите ми възможности не са такива, че да си позволя да давам 800 лева за два фара /да уточня, че са с халогени фаровете на моята кола/, явно опциите остават BOSCH или VALEO. За VALEO следя изказвания във форума, наясно съм, че е добра марка, но ме учуди, че разликата в цената в сравнение с BOSCH е 100 лева. Та питането ми е аджеба, толкова по-добри ли са VALEO от BOSCH, че да струват 300 и нещо на фар, в сравнение с 200 и няколко за фар на BOSCH? Ще сгреша ли, ако купя BOSCH? Мерси предварително!
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Re: Фарове за Голф 4 - разлики между BOSCH и VALEO?
Здравей колега
Те Бош-а може и да не са толкова лоши, но проблема е че има много ментета на тази марка, а и няма нищо немско в Бош
Помисли по този начин, че нощем единственото на което разчиташ са фаровете, а нощта е 50% от денонощието => фаровете са страшно важни, какви са! Моят съвет е, щом не може да са Хела, да са Валео
Мисля че това е вносителя http://www.sofiaexport.com/sofiaexport/
пп: А и цената почти винаги е показател за качеството...
пп: А и цената почти винаги е показател за качеството...
- chinadracon
- Контакти:
Мерси skotis
, е наистина 600 малко по-леко звучи от 800. В интерес на истината първоначално бях видял и някакъв модел на FK с лупи на късите без Angel Eyes, но в крайна сметка май към сток-ови фарове ще се ориентирам. Благодаря ти, ще ми е интересно да чуя и други какво мислят!
P.S. Към модераторите: Извинявам се, май съм объркал форума...
P.S. Към модераторите: Извинявам се, май съм объркал форума...
- dokros
- Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
- Двигател: 1.9 TDI ALH
- Контакти:
Фарове на ХЕЛА за Г-4,с вградени халогени ,в АУТО+ са по 280 лв единия ,откъде си видял цени 800 за двата ,не знам.
- chinadracon
- Контакти:
ами в някакъв сайт за авточасти беше, но не мога да ти го цитирам точно, признавам, че не съм направил толкова подробно проучване, но на въпросното място Хела с вграден халоген се продаваше за 400 и няколко лева... Явно на Ауто+ са им по-добри цените...
- propparo
- Автомобил:
- Двигател:
dokros е много прав--търси малко повечко колега,и то на място,не чрез интернет.
Какви са тея 400 за фар,че то от ибея разни префърцунени фарчета ти идват на толкова за двата.
Взимай което ти отърва,първо докато са нови всички светят еднакво добре,второ--20 години ли ще я караш тази кола че да и купуваш все най-скъпото,което в БГ не означава най-доброто.В повечето случаи се играе с народопсихологията--ааа,това е по-скъпо,значи е по-доброто.Е да,ама не.
Какви са тея 400 за фар,че то от ибея разни префърцунени фарчета ти идват на толкова за двата.
Взимай което ти отърва,първо докато са нови всички светят еднакво добре,второ--20 години ли ще я караш тази кола че да и купуваш все най-скъпото,което в БГ не означава най-доброто.В повечето случаи се играе с народопсихологията--ааа,това е по-скъпо,значи е по-доброто.Е да,ама не.
- dokros
- Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
- Двигател: 1.9 TDI ALH
- Контакти:
Линкове много ,в нета е пълно с тях ,иди на място в магазин и питай ,истината е "някъде там" ,както се казваше в един филм,ще останете изненадани от разликите в цените.
- chinadracon
- Контакти:
egoist_ok написа:Колега виж тук: http://pitstopshop.eu/product_info.php?products_id=1021
Колега, мерси за линка, знам ги тези, много ми харесват, обаче мисля че нямат вградени лупи за мъгла..Иначе от тези хора си купих стоповете и съм много доволен от тях.
Колега dokros, ясна ми е идеята, просто исках да видя мнения за марките BOSCH и VALEO, малко се поотклонихме от въпроса, но така или иначе благодаря на всички за включването!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”