Фарове за Голф 4 - разлики между BOSCH и VALEO?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
chinadracon
Автомобил: VW Golf MK4
Двигател: AKL 1999
Контакти:

Фарове за Голф 4 - разлики между BOSCH и VALEO?

Мнениеот chinadracon » Чет 19 фев 2009 11:05

Здравейте колеги, предстои да сменям фарчетата на Голфа с нови, понеже доста са амортизирани старите. Тъй като искам сток-ови фарове, а не разни истории от сорта на Angel Eyes, се поразрових по няколко сайта и установих, че основно се предлагат Hella, Valeo и BOSCH. Наясно съм, че Hella е най-доброто, обаче финансовите ми възможности не са такива, че да си позволя да давам 800 лева за два фара /да уточня, че са с халогени фаровете на моята кола/, явно опциите остават BOSCH или VALEO. За VALEO следя изказвания във форума, наясно съм, че е добра марка, но ме учуди, че разликата в цената в сравнение с BOSCH е 100 лева. Та питането ми е аджеба, толкова по-добри ли са VALEO от BOSCH, че да струват 300 и нещо на фар, в сравнение с 200 и няколко за фар на BOSCH? Ще сгреша ли, ако купя BOSCH? Мерси предварително!

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Re: Фарове за Голф 4 - разлики между BOSCH и VALEO?

Мнениеот skotis » Чет 19 фев 2009 11:19

Здравей колега :) Те Бош-а може и да не са толкова лоши, но проблема е че има много ментета на тази марка, а и няма нищо немско в Бош ;) Помисли по този начин, че нощем единственото на което разчиташ са фаровете, а нощта е 50% от денонощието => фаровете са страшно важни, какви са! Моят съвет е, щом не може да са Хела, да са Валео :) Мисля че това е вносителя http://www.sofiaexport.com/sofiaexport/

пп: А и цената почти винаги е показател за качеството...

Потребителски аватар
chinadracon
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Чет 19 фев 2009 11:24

Мерси skotis :) , е наистина 600 малко по-леко звучи от 800. В интерес на истината първоначално бях видял и някакъв модел на FK с лупи на късите без Angel Eyes, но в крайна сметка май към сток-ови фарове ще се ориентирам. Благодаря ти, ще ми е интересно да чуя и други какво мислят!

P.S. Към модераторите: Извинявам се, май съм объркал форума... :oops:

Потребителски аватар
dokros
Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
Двигател: 1.9 TDI ALH
Контакти:

Мнениеот dokros » Чет 19 фев 2009 17:36

Фарове на ХЕЛА за Г-4,с вградени халогени ,в АУТО+ са по 280 лв единия ,откъде си видял цени 800 за двата ,не знам.

Потребителски аватар
chinadracon
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Пет 20 фев 2009 11:05

ами в някакъв сайт за авточасти беше, но не мога да ти го цитирам точно, признавам, че не съм направил толкова подробно проучване, но на въпросното място Хела с вграден халоген се продаваше за 400 и няколко лева... Явно на Ауто+ са им по-добри цените...

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Пет 20 фев 2009 11:40

dokros е много прав--търси малко повечко колега,и то на място,не чрез интернет.
Какви са тея 400 за фар,че то от ибея разни префърцунени фарчета ти идват на толкова за двата.
Взимай което ти отърва,първо докато са нови всички светят еднакво добре,второ--20 години ли ще я караш тази кола че да и купуваш все най-скъпото,което в БГ не означава най-доброто.В повечето случаи се играе с народопсихологията--ааа,това е по-скъпо,значи е по-доброто.Е да,ама не.

Потребителски аватар
egoist_ok
Автомобил: Golf 4 TDI 4 motion
Двигател: ARL 2002

Мнениеот egoist_ok » Пет 20 фев 2009 19:32

Потребителски аватар
dokros
Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
Двигател: 1.9 TDI ALH
Контакти:

Мнениеот dokros » Пет 20 фев 2009 21:10

Линкове много ,в нета е пълно с тях ,иди на място в магазин и питай ,истината е "някъде там" ,както се казваше в един филм,ще останете изненадани от разликите в цените.

Потребителски аватар
chinadracon
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Съб 21 фев 2009 10:56

egoist_ok написа:Колега виж тук: http://pitstopshop.eu/product_info.php?products_id=1021

Колега, мерси за линка, знам ги тези, много ми харесват, обаче мисля че нямат вградени лупи за мъгла..Иначе от тези хора си купих стоповете и съм много доволен от тях.
Колега dokros, ясна ми е идеята, просто исках да видя мнения за марките BOSCH и VALEO, малко се поотклонихме от въпроса, но така или иначе благодаря на всички за включването!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”