Как се сваля вътрешно каре?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Как се сваля вътрешно каре?

Мнениеот parno » Нед 15 фев 2009 14:49

На Г2 става въпрос..
как се сваля.
ходи ли се на реглаж.
покрай смяната на маншона му желателно ли е да се сменят други неща?така и така е свалено.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Re: Как се сваля вътрешно каре?

Мнениеот znainainai » Нед 15 фев 2009 15:45

Трябва ти този комплект или по точно Дванадесетостен 8 :idea:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Две удължения за гидория за да може да бръкнеш , лула 30 да развиеш голямата гайка на карето (външното) откачаш шарнира и полуоска излиза монтаж по обратният ред :wink:

Последна промяна от znainainai на Нед 15 фев 2009 16:57, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Нед 15 фев 2009 16:41

Само преди да започнеш да развиваш 6-те болта на карето вкарвай хубаво камъка от комплекта дето е показал колегата. Защото това ми е редовния номер - замазвам някое от болтчета и после страдам много :banghead:
Има вариянт да са и за шестограм № 6. После , за да извадиш самото каре има една зегерка която се маха , чукваш карето и си излиза . Има и една шайба зад карето , внимавай да не я изпуснеш при монтажа. Това е :wink:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Нед 15 фев 2009 17:52

амз...значи свалям цялата полуоска
цена за маншона?
благодаря колегите...
ще гледам да документирам със снимки как става работата

Потребителски аватар
HAMELION
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот HAMELION » Нед 15 фев 2009 18:02

цената мойе да е 12лв или 22лж зависи от диаметара на полуоиската като сжали6 полуоската драй жнимателно карето защото ако ти е по износено от колкоот трябва мойе да се разпаднат сачмите после забарши добре от долу и 6те видиш зегер маха6 зегера с зегеркле6ти или с квот успеиш и вадиш карето внимателно наван ман6она варви с металната 4а6ка така 4е триабва да сравни6 и нея при купуването на новото
пс. препора4ително е ако далго време е бил скасан ман6она да го накисне6 в нещо да падне марсотиата по специално песа4инките после много добре забарсваш и смазваш обилно с графитна смазка.
успех

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Нед 15 фев 2009 18:05

Smoke написа:амз...значи свалям цялата полуоска
цена за маншона?
благодаря колегите...
ще гледам да документирам със снимки как става работата

За да смениш маншона се прави процедурата дето ти описах :wink: Маншона е не повече от 20-30 лева .В читавите комплекти дават грес и нови болтове .

Потребителски аватар
balamata
Автомобил: Renault Laguna
Двигател: F3P720

Мнениеот balamata » Нед 15 фев 2009 19:13

Не е нужно да сваляш цялата полуоска.При мен на Г3,майстора ми отви само трите болта на шарнира и по този начин извихме максимално гумата настрани, за да се освободи достатъчно място,за да се извади карето и маншона.После сложихме новия и всичко сглобихме по обратния ред.

pe4kata
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pe4kata » Нед 15 фев 2009 19:30

колеги ,някои знае ли колко пари излизат комплект ,върешните с външните карета и маншоните ?

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Нед 15 фев 2009 19:33

balamata написа:Не е нужно да сваляш цялата полуоска.При мен на Г3,майстора ми отви само трите болта на шарнира и по този начин извихме максимално гумата настрани, за да се освободи достатъчно място,за да се извади карето и маншона.После сложихме новия и всичко сглобихме по обратния ред.

Правиш ли разлика между външно и вътрешно каре ?

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Нед 15 фев 2009 19:44

Бързият написа:...

и аз си помислих че говори за външно ама карай.
утре ще го напъна.
ако стане ще се радваме :Mr Green Fun

Потребителски аватар
balamata
Автомобил: Renault Laguna
Двигател: F3P720

Мнениеот balamata » Нед 15 фев 2009 23:27

Бързият написа:
balamata написа:Не е нужно да сваляш цялата полуоска.При мен на Г3,майстора ми отви само трите болта на шарнира и по този начин извихме максимално гумата настрани, за да се освободи достатъчно място,за да се извади карето и маншона.После сложихме новия и всичко сглобихме по обратния ред.

Да колега,говоря точно за вътрешното каре!!!Като се отвият трите болта които държат шарнирния болт отдолу и се освобождава достатъчно място за да можеш да дръпнеш и извъртиш гумата,която опъва полуоската да излезе малко от скоростната кутия и да извадиш вътрешното каре!!!Но този чалъм явно го знаят само по-опитните майстори.Така не си усложняваш живота да разкачаш и външното каре!!!И аз бях долу в канала,когато ми смениха скъсания маншон на ВЪТРЕШНОТО КАРЕ!Дано сега да си ме разбрал,че говоря за него!Пък ти си го прави по трудния начин като искаш.

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Нед 15 фев 2009 23:47

balamata написа:
Бързият написа:

Да колега,говоря точно за вътрешното каре!!!Като се отвият трите болта които държат шарнирния болт отдолу и се освобождава достатъчно място за да можеш да дръпнеш и извъртиш гумата,която опъва полуоската да излезе малко от скоростната кутия и да извадиш вътрешното каре!!!Но този чалъм явно го знаят само по-опитните майстори.Така не си усложняваш живота да разкачаш и външното каре!!!И аз бях долу в канала,когато ми смениха скъсания маншон на ВЪТРЕШНОТО КАРЕ!Дано сега да си ме разбрал,че говоря за него!Пък ти си го прави по трудния начин като искаш.

За VW ли говориш ? :shock Как така ще извадиш полуоската от скоростите като чашката е хваната с гайка ? :shock И как извади маншона като болтовете минават през ламаринката която е едно цяло с маншона ? Много ми се иска да го видя на живо как става специално на VW :да:

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пон 16 фев 2009 0:02

balamata написа:Но този чалъм явно го знаят само по-опитните майстори.Така не си усложняваш живота да разкачаш и външното каре!!!

Само дето е хубаво да се измие карето от пясъка и мизерията която е събрало (щом се е скъсал маншона)и е по лесно да се извади цялата полуоска :idea: Щото може да си провериш маншона и на външното каре и ако има нужда и него да го смениш :!:

Последна промяна от znainainai на Пон 16 фев 2009 0:47, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Пон 16 фев 2009 0:13

Сега май му схващам мисълта на Баламата :lol: Обаче предпочитам да си "усложня живота" като отвия 1 гайка повече и да си работя спокойно , отколкото да гоня висящата полуоска из канала, да рискувам зегерката да ми извади окото или след това още 3 часа да събирам карето ако се разпадне :Mr Green Fun

Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poni » Пон 16 фев 2009 23:05

аз се чудя пък защо трябва да откача шарнира от болтовете,като може да го откачи от макферсона :roll:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”