надиагностика показва чее добрепроблем обороти 1.6ми абу
- yatt1973
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
проблем обороти 1.6ми абу
здравеите колеги много тарсих и ненамерих отговор из форума за моя проблем тои е следния: падат оборотите за секунда исе вдигат донормалните на загрял мотор на място правиго на гас и бензин ито през интервал отоколо 5-6 сек но не винаги моторае:абу-1.6моно94г.иначе като запаля сутрин след около 10 секунди започва да претриса до като позагрее исе оправа това само на бензин никога не паля на гас.
надиагностика показва чее добре
надиагностика показва чее добреRe: проблем обороти 1.6ми абу
то диагностика с кодочетец не става!? потърси мотор тестер или някой с електронен осцилоскоп , и да ти провери запалването - палец, капачка, кабели и свещи.с друга диагностика не се хващат проблемите в тях.доста трудна и прецизна подготовка за "майсторите" 
Re: проблем обороти 1.6ми абу
може да е проблем с електрониката пробаи да откачиш някоя клема за 5 минути и пак я сложи и виж ако е така значи ти трябва симолатор за компютъра! при мен е сащото и тва каде ти казах проработи
- yatt1973
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
какво значи симулатор?
Последна промяна от yatt1973 на Съб 14 мар 2009 10:31, променено общо 1 път.
- RossenVlad
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, мисля, че имам същия проблем. Сутрин или вечер ,като си тръгвам от работа и като запаля и първо малко повече върти стартера, за да запали и второ- падат оборотите и все едно на 3 цилиндъра работи за 2-3 сек. и се оправя и после няма проблем.
Правих диагностика и казаха,че всичко било перфектно и трябвало да им я оставя със съмнението, че може да е от моторчето за празен ход. Но не мисля, че е от него. Проблемът е само при палене и то, когато не е палена 5-6 часа.
Някой от клубните майстори може ли да помогне?
Правих диагностика и казаха,че всичко било перфектно и трябвало да им я оставя със съмнението, че може да е от моторчето за празен ход. Но не мисля, че е от него. Проблемът е само при палене и то, когато не е палена 5-6 часа.
Някой от клубните майстори може ли да помогне?
- RossenVlad
- Автомобил:
- Двигател:
колата не е на газ и го прави , когато е студена
- policevidin
- Автомобил: VW Golf 3 Modificated
- Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996
yatt1973 написа:здравеите колеги много тарсих и ненамерих отговор из форума за моя проблем тои е следния: падат оборотите за секунда исе вдигат донормалните на загрял мотор на място правиго на гас и бензин ито през интервал отоколо 5-6 сек но не винаги моторае:абу-1.6моно94г.иначе като запаля сутрин след около 10 секунди започва да претриса до като позагрее исе оправа това само на бензин никога не паля на гас.надиагностика показва чее добре
А някой да е помислил за моното или по точно за стъпковия мотор
колега вдигни капака и могледни стъпковият мотор като се менят оборотите тои реагира ли ако не помрудва може да е иглата. преди седмица пробвах една игла на моята инжекция и правеше нещо такова + висок разход.
И при мен се случва да ми паднат оборотите, все си мисля, че е от стъпкоеото моторче, 1.8 е моно инжекция! А колкото до разхода...все едно баварец карам мамка му!
- RossenVlad
- Автомобил:
- Двигател:
стъпково моторче и моторче за празен ход едно и също ли е?
- policevidin
RossenVlad написа:стъпково моторче и моторче за празен ход едно и също ли е?

- RossenVlad
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, не всичко знам. хехе
Имам леки пропуски:)
Запалителната система в по-голямата част не ми е сила, както и всякакви карбуратори и свързаните с тях неща:)
- policevidin
Нали за това е форума 

- RossenVlad
- Автомобил:
- Двигател:
Заговорихме много за въпросното моторче, но някой колега имал ли е подобен проблем и какво е направил?
този проблем и аз съм имал на 1.4 моно Г3 от топлинния дат4ик гаранция ам си турсете датчик със същия пръетен ина4е гори 100% гаранция аз изгоряь с 2 със сини пръстени а по принцип трябва да е Жълт за проба дали от дат4ика откачи буксата и тогажа 6е ти дуржи обороти
- policevidin
duduru написа:този проблем и аз съм имал на 1.4 моно Г3 от топлинния дат4ик гаранция ам си турсете датчик със същия пръетен ина4е гори 100% гаранция аз изгоряь с 2 със сини пръстени а по принцип трябва да е Жълт за проба дали от дат4ика откачи буксата и тогажа 6е ти дуржи обороти
да ти кажа има нещо верно в то колега то4но тои се грижи за това да каже на ЕКУ то колко е загряла колата но проблема е следния като откачиш кабела ако няма подобрения след това откачи клемата на акумолатора щото в ЕКУ то се появява грешка
"+ Кусо" и може да еба*а моното после
като отка4иш датчика а тои се намира под делкото с 4 кабела треа да се повишат оборотите малко
испех и лека нощ!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”