Токове ??

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
stiix
Автомобил:
Двигател:

Токове ??

Мнениеот stiix » Пон 12 сеп 2005 15:05

Колеги, имам Голф 2, '86-та година. Онази нощ ми се появи следния проблем - както карах и изведнъж ми изчезнаха фаровете. Прегледах всички бушони - бяха изправни. Особеното е, че ми изчезнаха и парното и чистачките. Има габарити, мигачи и стопове. Някой може ли да ми каже на какво се дължи това ? Благодаря ви предварително!

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 12 сеп 2005 15:23

контактен ключ, зад него е клемореда-оттам минават тоците на тия неща които описваш-окисляване, нагар...а да караш с по-мощни крушки без релета?

Потребителски аватар
stiix
Автомобил:
Двигател:

Токове

Мнениеот stiix » Пон 12 сеп 2005 15:35

Значи, колега...и аз мислех за контактния ключ, ама рекох да питам първо. И още нещо - забелязах, че като дръпна ключа за превключване дълги/къси (фаровете светват) тогава заработват и чистачките и парното. А за по-мощни крушки - 50/90 са от 5 години, откакто съм купил колата

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Токове

Мнениеот °niksi° » Пон 12 сеп 2005 16:13

stiix написа:Значи, колега...и аз мислех за контактния ключ, ама рекох да питам първо. И още нещо - забелязах, че като дръпна ключа за превключване дълги/къси (фаровете светват) тогава заработват и чистачките и парното. А за по-мощни крушки - 50/90 са от 5 години, откакто съм купил колата

Точно това са симптомите за клемореда.

Потребителски аватар
granci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот granci » Пон 12 сеп 2005 18:28

Клеморед, и аз си патих от него :weep:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пон 12 сеп 2005 18:53

не е клемореда-през него минават всички токове за фаровете=няма да има светкавица :idea:
ключа на фаровете ти е проблема-погледни го първо него.
а има шанс и да е самото ел.табло-букси, връзки... понякога купето тече точно над ел.таблото и отзад се окислява яко...

разбира се винаги има вероятност да е скапан и клемореда-но аз лично бих го поставил по назад в списъка на проверките (кофти се сменя mhihi )

Потребителски аватар
daemon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот daemon » Пон 12 сеп 2005 19:59

значи случи ми се нещо подобно с предното ми голф-че - 2 ка. на път за бургас точно на края на магистралата преди чирпан ми изгаснаха *всички* светлини (как успях да спра при положение че карах със 110 и аз още не знам).....ама какво беше после.оказа се че като е тръснало леко където е контактния ключ на голф-а има 3-4 клеми които дават контакт (и по специално една *специална* маса..) та тази клема се беше извадила! баси това доде го открият направо ми ****** мамата! та провери оттам нататък. аз тръгнах от ключа за фаровете и докато стигна до контактния...мале мила :?

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пон 12 сеп 2005 20:14

Васе дългите не зависят от това дали си дал контакт следователно и при стопен клеморед ще ги има. И без ключове като дръпнеш лостчето светват дългите.
stiix а като дръпнеш лостчето може ли да остане на дълги или свети само докато го държиш дръпнато.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пон 12 сеп 2005 20:15

°niksi° написа:.....

вярно!

Потребителски аватар
hitrec
Автомобил:
Двигател:

Re: Токове ??

Мнениеот hitrec » Нед 08 мар 2009 19:23

Здравейте, аз имам подобен проблем и търсех в търсачката решение и попаднах на тази тема.При мен фарове имам , но се губят от време на време едновременно чистачки , парно и шибидах.Друго не съм открил дали се губи.Някакви идеи каде може да има хлабава връзка или нещо друго , че ту ги има ту не.Онзи ден смених клемореда на контактния ключч и същата работа.
Благодаря предварително.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”