Въпрос реглаж на предница

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
rumen69
Автомобил:
Двигател:

Въпрос реглаж на предница

Мнениеот rumen69 » Съб 14 мар 2009 16:23

Въпроса ми е, ако е сменен само тампона на макферсона, този отгоре на амортесьора, без да е свалян самия амортесьор, трябва ли реглаж на предница?

Потребителски аватар
tns
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос реглаж на предница

Мнениеот tns » Съб 14 мар 2009 17:31

В случая не ти трябва реглаж.

Потребителски аватар
MobilLife
Автомобил: Wv golf 5 +
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MobilLife » Съб 14 мар 2009 17:34

Да и ги смени и двата тампона нищо че единия може да ти се види здрав - после реглаж и си на 6! :да:

Потребителски аватар
rumen69
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rumen69 » Съб 14 мар 2009 17:38

смених амортесьори и тампони, направех реглаж, но се появи чукане, и ходих пак в сервиза да проверят. Там разкачиха амортесьора отгоре, прегледаха тампона и пак го поставиха, сега не съм сигурен, да давам ли още 20лв. за реглаж.

Потребителски аватар
MobilLife
Автомобил: Wv golf 5 +
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MobilLife » Съб 14 мар 2009 17:43

Е ако си сменил идвата и си правил реглаж само за това че е откачван - не...
И какво стана - изчезна ли чукането?

Потребителски аватар
rumen69
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rumen69 » Съб 14 мар 2009 17:50

Не съм сигурен, сега май не го чувам, колега от форума сподели, че в началото след смяна е нормално да почуква, докато се наместят, след като ги дозатегнаха, почти изчезна.

Потребителски аватар
di4evv
Автомобил: ауди а 4
Двигател:

Мнениеот di4evv » Нед 15 мар 2009 1:12

rumen69 написа: колега от форума сподели, че в началото след смяна е нормално да почуква, докато се наместят

проблема за почукването е че ако не е стегната добре долната гайка като завиват горната с гайковерта долната се развива леко,получава се малък луфт и после чука.Иначе за реглажа ,ако не са развивали амортисьора от шенкела няма смисъл от реглаж

Потребителски аватар
cempak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cempak » Пон 30 мар 2009 11:59

Здравейте ,преди около седмица ми ремонтираха малко предница,след което реглаж,вече една седмица карам интензивно колата и усещам някаква разлика в управлението от преди,волана ми стои леко "завил наляво" когато карам направо,когато я взех от сервиза ми дадоха един лист от реглажа и казаха че всичко е наред,но аз се съмнявам,много от стойностите са червени което ме съмнява.И тъй като нито разбирам английски нито от коли го сканирах и се надявам някой вещ във нещата да го погледне и да каже дали стойностите са нормални?

Изображение

Потребителски аватар
RS1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот RS1 » Пон 30 мар 2009 19:11

cempak написа:Здравейте ,преди около седмица ми ремонтираха малко предница,след което реглаж,вече една седмица карам интензивно колата и усещам някаква разлика в управлението от преди,волана ми стои леко "завил наляво" когато карам направо,когато я взех от сервиза ми дадоха един лист от реглажа и казаха че всичко е наред,но аз се съмнявам,много от стойностите са червени което ме съмнява.И тъй като нито разбирам английски нито от коли го сканирах и се надявам някой вещ във нещата да го погледне и да каже дали стойностите са нормални?

Изображение

Изглежда добре. Според мен не са ти изправили волана като хората.

cougarAEK
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cougarAEK » Пон 30 мар 2009 23:50

cempak написа:Здравейте ,преди около седмица ми ремонтираха малко предница,след което реглаж,вече една седмица карам интензивно колата и усещам някаква разлика в управлението от преди,волана ми стои леко "завил наляво" когато карам направо,когато я взех от сервиза ми дадоха един лист от реглажа и казаха че всичко е наред,но аз се съмнявам,много от стойностите са червени което ме съмнява.И тъй като нито разбирам английски нито от коли го сканирах и се надявам някой вещ във нещата да го погледне и да каже дали стойностите са нормални?

Изображение

Надлъжните налкони са малки, демек двете предни гуми са по назад , трябва да са 1,45 , а при тебе са 0,40

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Чет 02 апр 2009 18:51

rumen69 написа:Въпроса ми е, ако е сменен само тампона на макферсона, този отгоре на амортесьора, без да е свалян самия амортесьор, трябва ли реглаж на предница?

задължително регулаж(ако уважаваш автомобила си,разбира се)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”