Въпрос реглаж на предница
- rumen69
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос реглаж на предница
Въпроса ми е, ако е сменен само тампона на макферсона, този отгоре на амортесьора, без да е свалян самия амортесьор, трябва ли реглаж на предница?
- MobilLife
- Автомобил: Wv golf 5 +
- Двигател:
- Контакти:
Re: Въпрос реглаж на предница
Да и ги смени и двата тампона нищо че единия може да ти се види здрав - после реглаж и си на 6! 

- rumen69
- Автомобил:
- Двигател:
смених амортесьори и тампони, направех реглаж, но се появи чукане, и ходих пак в сервиза да проверят. Там разкачиха амортесьора отгоре, прегледаха тампона и пак го поставиха, сега не съм сигурен, да давам ли още 20лв. за реглаж.
- MobilLife
- Автомобил: Wv golf 5 +
- Двигател:
- Контакти:
Е ако си сменил идвата и си правил реглаж само за това че е откачван - не...
И какво стана - изчезна ли чукането?
И какво стана - изчезна ли чукането?
- rumen69
- Автомобил:
- Двигател:
Не съм сигурен, сега май не го чувам, колега от форума сподели, че в началото след смяна е нормално да почуква, докато се наместят, след като ги дозатегнаха, почти изчезна.
- di4evv
- Автомобил: ауди а 4
- Двигател:
rumen69 написа: колега от форума сподели, че в началото след смяна е нормално да почуква, докато се наместят
проблема за почукването е че ако не е стегната добре долната гайка като завиват горната с гайковерта долната се развива леко,получава се малък луфт и после чука.Иначе за реглажа ,ако не са развивали амортисьора от шенкела няма смисъл от реглаж
- cempak
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравейте ,преди около седмица ми ремонтираха малко предница,след което реглаж,вече една седмица карам интензивно колата и усещам някаква разлика в управлението от преди,волана ми стои леко "завил наляво" когато карам направо,когато я взех от сервиза ми дадоха един лист от реглажа и казаха че всичко е наред,но аз се съмнявам,много от стойностите са червени което ме съмнява.И тъй като нито разбирам английски нито от коли го сканирах и се надявам някой вещ във нещата да го погледне и да каже дали стойностите са нормални?

cempak написа:Здравейте ,преди около седмица ми ремонтираха малко предница,след което реглаж,вече една седмица карам интензивно колата и усещам някаква разлика в управлението от преди,волана ми стои леко "завил наляво" когато карам направо,когато я взех от сервиза ми дадоха един лист от реглажа и казаха че всичко е наред,но аз се съмнявам,много от стойностите са червени което ме съмнява.И тъй като нито разбирам английски нито от коли го сканирах и се надявам някой вещ във нещата да го погледне и да каже дали стойностите са нормални?
Изглежда добре. Според мен не са ти изправили волана като хората.
-
cougarAEK
- Автомобил:
- Двигател:
cempak написа:Здравейте ,преди около седмица ми ремонтираха малко предница,след което реглаж,вече една седмица карам интензивно колата и усещам някаква разлика в управлението от преди,волана ми стои леко "завил наляво" когато карам направо,когато я взех от сервиза ми дадоха един лист от реглажа и казаха че всичко е наред,но аз се съмнявам,много от стойностите са червени което ме съмнява.И тъй като нито разбирам английски нито от коли го сканирах и се надявам някой вещ във нещата да го погледне и да каже дали стойностите са нормални?
Надлъжните налкони са малки, демек двете предни гуми са по назад , трябва да са 1,45 , а при тебе са 0,40
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
rumen69 написа:Въпроса ми е, ако е сменен само тампона на макферсона, този отгоре на амортесьора, без да е свалян самия амортесьор, трябва ли реглаж на предница?
задължително регулаж(ако уважаваш автомобила си,разбира се)
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”