Смяна масло на рейка, скоростна кутия, хидравлика...

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
bats
Автомобил:
Двигател:

Смяна масло на рейка, скоростна кутия, хидравлика...

Мнениеот bats » Сря 05 ное 2008 21:26

Предполагам, че не е лошо на определини киломтри да се подменят маслата хидравлика, скоростите, спирачната течност? въпросат ми е така ли е и какъв е периодът. Скоростите на моменти влизат трудно и понякога дерат, та единия вариант било да се смени маслото и да видим. А колкото до хидравличнотот, просто ми се иска да запазя рейката здрава...

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Сря 05 ное 2008 22:59

До колкото знам е добре маслото на скоростите да се сменя на 40-50000км :wink:

Потребителски аватар
kiko946
Автомобил: GOLF 3
Двигател: AAZ 1992 g

Мнениеот kiko946 » Чет 06 ное 2008 18:08

за рейката съм говорил с германци , нормално изкарва за целия живот на колата...важно е да са здрави маншоните. аз също исках да я гресирам , но това ми отговориха.преди това в миналите времена имах вартбург и си знаех почна ли да затега кормилото наливах масло. вартб. също беше с реика.

Потребителски аватар
valerius
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re:

Мнениеот valerius » Нед 29 мар 2009 13:16

kiko946 написа:за рейката съм говорил с германци , нормално изкарва за целия живот на колата...важно е да са здрави маншоните. аз също исках да я гресирам , но това ми отговориха.преди това в миналите времена имах вартбург и си знаех почна ли да затега кормилото наливах масло. вартб. също беше с реика.

Добър пример!!! :applause:

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Re: Смяна масло на рейка, скоростна кутия, хидравлика...

Мнениеот smurf » Нед 29 мар 2009 19:21

естествено, че трябва да се сменят тези масла от време на време, няма такива вечни течности :D
маслото на скоростната кутия на 50-60000км, маслото на хидравликата пак на толкова (това съм го срещал в книги за експлоатация на японски автомобили, ама и при другите няма да има драстична разлика)
п.п. като се има предвид, че колите който караме на по 10-15-20 години, и има голяма вероятност никога да не са сменяни посочените течности, е хубаво да се подменят, при първоначалното обслужване, ама много малко хора го правят :roll:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”