Смяна масло на рейка, скоростна кутия, хидравлика...
Смяна масло на рейка, скоростна кутия, хидравлика...
Предполагам, че не е лошо на определини киломтри да се подменят маслата хидравлика, скоростите, спирачната течност? въпросат ми е така ли е и какъв е периодът. Скоростите на моменти влизат трудно и понякога дерат, та единия вариант било да се смени маслото и да видим. А колкото до хидравличнотот, просто ми се иска да запазя рейката здрава...
- valerius
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re:
kiko946 написа:за рейката съм говорил с германци , нормално изкарва за целия живот на колата...важно е да са здрави маншоните. аз също исках да я гресирам , но това ми отговориха.преди това в миналите времена имах вартбург и си знаех почна ли да затега кормилото наливах масло. вартб. също беше с реика.
Добър пример!!!

- smurf
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Смяна масло на рейка, скоростна кутия, хидравлика...
естествено, че трябва да се сменят тези масла от време на време, няма такива вечни течности
маслото на скоростната кутия на 50-60000км, маслото на хидравликата пак на толкова (това съм го срещал в книги за експлоатация на японски автомобили, ама и при другите няма да има драстична разлика)
п.п. като се има предвид, че колите който караме на по 10-15-20 години, и има голяма вероятност никога да не са сменяни посочените течности, е хубаво да се подменят, при първоначалното обслужване, ама много малко хора го правят
маслото на скоростната кутия на 50-60000км, маслото на хидравликата пак на толкова (това съм го срещал в книги за експлоатация на японски автомобили, ама и при другите няма да има драстична разлика)
п.п. като се има предвид, че колите който караме на по 10-15-20 години, и има голяма вероятност никога да не са сменяни посочените течности, е хубаво да се подменят, при първоначалното обслужване, ама много малко хора го правят