надуване във водните съединения

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

надуване във водните съединения

Мнениеот poni » Сря 01 апр 2009 20:07

след сваляне на главата заради проблеми с налягането на маслото се получи следното: при първото запалване като позагря започна да бълбука в разширителния съд и да надува водните съединения.като че ли горното съединение към радиатора оставаше празно!след като истина и я запалих пак надуването изчезна,нов маркуча се усещаха тласъци и се чуваше шум,като че ли водата ври.освен това като подадеш газ маркуча ставаше твърд при което си мисля,че заради нещо водата не може да премине през него.като пуснеш газта съединението отново омеква.налягането в системата е нормално,малкото маркуче към разширителния съд е отпушено.мотора е 1.8 електрическа инжекция 1Р.на какво може да се дължи това?вече се видях в чудо!помагайте!

nikola.iordanov
Автомобил:
Двигател:

Re: надуване във водните съединения

Мнениеот nikola.iordanov » Сря 01 апр 2009 21:34

А сигорен ли си че си обезвъздушил системата хубаво. Ако не си и има малко антифриз във блока завира и затова надува маркучите. И друго на капачката на разширителния съд има паро въздушен клапан който трябва да изпусне налягането ,ако той е блокирал може да ти спука съединение ,или по лошия вариянт радиатора ,Затова никога не натягаи капачката до край.

Потребителски аватар
sno
Автомобил: Голф 4
Двигател:

Мнениеот sno » Сря 01 апр 2009 21:37

nikola.iordanov написа:А сигорен ли си че си обезвъздушил системата хубаво. Ако не си и има малко антифриз във блока завира и затова надува маркучите. И друго на капачката на разширителния съд има паро въздушен клапан който трябва да изпусне налягането ,ако той е блокирал може да ти спука съединение ,или по лошия вариянт радиатора ,Затова никога не натягаи капачката до край.

а аз моита като я стягам до краи от 5 години?

nikola.iordanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikola.iordanov » Сря 01 апр 2009 21:54

Здрав ти е клапана и затова си нямал проблеми до сега .Но недай си да блокира тогова ще разбереш защо съм го написал.

Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poni » Сря 01 апр 2009 22:20

nikola.iordanov написа:А сигорен ли си че си обезвъздушил системата хубаво. Ако не си и има малко антифриз във блока завира и затова надува маркучите. И друго на капачката на разширителния съд има паро въздушен клапан който трябва да изпусне налягането ,ако той е блокирал може да ти спука съединение ,или по лошия вариянт радиатора ,Затова никога не натягаи капачката до край.

ако не съм прав ме поправи,но:блока е доста по-ниско от разширителния съд/карам голф кънтри/,следователно би трябвало въздуха да е излезнал сам.голфовете не се ли обезвъздушаваха сами? а това надуване на маркучите при подаване на газ на какво се дължи?

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Сря 01 апр 2009 23:24

На пробив малък в гарнитурата ,по принцип с-мата си работи под налягане от около 2 бара май беше,и маркучите си се втвърдяват малко ,но ако са много корави тогава вкарва горещи газове в охладителната с-ма и я надува.И ПОВИШАВА ТЕМПЕРАТУРАТА НА ВОДАТА/АНТИФРИЗА/.

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_zazy » Чет 02 апр 2009 16:37

Клапана отваря на 1.2-1.5 бара следователно нормалното налягане в системата е по-малко. Около 1 бар. Пробвай колега да спреш на с предницата на горе на голям стръмен баир. Виж си също и "О" пръстена (уплатнението) на капачката. При пробите задължително капачката затегната!

Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poni » Чет 02 апр 2009 21:31

преди да я събера видях,че между клапаните на 1-вицилиндър имаше пукнатина.не зная колко е дълбока,но съм чувал че това е нормално явление при голфовите глави.възможно ли е да вкарва въздух в охладителната система оттам?някой с повече опит да се произнесе!и от какво може да се сложи глава на 1Р двигател?

nikola.iordanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikola.iordanov » Пет 03 апр 2009 21:51

poni написа:преди да я събера видях,че между клапаните на 1-вицилиндър имаше пукнатина.не зная колко е дълбока,но съм чувал че това е нормално явление при голфовите глави.възможно ли е да вкарва въздух в охладителната система оттам?някой с повече опит да се произнесе!и от какво може да се сложи глава на 1Р двигател?

Колега с това трябваше да започнеш а не с главоблъсканица. Видялси проблема но не си го отстранил, сигорно си разчитал че ще ти се размине смяната на глава ?Да ама не при тези пукнатини мижду клапаните няма разминаване. :banghead:

liubutu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот liubutu » Пет 03 апр 2009 23:53

Искам да попитам колегата, преди да махне главата проблема имаше ли го?

Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poni » Съб 04 апр 2009 7:17

проблема го имаше,но го отдадох на гарнитура.в няколко магазина за втора употреба части ми казаха,че много от главите ,които продават за голф са с такива пукнатини,но са нямали проблеми.вчера смених водната помпа и сега има малко подобрение.съмняваше ме че водата не циркулира нормално.от какъв мотор ще стане главата за моя?

liubutu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот liubutu » Съб 04 апр 2009 21:31

Вземи си необорудвана глава и си я направи както трябва.

Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poni » Нед 05 апр 2009 7:55

liubutu написа:Вземи си необорудвана глава и си я направи както трябва.

цена глава-200лв
гарнитури-100
шлайф-25
водачи-100
Ей така,отгорре отгоре и ще се получи цена като за цял мотор май
от какъв друг мотор ще стане главата за 1Р?

Потребителски аватар
koew
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koew » Нед 05 апр 2009 8:11

poni написа:
liubutu написа:Вземи си необорудвана глава и си я направи както трябва.

цена глава-200лв
гарнитури-100
шлайф-25
водачи-100
Ей така,отгорре отгоре и ще се получи цена като за цял мотор май
от какъв друг мотор ще стане главата за 1Р?

:012:
гарнитури-50
шлайф-60
водачи - 40
но така или така ... трябва да се смени няма друг начин -все пак да я види някой специалист

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_zazy » Чет 09 апр 2009 10:47

Глава от 1.8 8 клапанова, мисля, че сяка една би станала, по скоро от автомобил с Дигифант като твоя най-лесно, но нека който е правил да каже. Някои и 16 клапанови глави слагат, ама не съм срещал на 1Р точно!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”