надуване във водните съединения
надуване във водните съединения
след сваляне на главата заради проблеми с налягането на маслото се получи следното: при първото запалване като позагря започна да бълбука в разширителния съд и да надува водните съединения.като че ли горното съединение към радиатора оставаше празно!след като истина и я запалих пак надуването изчезна,нов маркуча се усещаха тласъци и се чуваше шум,като че ли водата ври.освен това като подадеш газ маркуча ставаше твърд при което си мисля,че заради нещо водата не може да премине през него.като пуснеш газта съединението отново омеква.налягането в системата е нормално,малкото маркуче към разширителния съд е отпушено.мотора е 1.8 електрическа инжекция 1Р.на какво може да се дължи това?вече се видях в чудо!помагайте!
-
nikola.iordanov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: надуване във водните съединения
А сигорен ли си че си обезвъздушил системата хубаво. Ако не си и има малко антифриз във блока завира и затова надува маркучите. И друго на капачката на разширителния съд има паро въздушен клапан който трябва да изпусне налягането ,ако той е блокирал може да ти спука съединение ,или по лошия вариянт радиатора ,Затова никога не натягаи капачката до край.
nikola.iordanov написа:А сигорен ли си че си обезвъздушил системата хубаво. Ако не си и има малко антифриз във блока завира и затова надува маркучите. И друго на капачката на разширителния съд има паро въздушен клапан който трябва да изпусне налягането ,ако той е блокирал може да ти спука съединение ,или по лошия вариянт радиатора ,Затова никога не натягаи капачката до край.
а аз моита като я стягам до краи от 5 години?
-
nikola.iordanov
- Автомобил:
- Двигател:
Здрав ти е клапана и затова си нямал проблеми до сега .Но недай си да блокира тогова ще разбереш защо съм го написал.
nikola.iordanov написа:А сигорен ли си че си обезвъздушил системата хубаво. Ако не си и има малко антифриз във блока завира и затова надува маркучите. И друго на капачката на разширителния съд има паро въздушен клапан който трябва да изпусне налягането ,ако той е блокирал може да ти спука съединение ,или по лошия вариянт радиатора ,Затова никога не натягаи капачката до край.
ако не съм прав ме поправи,но:блока е доста по-ниско от разширителния съд/карам голф кънтри/,следователно би трябвало въздуха да е излезнал сам.голфовете не се ли обезвъздушаваха сами? а това надуване на маркучите при подаване на газ на какво се дължи?
- jagler
- Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
- Двигател: CFFB-2014
На пробив малък в гарнитурата ,по принцип с-мата си работи под налягане от около 2 бара май беше,и маркучите си се втвърдяват малко ,но ако са много корави тогава вкарва горещи газове в охладителната с-ма и я надува.И ПОВИШАВА ТЕМПЕРАТУРАТА НА ВОДАТА/АНТИФРИЗА/.
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Клапана отваря на 1.2-1.5 бара следователно нормалното налягане в системата е по-малко. Около 1 бар. Пробвай колега да спреш на с предницата на горе на голям стръмен баир. Виж си също и "О" пръстена (уплатнението) на капачката. При пробите задължително капачката затегната!
преди да я събера видях,че между клапаните на 1-вицилиндър имаше пукнатина.не зная колко е дълбока,но съм чувал че това е нормално явление при голфовите глави.възможно ли е да вкарва въздух в охладителната система оттам?някой с повече опит да се произнесе!и от какво може да се сложи глава на 1Р двигател?
-
nikola.iordanov
- Автомобил:
- Двигател:
poni написа:преди да я събера видях,че между клапаните на 1-вицилиндър имаше пукнатина.не зная колко е дълбока,но съм чувал че това е нормално явление при голфовите глави.възможно ли е да вкарва въздух в охладителната система оттам?някой с повече опит да се произнесе!и от какво може да се сложи глава на 1Р двигател?
Колега с това трябваше да започнеш а не с главоблъсканица. Видялси проблема но не си го отстранил, сигорно си разчитал че ще ти се размине смяната на глава ?Да ама не при тези пукнатини мижду клапаните няма разминаване.

-
liubutu
- Автомобил:
- Двигател:
Искам да попитам колегата, преди да махне главата проблема имаше ли го?
проблема го имаше,но го отдадох на гарнитура.в няколко магазина за втора употреба части ми казаха,че много от главите ,които продават за голф са с такива пукнатини,но са нямали проблеми.вчера смених водната помпа и сега има малко подобрение.съмняваше ме че водата не циркулира нормално.от какъв мотор ще стане главата за моя?
-
liubutu
- Автомобил:
- Двигател:
Вземи си необорудвана глава и си я направи както трябва.
liubutu написа:Вземи си необорудвана глава и си я направи както трябва.
цена глава-200лв
гарнитури-100
шлайф-25
водачи-100
Ей така,отгорре отгоре и ще се получи цена като за цял мотор май
от какъв друг мотор ще стане главата за 1Р?
poni написа:liubutu написа:Вземи си необорудвана глава и си я направи както трябва.
цена глава-200лв
гарнитури-100
шлайф-25
водачи-100
Ей така,отгорре отгоре и ще се получи цена като за цял мотор май
от какъв друг мотор ще стане главата за 1Р?
гарнитури-50
шлайф-60
водачи - 40
но така или така ... трябва да се смени няма друг начин -все пак да я види някой специалист
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Глава от 1.8 8 клапанова, мисля, че сяка една би станала, по скоро от автомобил с Дигифант като твоя най-лесно, но нека който е правил да каже. Някои и 16 клапанови глави слагат, ама не съм срещал на 1Р точно!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”