лампа акумолатор джета 2
лампа акумолатор джета 2
здравейте колеги.от около месец имам проблем с джетуна
та проблема е следния: докато карам ми светва лампата на акумолатора,свети ма не свети да речем както свети като като е на контакт ,а премига супер често или свети по бледо..като я карам ми свети през повечето време затова се притеснявам.закарах колата да ми проверат акумолатора,гледа го тоя ,мери го каза че си е зареден и проблема бил някъде по някакви четки,диодни платна ли някакви такива май на алтернатора,но той не се занимавал с такива рабти..колата винаги пали от раз,не е показала да няма акумолатор,единсвтвено ако не се кара няколко дена от началото тубата нещо се мъчи и пръщи на слабичко.колата главно през деня я карам-не я карам на фарове а единствено радиото консумира с усилвателя но те са слаби и не би трябва ло от там да е проблема..а ми се е случвало да карам и дълго време с по-висока скорост ,а лампата да продължава да свети,друг път както си вися в задръстване и си свети изведнъж загасва..дано да съм обяснил разбираемо колеги.та въпроса ми е какво да правя,и ако може къда да я карам колата...ако има значение мотора е 1.6 ez .благодаря ви 
-
theultimate
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Re: лампа акумолатор джета 2
Според мен четките са за смяна.
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Генератора е за четки. 5 кинта мисля, че бяха на 'Бош' и карат 1 година вече нямам грижи. Целия пакет - регулатора със четките беше 20 тайвански, обаче предпочетох да си запоя нови четки на стария регулатор, понеже си беше здрав и оригинален. Отвий отстрани на генератора едно черно с 2 види се държи и то ще си каже. Новите четки сърчат на 2 см. под 1см. мисля не са ефективни вече. Успех!
благодаря колеги.понеже от тези неша грам не разбирам и ме е срах да не прецакам нещо,бихте ли ме посъветвали къде да я закарам да сменят тези четки? че като не разбирам да взема да прецакам нещо да ме стави някъде колата
то някакъв сервиз за стартери и алтернатори ли трябва да е какъв да е ?
така колеги днес тръгнах от нас да ида до ауто+ да си взема реле-регулатор,обаче лампата не светна нито за секунда.но така и така бях тръгнал ,а и щом до вчера светеше,пак че светне и отидох и си зех.оказа се че е valeo алтернатора и това реле беше 44,60 ст
взех си,ма не го сложих защото валеше и продължи цял ден да не светва лампата ,но човека от ауто+ ми каза ,че като го сложа да си я покарам така,но да си потърся бош,защото валето работило читаво първите 10 години но после почвал да"играе" тока.та благодаря на всички колеги,тия дни като не вали ще го монтирам и дано се оправи проблема. 

колеги днес закарах колата на алтернаторджия на Наум.сваля този алтернатора,сложи му новото реле-регулатор,отвори го каза че имало да се ремонтира...оправя там нещо и смени някаква задна капачка на лагер на алтернатора или нещо подобно.след това го върза към някаква машина и каза че вече е идеално.закачи го на колата,мери там,и каза че всичко е точно и зарежда идеално.тръгнах аз карах около 10 км и лампата не светна.след това паркираики ми премига нещо и после като се прибирах пак си светна
кажете какво да правя?да му я карам пак на този?да не е някакъв датчик ли де да знам и аз? и възможно ли е да е защото водната помпа е за смяна и вие и едната от ролките върти леко накриво?помагайте колеги 
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Да не ти превърта ремъка. Генератора е на отделен ремък но на обща шайба на коленовия вал. Или оня нещо не е направил. Закарай я по добре пак при него да види на място какво става!
ми ремъка маи не превърта,но ролката която мисля от коляновия вал( така ми каза един майстор,ако бъркам не се смейте)та тази ролка върти накриво.а утре и аз мисля да му я закарам да си я оправя
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
На моята 2ойка ремъка за водната помпа и за алтернатора е един нямам хидравлика или компресор за клима.
Да не би да имаш изгоряла диодна група ? На мен така ми е изгоряла и така си карам колата до ден днешен проблеми ми е от сумати време замерил съм, че зарежда на 14.4 но лампата свети яко.
Да не би да имаш изгоряла диодна група ? На мен така ми е изгоряла и така си карам колата до ден днешен проблеми ми е от сумати време замерил съм, че зарежда на 14.4 но лампата свети яко.
ми колега не знам.точно за такава диодна група спомена този дето ми премери акумолатора.как да разбера има ли изгоряла и къде може да се смени? а ако и цена можете да ми кажете съм ви много благодарен
иначе проблема ми изглежда аналогичен и при мене никакви проблеми с тока но лампата свети 
Не се занимавай с ремонти.Минах по този път и Валеото ми излезе златно докато заработи.
Бош 2 ръка (има ги навсякъде) е 50-60 лв с релето.Гледай само да няма луфт ,като размърдаш шайбата
, лагерите да са тихи и да угасне лампата.
Бош 2 ръка (има ги навсякъде) е 50-60 лв с релето.Гледай само да няма луфт ,като размърдаш шайбата
, лагерите да са тихи и да угасне лампата.
ми колега аз имам бош от старото голфче и си седи в него.от стоене ако не се е прецакало
но аз нямам никаква представа как да го сваля поне боша за да отида с колата някде да го м монтират..а и валеото вече ми е стъпило на 100 лева до тука

- jetttlii
- Автомобил:
- Двигател:
Боша е на шестограм, развива се от ляво на блока, само трябва да свалиш ремъка от него
До сега не бях срещал ЕЗ с валео, но явно за всичко си има първи път. Ако си е изправно валеото обаче и е грешка на майстора вече си сменил доста неща нека си стой.
До сега не бях срещал ЕЗ с валео, но явно за всичко си има първи път. Ако си е изправно валеото обаче и е грешка на майстора вече си сменил доста неща нека си стой.
- vromos86
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги хубаво е ако динамото е замърсено да се разглоби и почисти с бензин.Преди имах същия проблем с голф 2,от наслоената мръсотия (кал и масло)се беше получила отечка.След почистването всичко се оправи.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”