Привет на всички колеги и е.с. колежки, имам следния проблем със стартера на колата, не го прави всеки път. При палене стартера задържа и се чува неприятно "изсвирване", стартера е сваля сменени са втулките, четките заедно със четкодържателя, ротора е минат на струг след една седмитца сашия проблем. Задаржа повече когато е валяло или е студено, валяло имам предвид малко е по влажен въздуха. Пресен пример при миене само на колата без да се мокри мотора изсвирва, ходих при така наречените "майстори" и само като чуя коментари че така ми задържал стартера заради електрониката във автомобила.........., или че това изсфирване не било от старетра а от пистовия ремък....... При свалето на стартера беше обстойно разглобен и смазан редуктора.. Вече нямам идея от какво може да е нов ли трябва да си търся???
Поздрави
Голф 4 Проблем със стартера
- Americanec
- Автомобил:
- Двигател:
И при мен се полу4и така
и при мен се получи наскоро сащия проблем. Казаха ми че е от бендикса но още не сам го проверявал. Като има резултат ще пиша.
- Petkovski
- Автомобил: Vw Golf 4
- Двигател: AKL
- Контакти:
Re: И при мен се полу4и така
niktt написа:и при мен се получи наскоро сащия проблем. Казаха ми че е от бендикса но още не сам го проверявал. Като има резултат ще пиша.
Проблема е локализиран пистовия ремък приплъзва от време на време..причината е задаржане на генератора, подмяната на акумулатора реши проблема..

Re: Голф 4 Проблем със стартера
Аз си реших проблема почистих стартера и смених 2 втулки 20лв всичко.
- batkotivalio
- Автомобил: VW Golf TDI
- Двигател: AJM
- Контакти:
Много интересно, тук в Юнитрейд ми казаха че за моя стартер нямало никакъв ремонтен комплект...?!
batkotivalio написа:Много интересно, тук в Юнитрейд ми казаха че за моя стартер нямало никакъв ремонтен комплект...?!
какво караш?
- batkotivalio
- Автомобил: VW Golf TDI
- Двигател: AJM
- Контакти:
1,9 TDI-PD
верно е,че много трудно се намират части за твоя стартер-бош 110-та серия .ползват се заместители от по-стари модели.за втулки и лагери се намират,но роторите и редукторите са проблем.до скоро купувахме ротори на "IA" ,но 90% от тях бяха с незапоени секции.За другия производител или вносител Карго,знам че не предлага части
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”