как се сменя маншон на въртешно каре за голф3 - направено
- BOCOO
- Автомобил: golf3
- Двигател: AEE 1996
как се сменя маншон на въртешно каре за голф3 - направено
здравейте колеги видях че маншона на въртешното каре на дясната полуоска се скъсал занам как се сменя но болтчетата на карето са за дванадесетограм. Дали ще може да ги развия с еврейска звезда или трябва да търся дванадесетограм и дали ги продават като единична бройка че нещо не мога да намеря в свищов
Последна промяна от BOCOO на Вто 15 юни 2010 13:19, променено общо 1 път.
Re: маншон на въртешно каре за голф3
Нама да стзне с евреиска.А за 15 кинта продават шестограми,дванаисетограми и евреиски всичко в една кутия.Като всеки си има дълго и късо.Аз ги взех от конрад в софия.Ако имаш някои приятел с доставка до теб ще ти се вържат 20 кинта.Не си заслужава да прецакаш болтовете и после с флекса и търсене на болтове.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Ако болтовете са като на пасата, не би трябвало да е дванадесетограм. Не знам точно как се казва, по късно мога да погледна означението
На мен намирането на точния инструмент ми отне почти колкото смяната на маншона
Продават се единични бройки - струва около 4-5 лева и се върти с клщч 10

На мен намирането на точния инструмент ми отне почти колкото смяната на маншона

Продават се единични бройки - струва около 4-5 лева и се върти с клщч 10
- BOCOO
- Автомобил: golf3
- Двигател: AEE 1996
Днес си смених маншона на кратко да ви кажа как се справих. Купих маншон с грес за 8.50 и дванадесетограм 8мм за 1лв общо 9.50лв. Аз съм с голф3 АЕЕ незнам при другите как е но аз развих 6-те болтчета на вътрешното каре с дванадесетограма, без да махам гумата с лула 30 развих гайката на главината надигнах полуоската откъм скоростната кутия нагоре и я извадих от шлиците на главината после я издърпах навън към колелото и готово. Свалям карето измивам го с бензин махам стария маншон слагам новия мажа карето с новата грес и сглобявам по обратния ред.
Та искам да кажа че не разкачам шарнира за да извадя дясната полуоска и ще си спестя стенда.Дано помогне на някого.
Та искам да кажа че не разкачам шарнира за да извадя дясната полуоска и ще си спестя стенда.Дано помогне на някого.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”