как се сменя маншон на въртешно каре за голф3 - направено

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
BOCOO
Автомобил: golf3
Двигател: AEE 1996

как се сменя маншон на въртешно каре за голф3 - направено

Мнениеот BOCOO » Вто 15 юни 2010 7:40

здравейте колеги видях че маншона на въртешното каре на дясната полуоска се скъсал занам как се сменя но болтчетата на карето са за дванадесетограм. Дали ще може да ги развия с еврейска звезда или трябва да търся дванадесетограм и дали ги продават като единична бройка че нещо не мога да намеря в свищов

Последна промяна от BOCOO на Вто 15 юни 2010 13:19, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Re: маншон на въртешно каре за голф3

Мнениеот djshomi » Вто 15 юни 2010 9:09

Нама да стзне с евреиска.А за 15 кинта продават шестограми,дванаисетограми и евреиски всичко в една кутия.Като всеки си има дълго и късо.Аз ги взех от конрад в софия.Ако имаш някои приятел с доставка до теб ще ти се вържат 20 кинта.Не си заслужава да прецакаш болтовете и после с флекса и търсене на болтове.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 15 юни 2010 11:16

Ако болтовете са като на пасата, не би трябвало да е дванадесетограм. Не знам точно как се казва, по късно мога да погледна означението :да:
На мен намирането на точния инструмент ми отне почти колкото смяната на маншона mhihi
Продават се единични бройки - струва около 4-5 лева и се върти с клщч 10

Потребителски аватар
BOCOO
Автомобил: golf3
Двигател: AEE 1996

Мнениеот BOCOO » Вто 15 юни 2010 13:15

Днес си смених маншона на кратко да ви кажа как се справих. Купих маншон с грес за 8.50 и дванадесетограм 8мм за 1лв общо 9.50лв. Аз съм с голф3 АЕЕ незнам при другите как е но аз развих 6-те болтчета на вътрешното каре с дванадесетограма, без да махам гумата с лула 30 развих гайката на главината надигнах полуоската откъм скоростната кутия нагоре и я извадих от шлиците на главината после я издърпах навън към колелото и готово. Свалям карето измивам го с бензин махам стария маншон слагам новия мажа карето с новата грес и сглобявам по обратния ред.
Та искам да кажа че не разкачам шарнира за да извадя дясната полуоска и ще си спестя стенда.Дано помогне на някого.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”