Проблем при смяна на предни накладки на Венто
- VENTOTo 2
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем при смяна на предни накладки на Венто
Значи проблемът ми е следният опитах се да разжъртя шестограмните болчета но те се заоблиха и искам да попитам имали друг вариант или трябва по някакъв начин да искарам бочетата колата ми е Венто 1,9 ТД 93Г
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем при смяна на предни накладки на Венто
Трябва да ги развиеш.Пробай да набиеш някой "торкс",с малко по-голям размер.Лошо е ако се скъсат близо до неподвижната част на супорта.По принцип за целта се ползва качествен инсрумент и леко се чуква аксиално по болта преди развиване
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
В краян случай се реже гуменото уплатнение което скрива главата на болта и се отвива с папагал клещи яки или тръбен ключ. Поне 5 пъти така се е налагало да правя.
- balamata
- Автомобил: Renault Laguna
- Двигател: F3P720
И преди да си завиеш тези болчета обратно,ги намажи с малко гресчица за да нямаш повече такива проблеми!
- Ivan4u
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Лимбуси колега , като не става шестограма , намушкай един хубав лимбус , набий го с чука , и развъртането ти е гарантирано . Ще режем гумичките , и утре като се напълни оста на апарата с shits и не можем да го мръднем кво правиме ? 
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Аз слагам вместо гумичката маркуче с този диаметър пълня с грес и няма проблеми със Shita!
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Ivan4u написа:Лимбуси колега , като не става шестограма , намушкай един хубав лимбус , набий го с чука , и развъртането ти е гарантирано . Ще режем гумичките , и утре като се напълни оста на апарата с shits и не можем да го мръднем кво правиме ?
Ванчо,що е туй "лимбус" бре?Правилно е да се каже "инбус",а профила на ключето може да е шестограм,"торкс"....Той човека е пробал,ма е смазал шестограма,аз също го посъветвах да ползва чрез набиване един "торкс",кой номер обаче...на място да се прецени.Защитните маншети следва да се сменят,не знам дали се продават самостоятелно
- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
emo-gar написа:Ivan4u написа:Лимбуси колега , като не става шестограма , намушкай един хубав лимбус , набий го с чука , и развъртането ти е гарантирано . Ще режем гумичките , и утре като се напълни оста на апарата с shits и не можем да го мръднем кво правиме ?
Ванчо,що е туй "лимбус" бре?Правилно е да се каже "инбус",а профила на ключето може да е шестограм,"торкс"....Той човека е пробал,ма е смазал шестограма,аз също го посъветвах да ползва чрез набиване един "торкс",кой номер обаче...на място да се прецени.Защитните маншети следва да се сменят,не знам дали се продават самостоятелно
"торкса" трябва да е 10-ка , дванадесетостенен това прочетох в някоя от всички теми дето изчетох вчера
-
zmei
- Автомобил:
- Двигател:
След като се развият въпросните болтове какво следва?
Продават ли се отделно като резервна част болтове с металните втулки и гумички?
Продават ли се отделно като резервна част болтове с металните втулки и гумички?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”