ОТ една седмица се появи едно скърцане откъм мотора когато навия волана в крайно ляво или крано дясно ..... само в абсолютно крайно положение започва да вие и щом мръднеш волана спира ..... Дали е хлабъв ремък или тряабва да се готвя за рециклаж на хидравлична помпа ... (колата от гаража)
Благодаря предварително !

Хидравликата скърца ?
-
- Автомобил:
- Двигател: AHF 2000
- valerius
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Хидравликата скърца ?
понеже и аз имам същия проблем със скърцане на помпата при крайно ляво и дясно може ли някой да обясни какво скърца всъщност.
-
- Автомобил:
- Двигател:
при пълен ляв или десен е нормално по-скоро да бучи понеже помпата се натоварва а ако вече скърца това е ремъка.Може да иска само да се оптегне в`наи лошия случаи 1 нов и си първи.Тои струва не повече от 10 лева.
- valerius
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
valentino написа:при пълен ляв или десен е нормално по-скоро да бучи понеже помпата се натоварва а ако вече скърца това е ремъка.Може да иска само да се оптегне в`наи лошия случаи 1 нов и си първи.Тои струва не повече от 10 лева.
Ще проверя. Ще натегна и ако е ОК значи съм машина.
-
- Автомобил:
- Двигател:
какъв цвят трябва да е маслото на голф 3
- DUDEto
- Автомобил: Golf 2 GTI 16v ITB 1990
- Двигател:
- Контакти:
Ако питаш за цвета на хидравличната теечност е червен както за всяка лека кола !!!
Скърцането в крайно лява/дясно положение е нормално поради причината че тогава максимално натоварвате хидравличната помпа ТОВА е верния отговор !!!
Скърцането в крайно лява/дясно положение е нормално поради причината че тогава максимално натоварвате хидравличната помпа ТОВА е верния отговор !!!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси за цветъ на течноста - питах защото на шкода се сипва ЗЕЛЕНА течност;А относно помпата да четът другите колеги.
- jijibs
- Автомобил:
- Двигател:
помпата се натоварва естествено в тези положения, но свири заради ремъка. или е за смяна или не е натегнат както трябва.
- valerius
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
jijibs написа:помпата се натоварва естествено в тези положения, но свири заради ремъка. или е за смяна или не е натегнат както трябва.
Смених го, а оптегача е саморегулиращ се с пружина.. и пак скърца. Хидравлична помпа? Има ли смисъл да се сваля и разглабя или трябва нова? Какво в нея може да се е скапало?
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Край и си свиркай. Няма какво да стане. Скърца ремака защото в крайно положение има стахотни напрежения във много работи и налягането в рейката и в цялата хидравлична система е много голямо и просто помпата забавя своето въртене и затова ремака превърта в шайбата.
- Punisher
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от Punisher на Пет 22 яну 2010 8:46, променено общо 1 път.
колега и аз имам същия проблем, опитах да затегна ремъка-затегнахго, но уви пак ми засича особено като се наложи да въртя волана на място направо ми се реве
, ако има някакво решение моля за отговор и между другото течноста ми е на максимум!

ladars написа:колега и аз имам същия проблем, опитах да затегна ремъка-затегнахго, но уви пак ми засича особено като се наложи да въртя волана на място направо ми се реве, ако има някакво решение моля за отговор и между другото течноста ми е на максимум!
смени го, струва 10лв
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”