Проблема е следния. Преди време сменях предни накладики и на еди от болтовете, който държи апарата има нещо като втулка, беше се сплескала, не я сложихме! Сега апарата задържа и прискърцват накалдките. Възможно ли е да е от нещо друго или това е проблема?
Сглобката в червено, а втулката е зелена.
п.с. Сега дисковете и накладките са нови и пак прискърцва?!!! Не стърже, скърца глухо от накладките!
Стържещи накладки, апарат?
- Fripon_X
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Стържещи накладки, апарат?
Чесно да ти кажа аз съм си оправял или по скоро сменял накладките сам и лично според мен този болт и втулката ти спомагат за по доброто закрепване на апарата към главината и така нанатъка. Единия варянт е когато натиснеш спорачка да се "измества" апарата заради получения луфт. Втория варянт е просто феродото на накладките да е гадно. От това може да ти скърца. Но аз лично залагам на бторото.
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Тази втулка трява да си я има. и то да върви лесна в гумичките. Като я няма е възможно да има някакви усуквания да не говорим за буклука дето се тъпче в маншончетата. Тази втулка ограни4ава до каде да се стегне апарата. Като седи само другата какво става - претягаш с 1 мм. повече този болт без втулката защото няма какво да подпре и ограничи и какво правиш - апарата застава малко на криво и нещо стърже някъде. Ще видиш, че и накладките ще ги изхаби на диагонал. Намери си втулка това са СПИРАЧКИ все пак!!! 

-
oregon
- Автомобил:
- Двигател:
Колелега тези пластини са много важни!първо убират луфта на сп.апарат и с това ти спестява едно много неприатно тракане при движение.Второ държат накладките на разстояние от дисковете.И да знаеш много трудно се намират оригинални,защото в тях има тефлонови нишки(във самите гумички).Другия вариант е побългаряването.