Стържещи накладки, апарат?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
yoyof1
Автомобил:
Двигател:

Стържещи накладки, апарат?

Мнениеот yoyof1 » Пон 04 май 2009 20:29

Проблема е следния. Преди време сменях предни накладики и на еди от болтовете, който държи апарата има нещо като втулка, беше се сплескала, не я сложихме! Сега апарата задържа и прискърцват накалдките. Възможно ли е да е от нещо друго или това е проблема?
Сглобката в червено, а втулката е зелена.
п.с. Сега дисковете и накладките са нови и пак прискърцва?!!! Не стърже, скърца глухо от накладките!
Прикачени файлове
New Picture.JPG

Потребителски аватар
Fripon_X
Автомобил:
Двигател:

Re: Стържещи накладки, апарат?

Мнениеот Fripon_X » Вто 05 май 2009 1:13

Чесно да ти кажа аз съм си оправял или по скоро сменял накладките сам и лично според мен този болт и втулката ти спомагат за по доброто закрепване на апарата към главината и така нанатъка. Единия варянт е когато натиснеш спорачка да се "измества" апарата заради получения луфт. Втория варянт е просто феродото на накладките да е гадно. От това може да ти скърца. Но аз лично залагам на бторото.

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_zazy » Вто 05 май 2009 6:18

Тази втулка трява да си я има. и то да върви лесна в гумичките. Като я няма е възможно да има някакви усуквания да не говорим за буклука дето се тъпче в маншончетата. Тази втулка ограни4ава до каде да се стегне апарата. Като седи само другата какво става - претягаш с 1 мм. повече този болт без втулката защото няма какво да подпре и ограничи и какво правиш - апарата застава малко на криво и нещо стърже някъде. Ще видиш, че и накладките ще ги изхаби на диагонал. Намери си втулка това са СПИРАЧКИ все пак!!! :beat_butt2

oregon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oregon » Вто 05 май 2009 10:50

Колелега тези пластини са много важни!първо убират луфта на сп.апарат и с това ти спестява едно много неприатно тракане при движение.Второ държат накладките на разстояние от дисковете.И да знаеш много трудно се намират оригинални,защото в тях има тефлонови нишки(във самите гумички).Другия вариант е побългаряването. :drunk

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”