Проблем със скоростите на Голф 3!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
asiurib
Автомобил:
Двигател:

Проблем със скоростите на Голф 3!

Мнениеот asiurib » Нед 03 май 2009 21:04

Дайте съвет колеги! При превключването от първа скорост към втора се чува едно хъркане. Ремонтират ли някъде скоростни кутий и къде? И дали не е по-добре да я сменя цялата скоростна кутия? Двигателя е 1,8

Потребителски аватар
Batmirko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем със скоростите на Голф 3!

Мнениеот Batmirko » Нед 03 май 2009 22:58

Най-вероятно синхронизатор (ремонт 600лв-800лв), студена / топла , има ли разлика?

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_zazy » Пон 04 май 2009 6:14

Като не е загряла щ превключваш по бавно от 1 към 2 и няма да ти хърка! Почти никой не се занимава с кутий и е много скъп ремонта. Караш докато издъхне съвсем което може и 10 години да е никой не знае и сменяш с друга. Доуточни като караш 20-30 минути спира ли хъркането. Ако спира смени маслото и няма да се сетиш да правиш ремонти. Няма да шмугаш рязко 2 и няма да ти прави впечатление!

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пон 04 май 2009 12:01

Синхронизатора ти е заминал май.Смени маслото и по-леко превключвай от първа към втора.Даже ако знаеш как се прави двоно амбрииране,съвета ми е да го използваш на тази скорост.

chrissy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chrissy » Пон 04 май 2009 17:59

rosen79 написа:Синхронизатора ти е заминал май.Смени маслото и по-леко превключвай от първа към втора.Даже ако знаеш как се прави двоно амбрииране,съвета ми е да го използваш на тази скорост.

Хахахаха, е, колегата кара VW, a не ЗиЛ! Ама идеята си я бива, де..

gadniqt
Автомобил: Golf 3
Двигател: 1.6 ABU

Мнениеот gadniqt » Вто 05 май 2009 15:36

alex_zazy написа:Като не е загряла щ превключваш по бавно от 1 към 2 и няма да ти хърка! Почти никой не се занимава с кутий и е много скъп ремонта. Караш докато издъхне съвсем което може и 10 години да е никой не знае и сменяш с друга. Доуточни като караш 20-30 минути спира ли хъркането. Ако спира смени маслото и няма да се сетиш да правиш ремонти. Няма да шмугаш рязко 2 и няма да ти прави впечатление!

Смяната на маслото няма да реши проблема,аз съм със същият проблем(на мен ми го прави само 1-2 пъти при потегляне и после изчезва,понякога и не го прави това "пристъргване").Според мен чакаш да ти се развали напълно и купуваш друга скоростна кутия.Аз си карам така 7-8 месеца и не се е задълбочил повече проблема и се надявам да изкара доста време,сменял съм маслото няма никакъв ефект :)

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_zazy » Вто 05 май 2009 16:06

И аз съм така. Хърка ми 3-4 пъти зимно време и това е. Не искам да сменям масло защото е на сълза чисто!

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Вто 05 май 2009 16:16

chrissy написа:
rosen79 написа:Синхронизатора ти е заминал май.Смени маслото и по-леко превключвай от първа към втора.Даже ако знаеш как се прави двоно амбрииране,съвета ми е да го използваш на тази скорост.

Хахахаха, е, колегата кара VW, a не ЗиЛ! Ама идеята си я бива, де..

Колега,не искам да се заяждам,ама ако няма какво да кажеш,не го казвай тук.Да фолксваген кара,не зил.Но след като има проблем със синхронизатора, мисля че това ще му спести известни проблеми.Не мислиш ли?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”