Проблем със скоростите на Голф 3!
Проблем със скоростите на Голф 3!
Дайте съвет колеги! При превключването от първа скорост към втора се чува едно хъркане. Ремонтират ли някъде скоростни кутий и къде? И дали не е по-добре да я сменя цялата скоростна кутия? Двигателя е 1,8
- Batmirko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Проблем със скоростите на Голф 3!
Най-вероятно синхронизатор (ремонт 600лв-800лв), студена / топла , има ли разлика?
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Като не е загряла щ превключваш по бавно от 1 към 2 и няма да ти хърка! Почти никой не се занимава с кутий и е много скъп ремонта. Караш докато издъхне съвсем което може и 10 години да е никой не знае и сменяш с друга. Доуточни като караш 20-30 минути спира ли хъркането. Ако спира смени маслото и няма да се сетиш да правиш ремонти. Няма да шмугаш рязко 2 и няма да ти прави впечатление!
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Синхронизатора ти е заминал май.Смени маслото и по-леко превключвай от първа към втора.Даже ако знаеш как се прави двоно амбрииране,съвета ми е да го използваш на тази скорост.
rosen79 написа:Синхронизатора ти е заминал май.Смени маслото и по-леко превключвай от първа към втора.Даже ако знаеш как се прави двоно амбрииране,съвета ми е да го използваш на тази скорост.
Хахахаха, е, колегата кара VW, a не ЗиЛ! Ама идеята си я бива, де..
-
gadniqt
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: 1.6 ABU
alex_zazy написа:Като не е загряла щ превключваш по бавно от 1 към 2 и няма да ти хърка! Почти никой не се занимава с кутий и е много скъп ремонта. Караш докато издъхне съвсем което може и 10 години да е никой не знае и сменяш с друга. Доуточни като караш 20-30 минути спира ли хъркането. Ако спира смени маслото и няма да се сетиш да правиш ремонти. Няма да шмугаш рязко 2 и няма да ти прави впечатление!
Смяната на маслото няма да реши проблема,аз съм със същият проблем(на мен ми го прави само 1-2 пъти при потегляне и после изчезва,понякога и не го прави това "пристъргване").Според мен чакаш да ти се развали напълно и купуваш друга скоростна кутия.Аз си карам така 7-8 месеца и не се е задълбочил повече проблема и се надявам да изкара доста време,сменял съм маслото няма никакъв ефект
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
И аз съм така. Хърка ми 3-4 пъти зимно време и това е. Не искам да сменям масло защото е на сълза чисто!
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
chrissy написа:rosen79 написа:Синхронизатора ти е заминал май.Смени маслото и по-леко превключвай от първа към втора.Даже ако знаеш как се прави двоно амбрииране,съвета ми е да го използваш на тази скорост.
Хахахаха, е, колегата кара VW, a не ЗиЛ! Ама идеята си я бива, де..
Колега,не искам да се заяждам,ама ако няма какво да кажеш,не го казвай тук.Да фолксваген кара,не зил.Но след като има проблем със синхронизатора, мисля че това ще му спести известни проблеми.Не мислиш ли?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”