понякога трудно влиза на 1ва и 2ра - Голф 4 AKL
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
понякога трудно влиза на 1ва и 2ра - Голф 4 AKL
Понякога ми влиза трудно на 1ва и 2ра (само на тях) - сякаш по средата нещо опира и като върна и пак опитам става. Кофти е по светофарите. Нешо да ме посъветвате? Масло ли да сменя или нешо друго? Нормално ли? Кво мога да направя, че да не стане по голяма беля?
- stoqn_g60
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ADA
Re: понякога трудно влиза на 1ва и 2ра - Голф 4 AKL
Еми погледни си нивото на маслото в скоростната кутия.А хъркат ли като сменяваш или само друдно влизат предавките?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
не хъркат само трудно си влизат и то само понякога незнам от кво- засега не мога да схвана по каква логика влизат и невлизат.
За проверка някъде по капака ли да погледна?
За проверка някъде по капака ли да погледна?
- stoqn_g60
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ADA
При голф 4 незнам как е но,на моя трябва да махна маншона за да видя.Според мен за да не влизат е спаднало маслото,погледни му нивото и долей
няма ли да е по-добре направо да се смени,да се знае кво си сложил и да не го мислиш вече
Аз също предполагам,че е от маслото,поне при мен така се оказа!

- Batmirko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
"трудно влиза" и "хърка" не са ли близки понятия. Нали като и приложиш повече сила и ще изхърка, каде ще ходи 
Мисля че имаше и др. теми по въроса, и моята влиза с леко запецване като вкл. рязко и си изхърква като пич
Като задържа съед. за секунда повече нее хърка... надявам се да мина само с масло 
Когато си пожелае, или при студен мотор? При мен е осезаемо като е студена... Тези AKL ски кутии

Мисля че имаше и др. теми по въроса, и моята влиза с леко запецване като вкл. рязко и си изхърква като пич

Когато си пожелае, или при студен мотор? При мен е осезаемо като е студена... Тези AKL ски кутии

- golf777
- Автомобил: mk2 gl 1990
- Двигател:
- Контакти:
колега моята беше така като я взех първа влизаше едвам,но проблема не беше в кутията или масла а просто искаше смазване и до нагласяне на лосчетата при двигателя и бях 6
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Някой да знае от къде да видя нивото на маслото и от къде се сменя? Намерих къде е маслото за сервото и спирачките ама тва за скоростната кутия остава да е някъде отдолу......
Аз под "хърка" разбрах че постоянно се чува звук хър-хър-хър. По принцип като видя че не влиза - връщам лоста и гледам да го бутна най-най вляво и после нагоре за първа предавка ...т.е повтарям упражнението за да не насилвам нещата
Аз под "хърка" разбрах че постоянно се чува звук хър-хър-хър. По принцип като видя че не влиза - връщам лоста и гледам да го бутна най-най вляво и после нагоре за първа предавка ...т.е повтарям упражнението за да не насилвам нещата
- Niksan M
- Автомобил:
- Двигател:
а според мен е въпрос на шофиране!И при мен 1 и 2-ра не влизат като не нацелиш оборотите на двигателя и то особено от голяма на малка предавка,примерно колата не е съвсем спряла,а ти се мъчиш да вкараш 1-ва с дветв ръце-е не става,затова хората са измислили подаването на междинна газ но за съжаление не много шофиори са чували за нея......и после имало счупени скоростни кутии.....
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Аз гласувам за тампон на двигателя.
Тези скорости с щангите са много чувствителни към този проблем. Малко да се измести групата двигател-скорости и веднага се усеща.
Виж, онези с жилата може и извън коша да ги извадиш и пак ще включват.
Тези скорости с щангите са много чувствителни към този проблем. Малко да се измести групата двигател-скорости и веднага се усеща.
Виж, онези с жилата може и извън коша да ги извадиш и пак ще включват.
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
Здравей колега,
миналата година сменях съединител в сервиз,за целта сваляха скоростната кутия.След ремонта много трудно включвах 1 и 2 скорост.Забелязах,че като дръпна лоста в крайно ляво не мога да ги включа. С малко отпускане си влизаха без проблем.Върнах се в сервиза и направиха регулировка по лостовата система и нещата се оправиха.Съветвам те да се обърнеш към автомонтьор.
миналата година сменях съединител в сервиз,за целта сваляха скоростната кутия.След ремонта много трудно включвах 1 и 2 скорост.Забелязах,че като дръпна лоста в крайно ляво не мога да ги включа. С малко отпускане си влизаха без проблем.Върнах се в сервиза и направиха регулировка по лостовата система и нещата се оправиха.Съветвам те да се обърнеш към автомонтьор.
- airjohn
- Автомобил: 2020 Skoda Karoq
- Двигател:
Mиналата седмица имах същия проблем.
Оправи се като регулирах леко жилото което мести вилката
във вертикално направление(над скоростната кутия)
Сега влиза сдва пръста.Така,че регулировка му е майката.
Оправи се като регулирах леко жилото което мести вилката
във вертикално направление(над скоростната кутия)
Сега влиза сдва пръста.Така,че регулировка му е майката.
- valio kita
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Уфффф и аз съм така колега....не влиза първа и не влиза(когато е загряла само) смехххх на светофарите....викат си тоя е е...и и аматиора свиркат хулят ме а аз минавам през всички скорости доката влезе 1
Казвате или масло или регулировка....ДАНО
Казвате или масло или регулировка....ДАНО

- Batmirko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Някой да е правил въпросната регулировка в Пловдив и ако ДА, къде?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
айде разбирачите да опишат как се прави тая регулировка или откъде се сменя маслото- явно са много хората с проблема
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”