Колата загрява след смяна на гарнитура на главата
Колата загрява след смяна на гарнитура на главата
Значи сменил сам гарнитурата на главата и колата в малко по голяма движение вдига над 90 градуса.От какво може да е проблема?Иначе всичко друго си е добре.Преди 6 месеца смених и термостата с такъв дето отваря на 84 градуса....ама май си работи както трябва...
- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
Re: Колата загрява след смяна на гарнитура на главата
ако вдига до около 100 и после смъква малко е нормално
Ами не съм я оставял защото се притесних и тръгна да вдига след 90(между 90-100) и пуснах парното до край на топло за всеки случай.
- wizardone
- Автомобил:
- Двигател:
Каква точно е колата? Моята е ABS двигател и също дига малко над 90 понякога.
Тя и тази е АБС....чудя се и аз да не си набивам някакви паранои....иначе вентилатор си пуска
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
явно параноята те е обсебила,нали малко след 90 се пуска перката,нямаш проблеми!
- mimovento
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,ако си шлаифал главата е нормално да се вдигне малко работната температура.
- TURL
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
- Контакти:
nikolai_an написа:явно параноята те е обсебила,нали малко след 90 се пуска перката,нямаш проблеми!
моята на 92-94 пуска перката и си пада до 90 и така - GTspecial
- Автомобил:
- Двигател:
Между 90-100 градуса и след това охлажда до 90..и моята е ABS.Щом включва перката не се притеснявай.. 

Дда главата е шлайфана може би затуй ми се струва,че работи на малко по висока температура
- jagler
- Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
- Двигател: CFFB-2014
я виж да не са прекарали ремъка на обратно и водната помпа да върти на обратно на един колега така беше и колата му прегря... 
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги и моята прави така малко след 90 градуса и пуска перката та незнам дали е нормално имам и питане към вас ? Колато е пуснала перката за охлаждане не трябва да гасим двигателя а да я изчакам да охлади и чак тогава да огася колата ? Казали са ми така, иначе щяла да изхвърли течноста
- GTspecial
- Автомобил:
- Двигател:
Не се гаси дигателя!Перката има 2 степени ,не се притесняваите.Пък ако продължи над 110 се включва зумар и започва да свети индикацията за висока темп. на охладителната течност.
Нормално е при 35 градуса в задръстванията по светофарите да е около 90.Лошо е когато извънградско без "напъване" и голям товар продължава да държи 90.По принцип около 70 държи(извън градско) моята.Ама имам помпа за смяна...
Нормално е при 35 градуса в задръстванията по светофарите да е около 90.Лошо е когато извънградско без "напъване" и голям товар продължава да държи 90.По принцип около 70 държи(извън градско) моята.Ама имам помпа за смяна...
Зависи от термостата моя е на 84 и при нормално каране си държи около 80-85 така е като не се мъчи и са кара на 3-4,а на извън градско си държи 80.Аз се психирах защото вдигна кам 95-100 градуса ама и все пак е лято така че може би напразно се кахаря.Е чак до зумер не съм стигал,но на маслото един път не бях долял и като запалих и изпищя и светна много добре е измислено.Ще я наблюдавам сега дано нищо да и няма.
- KING-T
- Автомобил: VW Bora TDI 90кс
- Двигател: AGR 2000г
Колега виж си ремака на помпата да не е зацепен наобратно да я върти.Трябва да е с каналите върху шайбата.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”