Здравейте колеги, колата е Голф 3 1.4, наложи се смяна на радиатора понеже беше пукнат и течеше. След изваждането на стария радиатор развих датчика за перката и забелязах, че от там е избивало също малко вода. Но не видях да има някакво уплътнение между датчика и радиатора. Завих датчика на новия радиатор и го монтирах, но забелязвам, че около този датчик е мокро. Ето една снимка за кой датчик става въпрос:
http://volkswagen.msk.ru/cooling/g3/rad/i-124000.jpg
Въпроса ми е трябва ли да има някакво уплътнение ? Понеже преди нямаше и аз така го завих, но пак сълзи по малко. А го притегнах доста здраво и ме е страх ако го стегна още да не вземе да изтърве резбата. Дайте съвет, ако има уплътнение случайно да ходя да си купя или да го пристегна още. Благодаря ви.
Леко сълзене от датчика за перката
- Milanski
- Автомобил: VW Golf 4 110
- Двигател:
Re: Леко сълзене от датчика за перката
Колега и аз сменях скоро радиатора и на мен ми направи впечатление , че няма уплътнителен пръстен датчика . Завих си го на новия без кой знае колко силно да го стягам и за сега мисля , че не тече . Явно нямат уплътнение датчиците . Виж нещо като го отвиеш с някой хубав силикон ( устойчив на температура ) да го намажеш освен ... 
- avanto
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря колега. Много странно са го измислили без уплътнението. Ще пробвам да го притегна още малко и ако не се получи ще му измисля някаква гарнитурка.
- Lyubo4450
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: ABU 1992
Здр. колега.Значи наскоро и аз имах същия проблем.При мен имаше едно медно уплътнение което се беше изкривило малко и реших да го сменя и проблема е решен. Отиваш в магазина за авто части и търсиш такова медно уплатнение и си готов.Стотинки е. 

- mariovasi
- Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
- Двигател: TSI
avanto написа: и ако не се получи ще му измисля някаква гарнитурка.
...или си изрежи от "клингерит".
- Fripon_X
- Автомобил:
- Двигател:
Отиваш в най близнака железария и им казваш следното: "Меден дифтунг с вътрешен диаметър ......... ще може ли???" дават ти го слагаш го на датчика и заспова.
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
остави го така,след около седмица сам ще се "закисне"!
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
продават се готови О-пръстени от клингерит по железарийте.mariovasi написа:...или си изрежи от "клингерит".
по стотинки са
- avanto
- Автомобил:
- Двигател:
Ще се ходи до железарията значи. А за закисването оставих го повече от месец, но не спира. Благодаря на всички 

-
salama
- Автомобил:
- Двигател:
Приятелю.Абсолютно отиваш да си вземеш гарнитура -медна или алумин девтунка,но е желателно за да се подсигуриш навий му и малко тефлонова лента и забравяш за случая.Успех
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”