проблем с охладителната система на венто

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
sstambo
Автомобил: Seat Alhambra
Двигател: BVK 2007

проблем с охладителната система на венто

Мнениеот sstambo » Пон 25 май 2009 20:26

здравейте колеги днес сутринта вентото си хвьрли водата през разширитлното казанче,незнам какво става,отидох в сервиз мериха с нещо като помпичка в разширителното казанче да видят дали е заминала гарнитура но слава богу не е ,поне така казаха.смениха ми капачката с някаква уж оригинална но не беше нова понеже на моята половината пластмаса която дьржи опрьстена я нямаше,и в системата си имаше вьздух,тьнкото маркуче което от казанчето отива в блока беше запушено ,след като го продуха с пистолет уж се оправи ,трьгнах си и всичко беше наред но като се прибрах и видях че няма течност в казанчето и горния маркуч от радятора кьм блока беше се яко надул,а термостата си работи и перката се включва притеснява ме дали не е влязло в системата парчета от отчупената пластмаса на капачката и май това тьнко маркуче ми прави проблеми или е нещо друго .

Последна промяна от sstambo на Пон 25 май 2009 22:03, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Re: проблем с охладителната система

Мнениеот milmar » Пон 25 май 2009 21:08

Прилича ми на нещо по-лошо :( , но дано не съм прав :? .

ПП Мотора дизел ли е ?

Потребителски аватар
sstambo

Мнениеот sstambo » Пон 25 май 2009 21:18

не бензин и нямам газово

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пон 25 май 2009 21:27

Вероятността спукана глава от прегряване е характерна за дизелите ....

Вероятно би могло да е гарнитура , което е по-лекия вариант . Имам предвид навлизане на изгорели газове под налягане от цилидър (-и ) в системата за охлаждане . Провери си антифриза дали има видими мазни петна . Можеш да направиш и следната проба : палиш (при студен мотор) и ако вече е добре обезвъздушен (ти каза че си загубил течност) отвори разширителния съд и виж дали има мехурчета . Не би трябвало да видиш нито едно дори :wink: . Това не се прави при загрял двигател , или пък да караш с отворена система !

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 25 май 2009 21:42

Колега на моята кола беше същата система.. изхвърляше водата от маркуча така наречен преливник, откарах я на сервиз казаха че гарнитурата е добре както са казали и на тебе (самоче таралянци проблема ти е от там) при мен сваляха главата, смениха гарнитурата, и пак правише така на сруден двигател излизаха яко мехури. Сменихме и термостата и пак правише така, изчистихме системата, радиатора прочистихме и нямаше резултата казаха да карам главата да я шлайфат (пълен апсурд поне в моя случай колата никога не ми влизала в червената зона)
И накрая я откарах на друг майстор така наречения ТРОТОАРЕН майстор Вме вулканизатора и обезвъздуши цялата система и колата заспа!
Моя сувет е да не слагаш в системата Кислол както слагат майсторите да се прочисти защото после резултата е много кофти!

Желая ти късмет и да намериш точния майстор на този който му се работи и си разбира от работата 8)

Потребителски аватар
sstambo

Мнениеот sstambo » Пон 25 май 2009 21:53

milmar написа:Вероятността спукана глава от прегряване е характерна за дизелите ....

Вероятно би могло да е гарнитура , което е по-лекия вариант . Имам предвид навлизане на изгорели газове под налягане от цилидър (-и ) в системата за охлаждане . Провери си антифриза дали има видими мазни петна . Можеш да направиш и следната проба : палиш (при студен мотор) и ако вече е добре обезвъздушен (ти каза че си загубил течност) отвори разширителния съд и виж дали има мехурчета . Не би трябвало да видиш нито едно дори :wink: . Това не се прави при загрял двигател , или пък да караш с отворена система !

утре ще пробвам но както казах провери с нещо като голяма пипетка и каза че не е заминала гарнитурата.но ми каза че скоро може и да замине защото е била прегрявана .в интерес на истината колата винаги ми е дьржала 90 градуса ,само дне с вдигна когато изхвьрли водата няма и 100 градуса.

Потребителски аватар
sstambo

Мнениеот sstambo » Пон 25 май 2009 22:00

притеснява ме че колата сьм я карал с вьздух в системата и това че тьнкото маркуче от казанчето беше запушено.то се е видяло че вьпреки капачката която ми даде трябва да купувам нова понеже има нещо като рьжда по клапана.

Потребителски аватар
sstambo

Re: проблем с охладителната система на венто

Мнениеот sstambo » Сря 27 май 2009 19:28

купих нова капачка и проблема е решен частично ,сега трябва да сменя тьнкото маркуче което отива в блока ,и тройника с двата датчика ,че капе помалко от там .интересува ме от кьде мога да си ги купя читави и този тройник мога ли да си го сменя сам или трябва пак сервиз ,имам в предвид има ли тьнкости при демонтажа и монтажа.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Сря 27 май 2009 19:32

тройника си го купи от порше изток или юнитрейд, цената е около 25-30 лв. можеш и сам да си го смениш, държи се на два болта.

Потребителски аватар
sstambo

Мнениеот sstambo » Сря 27 май 2009 19:38

handycam написа:тройника си го купи от порше изток или юнитрейд, цената е около 25-30 лв. можеш и сам да си го смениш, държи се на два болта.

а маже ли се с нещо преди да монтира?

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Сря 27 май 2009 19:42

не, не се маже, фланеца си има О-пръстен.

Потребителски аватар
sstambo

Мнениеот sstambo » Сря 27 май 2009 19:50

handycam написа:не, не се маже, фланеца си има О-пръстен.

ок благодаря :applause:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”