Въпрос за скоростна кутия на Golf2 Syncro

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
milenski
Автомобил: Golf MK2 SYNCRO
Двигател: GX 1987
Контакти:

Въпрос за скоростна кутия на Golf2 Syncro

Мнениеот milenski » Вто 07 фев 2006 0:09

Здравейте. Някой има ли идея дали 5-та скорост на скоростната кутия за syncro е еднаква с тази на нормалните Голф 2? Като гледам по таблицата предaвателното число е 0,745. Модела написан за моята кутия е 020 4Z. Проблема ми е, че доста се е разшумяла тази 5-та скорост и се опасявам че ще ме остави попътно без да знам дали ще става нещо от самата кутия. Ако някой знае нещо повече по темата моля да сподели.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 07 фев 2006 0:16

едва ли проблема ти е в самото колело-по скоро да е лагер. ама там отвориш ли-става страшно (финансово)...

Потребителски аватар
milenski
Контакти:

Мнениеот milenski » Вто 07 фев 2006 0:20

Ами нямам избор за съжаление :( Все пак искам да разчитам на колата а за момента за друга немога да мисля....

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Въпрос за скоростна кутия на Golf2 Syncro

Мнениеот tatenceto » Вто 07 фев 2006 9:08

milenski написа:Здравейте. Някой има ли идея дали 5-та скорост на скоростната кутия за syncro е еднаква с тази на нормалните Голф 2? Като гледам по таблицата предaвателното число е 0,745. Модела написан за моята кутия е 020 4Z. Проблема ми е, че доста се е разшумяла тази 5-та скорост и се опасявам че ще ме остави попътно без да знам дали ще става нещо от самата кутия. Ако някой знае нещо повече по темата моля да сподели.
несъм на 100% сигурен но скоростите се различават само по допълнението заради синхрото но пък ако сложиш обикновенна кутия не върви голфа с повече от 140км това е сигурно и проверено на голф синхро но там лагери и зъбчатки би било редно да са еднакви но знам ли дано не съм те объркал повече

Потребителски аватар
milenski
Контакти:

Мнениеот milenski » Вто 07 фев 2006 11:59

Имам един PDF за скоростната кутия на syncro. Свалял съм го отнякъде навремето и вътре описанието е по-различно от това за 020 4Z колкото ми пише на табелата в багажника. Но за 5-та предавка е еднакво 0,745 та затова тайничко се надявам да не ми бъде пълна драмата. А в този PDF кутията е описана с код 009 което ми е малко странно. Надявам се да имам до довечера инфо от човека който я прави и ще споделя.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”