Привет! Колата е Голф 2 1600cc около 1989г. производство - автоматик. Кара се на бензин и газ. Пускам темата от името на приятел, тъй като той няма достъп до интернет.
Проблема е, че понякога мистериозно гасне (прави го от време на време, и винаги като достигне работната си температура (загряла)). Един пишман майстор каза, че е от вакуум-регулатора, трябвало да се смени(вероятно на делкото), но мен нещо ме съмнява тая работа. Айде разбирачите да се изкажат по въпроса, има ли някой сблъсквал се с подобен проблем?
Голф 2 - мистериозно гаснене като загрее...
- focke-wulf
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 2 - мистериозно гаснене като загрее...
Твърде вероятно да е вакуума. Имах подобен проблем, на същия голф, но с ръчни скорости. Като загрееше и гаснеше. След внимателен оглед под капака се оказа, че едно от вакуум маркучетата се беше сцепило. И вакуума се сливаше с атмосферата. 
- alex929
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
При мен се оказа,че като загрее се включва перката а четките на динамото са заминилаи и тока спира.Смених ги и вече си е наред.
- _NqKoI_
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: ABF
да използвам темата.... ми при мен като натисна спирачката и премигва лампата на акомулатора ... демек да гасне това го прави само когато не е на скорост.. колата е 1.6 бензин PN двигател 
_NqKoI_ написа::banghead: да използвам темата.... ми при мен като натисна спирачката и премигва лампата на акомулатора ... демек да гасне това го прави само когато не е на скорост.. колата е 1.6 бензин PN двигател
И аз имам голф 2 1.6 PN... И при мен го има този проблем.. значи доколкото разбрах трябва да се сменят тръбите там които са за въздуха. 2 тръби са Фи 51 са при мен ... Там влизало студен въздух нам си ко някви филми абее трябва да се сменят. Инъче се оправя само с каране на скорост и високи обороти(над 5к)

NORX написа:_NqKoI_ написа::banghead: да използвам темата.... ми при мен като натисна спирачката и премигва лампата на акомулатора ... демек да гасне това го прави само когато не е на скорост.. колата е 1.6 бензин PN двигател
И аз имам голф 2 1.6 PN... И при мен го има този проблем.. значи доколкото разбрах трябва да се сменят тръбите там които са за въздуха. 2 тръби са Фи 51 са при мен ... Там влизало студен въздух нам си ко някви филми абее трябва да се сменят. Инъче се оправя само с каране на скорост и високи обороти(над 5к)![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ако падат и оборотите(затова примигва лампата на алтернатора),вероятно "смуче" въздух от сервото.
- _NqKoI_
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: ABF
i.e.i написа:NORX написа:_NqKoI_ написа::banghead: да използвам темата.... ми при мен като натисна спирачката и премигва лампата на акомулатора ... демек да гасне това го прави само когато не е на скорост.. колата е 1.6 бензин PN двигател
И аз имам голф 2 1.6 PN... И при мен го има този проблем.. значи доколкото разбрах трябва да се сменят тръбите там които са за въздуха. 2 тръби са Фи 51 са при мен ... Там влизало студен въздух нам си ко някви филми абее трябва да се сменят. Инъче се оправя само с каране на скорост и високи обороти(над 5к)![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ако падат и оборотите(затова примигва лампата на алтернатора),вероятно "смуче" въздух от сервото.
ми да менят се оборотите при натискане на спирачката... мислих 4е е от марку4ето с онова клапанче който отиват в двигателя... вакумчето нали... смених го ам пак си прай същите мизерий... но за сметка на това педала на спирачката ми стана по твърд и захапва по добре
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”