Голф 2 - мистериозно гаснене като загрее...

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
butaloto.
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Голф 2 - мистериозно гаснене като загрее...

Мнениеот butaloto. » Нед 07 юни 2009 22:29

Привет! Колата е Голф 2 1600cc около 1989г. производство - автоматик. Кара се на бензин и газ. Пускам темата от името на приятел, тъй като той няма достъп до интернет.
Проблема е, че понякога мистериозно гасне (прави го от време на време, и винаги като достигне работната си температура (загряла)). Един пишман майстор каза, че е от вакуум-регулатора, трябвало да се смени(вероятно на делкото), но мен нещо ме съмнява тая работа. Айде разбирачите да се изкажат по въпроса, има ли някой сблъсквал се с подобен проблем?

Потребителски аватар
focke-wulf
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 2 - мистериозно гаснене като загрее...

Мнениеот focke-wulf » Нед 07 юни 2009 23:06

Твърде вероятно да е вакуума. Имах подобен проблем, на същия голф, но с ръчни скорости. Като загрееше и гаснеше. След внимателен оглед под капака се оказа, че едно от вакуум маркучетата се беше сцепило. И вакуума се сливаше с атмосферата. :mrgreen:

Потребителски аватар
alex929
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alex929 » Пон 08 юни 2009 7:18

При мен се оказа,че като загрее се включва перката а четките на динамото са заминилаи и тока спира.Смених ги и вече си е наред.

Потребителски аватар
_NqKoI_
Автомобил: Golf 2
Двигател: ABF

Мнениеот _NqKoI_ » Пон 08 юни 2009 13:39

:banghead: да използвам темата.... ми при мен като натисна спирачката и премигва лампата на акомулатора ... демек да гасне това го прави само когато не е на скорост.. колата е 1.6 бензин PN двигател :beer

Потребителски аватар
NORX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NORX » Пон 08 юни 2009 20:05

_NqKoI_ написа::banghead: да използвам темата.... ми при мен като натисна спирачката и премигва лампата на акомулатора ... демек да гасне това го прави само когато не е на скорост.. колата е 1.6 бензин PN двигател :beer

И аз имам голф 2 1.6 PN... И при мен го има този проблем.. значи доколкото разбрах трябва да се сменят тръбите там които са за въздуха. 2 тръби са Фи 51 са при мен ... Там влизало студен въздух нам си ко някви филми абее трябва да се сменят. Инъче се оправя само с каране на скорост и високи обороти(над 5к) :banana :banana :banana :banana :banana :banana :banana :banana

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Вто 09 юни 2009 9:10

NORX написа:
_NqKoI_ написа::banghead: да използвам темата.... ми при мен като натисна спирачката и премигва лампата на акомулатора ... демек да гасне това го прави само когато не е на скорост.. колата е 1.6 бензин PN двигател :beer

И аз имам голф 2 1.6 PN... И при мен го има този проблем.. значи доколкото разбрах трябва да се сменят тръбите там които са за въздуха. 2 тръби са Фи 51 са при мен ... Там влизало студен въздух нам си ко някви филми абее трябва да се сменят. Инъче се оправя само с каране на скорост и високи обороти(над 5к) :banana :banana :banana :banana :banana :banana :banana :banana

Ако падат и оборотите(затова примигва лампата на алтернатора),вероятно "смуче" въздух от сервото.

Потребителски аватар
_NqKoI_
Автомобил: Golf 2
Двигател: ABF

Мнениеот _NqKoI_ » Вто 09 юни 2009 19:53

i.e.i написа:
NORX написа:

Ако падат и оборотите(затова примигва лампата на алтернатора),вероятно "смуче" въздух от сервото.

ми да менят се оборотите при натискане на спирачката... мислих 4е е от марку4ето с онова клапанче който отиват в двигателя... вакумчето нали... смених го ам пак си прай същите мизерий... но за сметка на това педала на спирачката ми стана по твърд и захапва по добре :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”