странен проблем с климатроника ми

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Scarchu
Автомобил: Black
Двигател: with internal combustion
Контакти:

странен проблем с климатроника ми

Мнениеот Scarchu » Чет 27 ное 2008 19:22

Здравейте колеги,
Преди 1 час, както си се прибирах от бачкане и климатроника ми врътна много неприятен номер. Колата бе загряла вече на 90*С, климата го бях настроил на ECON, температурата на Макс. и да духа на предният джам и в краката. Както си духаше топло ( в движение) така изведнъш реши че ще духа студено!!! Като се прибрах, на едно място с работещ двигател и температура настроена на 29*С и духане само напред климата правеше следното: Първо реши че ще духа топло и духаше топло с пълна сила; в следващият момент реши че ще духа студено и отгоре на всичкото си намали скороста на вентилатора; и в неопределени интервали цялата процедура се повтаряше въпреки че температурата в купето определено нямше 29*С.
Дайте предположения, датчик за температурата ли е, какво ли е ?

Потребителски аватар
dokros
Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
Двигател: 1.9 TDI ALH
Контакти:

Мнениеот dokros » Чет 27 ное 2008 22:29

Вместо да гадаеш на боб , прежали 20 лв и и иди на компютърна диагностика ,ама със софтуер на ВАГ- КОМ , не ЕЛКОН или тем подобни .

Дали е датчик или клапите за топъл/студен въздух- то ще си покаже,къде е грешката.

Потребителски аватар
Scarchu
Контакти:

Мнениеот Scarchu » Пет 28 ное 2008 9:15

Прежалих си лаптопа да го изнеса на студа и се установи, че сензор G191 постоянно държи -53*С!!! Гледах в интернет-а ама не можах да схвана къде точно се намира. Някой може ли конкретно да каже "Йок! Тука е" ?

Потребителски аватар
dokros
Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
Двигател: 1.9 TDI ALH
Контакти:

Мнениеот dokros » Пет 28 ное 2008 9:52

Това предполагам е температурен датчик ,те са общо три-
1.Един долу на бронята ,зад малката решетка ,в ляво.
2.Датчик за входящ въздух при клапата за входящ въздух зад поленовия филтър,горе в дясно под предното стъкло.
3.Датчик за вътрешна температура - на таблото или на панела на климатроника.

daki4asl
Автомобил:
Двигател:

Re: странен проблем с климатроника ми

Мнениеот daki4asl » Пет 02 яну 2009 22:49

Scarchu написа:Здравейте колеги,
Преди 1 час, както си се прибирах от бачкане и климатроника ми врътна много неприятен номер. Колата бе загряла вече на 90*С, климата го бях настроил на ECON, температурата на Макс. и да духа на предният джам и в краката. Както си духаше топло ( в движение) така изведнъш реши че ще духа студено!!! Като се прибрах, на едно място с работещ двигател и температура настроена на 29*С и духане само напред климата правеше следното: Първо реши че ще духа топло и духаше топло с пълна сила; в следващият момент реши че ще духа студено и отгоре на всичкото си намали скороста на вентилатора; и в неопределени интервали цялата процедура се повтаряше въпреки че температурата в купето определено нямше 29*С.
Дайте предположения, датчик за температурата ли е, какво ли е ?

ако намерите решението,пишете и при мен го има саштият проблем но го пражи когато си иска

lexani
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lexani » Вто 16 юни 2009 17:51

и аз имам този проблем като изгася колата перката продалжава да работи 7-8 мин дава ми грешка в този датчик но как да разбера кои от 3-те е?

Потребителски аватар
Scarchu
Контакти:

Мнениеот Scarchu » Вто 16 юни 2009 20:47

Колеги, при мен се оказа духнала гарнитура на главата, малко, ама духнала. При по-високи обороти, мисля че бе 3-то бутало, нагнетяваше въздух в антифриза и се получаваше въздушна възглавка и куп други "приятни" неща.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”