след почистване на дросел клапа вдигна много обороти
-
- Автомобил:
- Двигател:
след почистване на дросел клапа вдигна много обороти
След многото изчетена информация относно менене на обороти свалих дроселовата клапа да я почистя.След като я свалих наистина беше много зацапана което наистина ме наваде на мисълта че тази постоянна смяна на оборотите ще е от нея.след почистването и по обратният ред я поставих.да но след като дойде момента да разбера какво съм направил ,при при запалването на мотора държи много високи обороти1400-15000борота което до момента не ми се беше случвало.след потегляне при форсиране на двигателя за смяна на предавките след като отпусна педала на газта колата се форсита поне оше 200-300 оборота сама .При изклюяване на свободна предавка примерно на 100км в час оборотите не падат под1200, а преди това си слизаха на 850.това нещо го прави и на студен и на загрят двигател.колата голф4-1.6SR
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Re: след почистване на дросел клапа вдигна много обороти
Нормално, след 200-300 км. всичко ще е ОК. Необходимо е време компа на колата да обучи дросела 

- emohrisstov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега трябва да откачиш едната клема, за да се рестартира компютъра. Тук всичко е описано 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
По-бързият вариант е да отидеш някъде да ти я адаптират клапата с ваг-ком. Или пък да си намериш някой с ваг-ком и кабел да го направи. Елементарно е и работата заспива веднага.
- DimoNN
- Автомобил:
- Двигател:
почти веднага... след около 10-20км 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”