Проблем температура на водата на голф 4
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем температура на водата на голф 4
Значи снощи си паркирах колата и я устажих на обороти да работи,влзенах след 2 минутки в нея и ми светише лапмата за водата и температурата беше на 130 градуса.Загасих я веднага и я почаках да истине.След като Истина тръгнах да се прибирам и колата работеше 10-15 мин добре и пак почна да загрява пуснах парното на 4 и да духа топло и температурата падна на 90 градуса.Перките ми се включват на 110 градуса някъде и си работят!!Направи ми впечатление,че РАДИАТОРА МИ Е ЧИСТО СТУДЕН а градусите са 130!Какво може да е станало ?
- Thriller
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем температура на водата на голф 4
Според мен е водна помпа братле !
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Като загрее, провери долния маркуч на радиатора дали е горещ, ако не, не ти отваря термостата, върти само малкия кръг и затова.
- S.Nikolaev
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
термостат или не е ли малко множко на 110градуса да се пуска перката
на моя голф 1.4 абд се пуска на 92/95 не съм сигурен. но на 110 градуса водата вече ври и нямаш смисъл от перката дет се вика..... а и на теб и на други съфорумници, когато видите че колата ви е прегряла не я гасете защото точно тогава блокират по принцип. оставете запалена на перка да се охлажда или карайте за да я охлади струята...(личен опит
)

- mania
- Автомобил:
- Двигател:
И при мен я вкл след 90 градуса. Даже вработната ми темрепатура е 89 и като я спра вече духа. НЕ мога да ти помогна по другия пробл за съжаление, но определено не тр да се вкл чак на 100. Усех!
-
- Автомобил:
- Двигател:
при 90 градуса горният маркуч на радиатора е горещ много а долния чисто студен!
- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
g0lfracing написа:при 90 градуса горният маркуч на радиатора е горещ много а долния чисто студен!
При това положение расте ли температурата или си стои на 90 ? Забелязал ли си течове , или загуба на антифриз ? Ако долния маркуч постоянно е студен , а температурата минава 90 градуса = термостат за смяна .
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Мда, не ти отваря термостата - сменяй 

-
- Автомобил:
- Двигател:
а тъй като вчера за малко беше вдигнала 130 градуса и лампата за водата беше светнала.Може ли да се е прецакал мотора ?
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
наи вероятно термостата ти е останал затворен и пропуска съвсем малко към големия кръг!датчика за стрелката взима инфо от темп. на блока,а перката на радиатора взима инфо от темп датчик на радиатора и при това положение двете темп. не са еднакви понеже термостата пропуска малко и затова и перката ти се вкл. на 110 гр. по данни на стрелката(дефакто темп. в големия е малко по-ниска от тази в малкия)!Имах абсюлютно единтичен проблем-просто термостата отваряше много малко на около 100гр. се стопляше "долния" маркуч и това няколко месеца ме заблуждаваше,че термостата си работи....докато не си прегрях точно като теб колата! засега-вече около година,нямам проблеми с гарнитурата на главата и с температурата след смяната на шибания термостат,но лятото в наи-голямата августовска жега трябваше да се прибирам от морето на парно
смени термостата и дано всичко се оправи,пък не е изключено да имаш запушване в големия кръг или водната помпа да не ти поддържа необходимия дебит,но наи вероятно е термостата,успех и кажи какво е станало
!

- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
g0lfracing написа:а тъй като вчера за малко беше вдигнала 130 градуса и лампата за водата беше светнала.Може ли да се е прецакал мотора ?
както ти казах моята като я поиздхх на магистралата и тогава светна лампата за охл.течност и я изхвърли...двигателя буквално вътре бълбукаше като чаиник! но вече около година нямам проблем

-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря на всички за постовете,утре тръгвам по майстори !
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Водна помпа е. И аз го ядох тоя.
- goderzi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Само не им се връзвай,ако ти кажат да отваряш двигател
Мен така ме вкараха в един филм,а се оказа това :
http://www.goderzi.snimka.bg/album.php?album_id=390318

Мен така ме вкараха в един филм,а се оказа това :
http://www.goderzi.snimka.bg/album.php?album_id=390318
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пич здравей.За да не се вкараш във филм с водна помпа първо трябва да разбереш дали функционира.Всеки ти дава съвети ,което не казвам че е лошо- напротив всеки желае да ти помогне от колегите но въпросът е друг: да се разбере първо какъв е проблема а после да се да се извърши манипулацията,защто няма да ти бъде готино ако смениш помпа а да се окаже смешния термостат.Така че преди да запалиш мотора пипни мъркучите и прецени на око колко са твърди,след запалване отново провери-и прецени дали има разлика (промяна)в твърдоста им-ако са по твърди значи че помпичката си бачка.Най добрия начин е да си свалиш термостата (на котлона с вода и термометър не се ли отвори 5-6мм. след достигане на температура 90-92градуса а да не говорим за 100градуса-пиши го бегал).Така и така си свалил въпросният термостат пални голфа на място и го остави да си загрее но го наблудаваи да не го изтървеш.Когато е на място ако помпата ти е ок когато охлаждащата вода започне да загрява пипни входа и изхода на радиатора ако и те се затоплят помпата ти бачка.Успех
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”