Проблем със задните спирачки
Проблем със задните спирачки
Здравейте колеги,днес минах на ГТП(преглед) и се установи ,че изобщо нямам задни спирачки като натисна крачната,а с ръчна държат.Колата е Голф3 с барабани на които сменях накладките преди около месец.Къде ли може да е проблема,ако някой е имал подобен проблем моля да сподели.Благодаря
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
Re: Проблем със задните спирачки
Натегни си жилата на ръчната от вътре в купето и мисля, че няма да имаш ядове ( колкото натягаш лявото жило толкова и дясното за да няма ефекта
)... за всеки случай още някой да се искаже
.
)... за всеки случай още някой да се искаже - batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
Мисля, ако са ти изтървали спирачните цилиндърчета е нормално да имаш ръчна и да нямаш крачна 

- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
изтървали в смисъл?
да изпускат спирачна течност, която да маже феродото и няма триене. но това си личи външно как е умазнено.
а възможен ли е вариант да нямаш нищо мокро и пак да нямаш спирачки?
ръчната е регулирана и като е направиш държи в началото още на 2-ри зъм, а примерно след 2-3 месеца едвам хваща на 4-ти зъб и не може да задържи колата?
да изпускат спирачна течност, която да маже феродото и няма триене. но това си личи външно как е умазнено.
а възможен ли е вариант да нямаш нищо мокро и пак да нямаш спирачки?
ръчната е регулирана и като е направиш държи в началото още на 2-ри зъм, а примерно след 2-3 месеца едвам хваща на 4-ти зъб и не може да задържи колата?
- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
zdravko555 написа:изтървали в смисъл?
Не винаги когато изпусне цилиндърче има мазно петно .
zdravko555 написа:а възможен ли е вариант да нямаш нищо мокро и пак да нямаш спирачки?
Да , ако не са обезвъздушени хубаво цилиндърчетата . Или не са регулирани самите накладки .
zdravko555 написа:и
Това означава че феродото се е намалило и вече има повече разтояние между него и барабана . Затова ръчната не се прави да хваща на 2-ри зъб , а поне на 4-5 (при нови накладки).
Когато усетите , че ръчната хваща по-високо това е знак че задните накладки намаляват .
Както и когато спирачната течност в казанчето намялява , се проверява състоянието на накладките , а не се долива
Айде стига писане , че ми се стопли бирата

- vas_gt
- Автомобил:
- Двигател:
Колега за да нямаш никакви задни спирачки според мен имаш проблем с кантара на задния мост. Провери го. Успех.
- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
vas_gt написа:Колега за да нямаш никакви задни спирачки според мен имаш проблем с кантара на задния мост. Провери го. Успех.
Също е вариант. Абе отиваш на един канал и проверяваш всичко, като почнеш от тръбичките още от спирачната помпа, кантара, маркучите, цилиндърчетата и ако няма течове или други някакви проблеми, обезвъздушаваш. Ако и така не се оправят, ходи на майстор

- GTspecial
- Автомобил:
- Двигател:
то и аз чекнах на предишния ми голф ..я накладки , я притягах ръчната , я цилиндърчета сменях ....кантари и какво ли още не...!
И накрая се оказоха барабаните..!
Слизай с шублера и мери...може и от там да е 
И накрая се оказоха барабаните..!
Слизай с шублера и мери...може и от там да е 
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Какво имаш в предвид "ръчната държи"-просто на 4-ти зъб ти стига лоста,или като я дръпнеш и опиташ да потеглиш-ляга задницата и при настоятелност дори провлачва задницата?Ако е втория вариант:накладките са в ред и лягат добре,търси се проблем по хидравлична част.Но ако е вариант първи-имай в предвид,че след смяна на накладки спирачките стават "истински" поне след едно 100-150км.по-интензивно използване(да речем един преход на Петрохан,като пример)
Диаметъра на барабана в номинал е 200мм,на 201 се подменя.И при смяната сигурно си забелязал едно подпружинено "клинче",което автоматично обира излишния луфт м/у накладки и барабан.След смяна се правят няколко интензивни натискания на спирачката за тази цел(клинчето слиза надолу).Не е изключено наличие на въздух в системата,но това се отразява на "твърдостта" на педала,за което не споменаваш.
С други думи:поради тази причина ли смени накладки или след смяната се появи проблема?
Хидравлично системата е диагонално,единственото което обединява само заден мост е регулатора,за който вече се спомена.Провери първо там където е пипано !
Диаметъра на барабана в номинал е 200мм,на 201 се подменя.И при смяната сигурно си забелязал едно подпружинено "клинче",което автоматично обира излишния луфт м/у накладки и барабан.След смяна се правят няколко интензивни натискания на спирачката за тази цел(клинчето слиза надолу).Не е изключено наличие на въздух в системата,но това се отразява на "твърдостта" на педала,за което не споменаваш.
С други думи:поради тази причина ли смени накладки или след смяната се появи проблема?
Хидравлично системата е диагонално,единственото което обединява само заден мост е регулатора,за който вече се спомена.Провери първо там където е пипано !
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, и аз имах проблем със спирачките на ГОЛФ 3 отзат с барабани. Значи при мен проблема беше следният, когато натисна спирачката на макс.. предните колелета спират задницата се изправя и нещо стържише отзад, съответно колата не спираше както трябва, става на върпос че колата е с 4-ри нови гуми и течноста на спирачните апарати е до максимума, но колата не спираше както трябва, откарах я на майстор оставих му я минах след 2 часа и ми каза че проблема е бил в Накладките (задните) като ми ги показа накладките толкова лъскаха направо можех да се избръсна на тях! (съответно и със старите накладки си имах ръчна спирачка и то доста добра) Та това беше проблема при мен! Ако си сменил накладките и течноста ти е добра а педала не ти потъва значи имаш проблем със спирачната система, по-добре отиди на сервиз, това не е шега работа! Другия вариант е да нямаш проблем а да си внушаваш както бях направил аз преди години( бях карал 1 месц кола с 4-ри дискови спирачки с АБС, и като се качих на мойта лагерна количка имах чувството че немога да спра!)
- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
под "не ми държи ръчната" разбирам следното:
- спрял съм в задръстване ни има лек наклон или неравности и за да не държа педала дръпам ръчната с леко усилие докато обере и като пусна педал съм спокоен че няма да притеснявам тоя зад мен, това отговаря на 3 зъба на лоста. при което мога да мръдна колата без да спускам ръчната
- излизам от фирмата където пътя е по-висок от портала с около 1м на 5-6м дължина и понеже следя тряфика в двете посоки дърпам ръчната докрай, пти което тя не успява да удържи колата в налкона и трябва да "помагам" с педала.
барабана не съм мерил, не знаех колко е номиналния размер, но нямаше вкопаване или ръб, не съм го стъргал само лека шкурка
поради тази причина смених накладките, но ефекта не аргументира средствата
ще пробвам с обезвъдушаване, макър че след ремонта в влизала в сервиз за смяна на протекло цилондърче, като ми смениха и течността.като я взех също забелязах подобрение в спирането,но пак временно, затова съм решил да ги махам тия барабани и да слагам дискове и съпътващите операции. мисля с това да си реша проблемите тотално или се заблуждавам?
- спрял съм в задръстване ни има лек наклон или неравности и за да не държа педала дръпам ръчната с леко усилие докато обере и като пусна педал съм спокоен че няма да притеснявам тоя зад мен, това отговаря на 3 зъба на лоста. при което мога да мръдна колата без да спускам ръчната
- излизам от фирмата където пътя е по-висок от портала с около 1м на 5-6м дължина и понеже следя тряфика в двете посоки дърпам ръчната докрай, пти което тя не успява да удържи колата в налкона и трябва да "помагам" с педала.
барабана не съм мерил, не знаех колко е номиналния размер, но нямаше вкопаване или ръб, не съм го стъргал само лека шкурка
поради тази причина смених накладките, но ефекта не аргументира средствата
ще пробвам с обезвъдушаване, макър че след ремонта в влизала в сервиз за смяна на протекло цилондърче, като ми смениха и течността.като я взех също забелязах подобрение в спирането,но пак временно, затова съм решил да ги махам тия барабани и да слагам дискове и съпътващите операции. мисля с това да си реша проблемите тотално или се заблуждавам?
- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
спирачки си имам! неискам да застрашавам моя и живота на околните и не бих карал
,броните са ми здрави и т.н. просто другите коли имат по-добри спирачки да е***
просто някой път усещам че съм спрял на косъм. относно внушението не е внушение. искам да мога да разчитам на тях когато се наложи. иначе си преценявам нещана и намалявам отдалеч, не си правя ташак щото
......
един приятел ме пита еи така си говорим за спирачки ми вика ако друпнеш ръчната в движение дали не повлече отговорих му едва ли и не го излъгах направих си тоя тест и не и не говоря за скорост на 40 км/ч с повече не посмях
,броните са ми здрави и т.н. просто другите коли имат по-добри спирачки да е***просто някой път усещам че съм спрял на косъм. относно внушението не е внушение. искам да мога да разчитам на тях когато се наложи. иначе си преценявам нещана и намалявам отдалеч, не си правя ташак щото
......един приятел ме пита еи така си говорим за спирачки ми вика ако друпнеш ръчната в движение дали не повлече отговорих му едва ли и не го излъгах направих си тоя тест и не и не говоря за скорост на 40 км/ч с повече не посмях

-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Колко си минал от смяната до сега,опитай първо "сработване на накладка/барабан"-демек покарай малко и пак провери.На първия голф,след покупката и рег.в Кат имах същия проблем,смених накладки(залудо разбира се
),нагласих ръчната и установих...че нямам почти никакви задни(на улицата пробах).Ядосах се и я подкарах така,около 300-на километра(даже малкия талон не ми дадоха при регистрация,та носихме "шперплата").След това "от самосебеси" се оправиха(то нещо подобно е описано и в ръководството на VW!)
- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
охо какво сработване това беше миналата година. по ме съмнява нещо да не съм объркал с монтажа, съмнява ме нали има една обтяжка дето се слага м/у двете челюсти може ли да съм я обърнал, също така и онова клинче ме съмнява
всичко съм монтирал както са били старите челюсти,всичко съм бъсал и чистил. от смяната протече едното цилиндъче ама го смениха и нова течност ми наляха. надявам се да е качествен ремонта,щото като си я взех ми направи впечетление че "спира". щото в оная сутрин замалко да
един дръгел рено та така ми беше
се направо в сервиза до работата им казах на момчетата за кво иде реч и си отдох на работа, на обяд ми се обадиха и си я пробрах доволен.
после ми писна да бръснат и почнах сам да правя каквото мога и забелязах че като остава ръчната на един зъб натегната усещам как и задните колела спират.тези неща се случват през 2-3 месеца, или повече от 7-8 месеца от смяната или около 3-4 хил км повечето от които градско в софия (спри- тръгни).
някакви идей?
всичко съм монтирал както са били старите челюсти,всичко съм бъсал и чистил. от смяната протече едното цилиндъче ама го смениха и нова течност ми наляха. надявам се да е качествен ремонта,щото като си я взех ми направи впечетление че "спира". щото в оная сутрин замалко да
един дръгел рено та така ми беше
се направо в сервиза до работата им казах на момчетата за кво иде реч и си отдох на работа, на обяд ми се обадиха и си я пробрах доволен.после ми писна да бръснат и почнах сам да правя каквото мога и забелязах че като остава ръчната на един зъб натегната усещам как и задните колела спират.тези неща се случват през 2-3 месеца, или повече от 7-8 месеца от смяната или около 3-4 хил км повечето от които градско в софия (спри- тръгни).
някакви идей?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”