Проблем с километража на голчето :(

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
Двигател: AUQ 180
Контакти:

Проблем с километража на голчето :(

Мнениеот ShoGo_GTI » Пет 17 юли 2009 23:58

Колеги от 2 седмици насам забелязах следното "явление" с километража на голфа.

Изразява се в това, че когато запаля колата от студен старт (когато сутрин или по обяд я паля за първи път и я изкарам за да отида някъде) стрелката на километража почва сама да подскача нагоре надоло и така до 1я 2я светофар и когато загрее на работна температура се оправя.
Мислех по рано да пусна темата, но се бях отказал понеже от 4 5 дни не го беше правила. Но тази вечер излязох и бях спрял колата на паркинг и когато се качих в колата после на 20-тия метър пак го направи като стрелката подмина края на графата и застана посредата на дисплея доло. След секунда две се върна пак на 0 и докато спра да видя какво става ми се изгубиха цифричките на големия километраж и започнаха да ми мигат заедно лампите на водата и маслото. :shock След като премигаха 3 пъти всичко се оправи.
Ето едно клипче още от началото когато почна да го прави, единия ден успях да извадя телефона и да снимам стрелката.
Колата е Golf 3 92ра 1.9D 1Y

http://vbox7.com/play:3c8515e9

eng.Kostadinov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем с километража на голчето :(

Мнениеот eng.Kostadinov » Съб 18 юли 2009 9:59

Здравей колега,

доста бърз голф, на око прави 0-100 около 3 - 3.5 секунди mhihi . Та по проблема ти - струва ми се че имаш проводник по таблото който ще се прекъсне или откачи в най-скоро време (възможно и студена спойка) и оттам се получава прекрасното ти ускорение до 100 км/ч :lol: . Най-простият тест може да стане чрез подмяната на таблото ти с друго по възможност от същият автомобил или със същото VDO.

Поздрави

Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Контакти:

Мнениеот ShoGo_GTI » Съб 18 юли 2009 10:14

По принцип подмяна скоро ще има, надявам се края на месеца. Точа си зъбките на едно табло от TDI с оборотомер mhihi

Иначе мога да сложа и клипче как голфчето прави 200 реално (ще пренебрегнем факта, че колата беше на трупчета и с откачени полуоски :lol: ) ама по добре не щото като видите дигиталното оборотомерче на 5100 да стои и ще ме насолите :lol:

Потребителски аватар
Fripon_X
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fripon_X » Съб 18 юли 2009 16:35

Ихаааааааа и при тебе ли има ламбада. Аз съм с МК2 16ка. При мен имаше ламбада не на километража а на оборотомер. Оправих го по следния начин просто понаместих буксите на бобината и сичко заспа зимен сън. Може при теб да не е от това но се пак пробвай пък виж може и да стане.

Потребителски аватар
Skruji
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател:

Мнениеот Skruji » Съб 18 юли 2009 17:23

При мен проблема беше в датчика за скоростта, който е на скоростната кутия и е свързан с букса с 3 кабела. Моята кола обаче е 1,4 бензин ABD. Ама все си мисля че това няма значение, тъй като на всички тройки километража не е с жило, а с такъв датчик. Около 40 лв е нов, успех с ремонта. 8)
Табло от ТДИ не става за ТД и Д, пробвал съм и оборотомера забива на макс. Причината е че при ТДИ-то се взима сигнал от компа, а компютър при другите два варианта няма и сигнала се взима от алтернатора.

Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Контакти:

Мнениеот ShoGo_GTI » Нед 19 юли 2009 15:48

Skruji написа:При мен проблема беше в датчика за скоростта, който е на скоростната кутия и е свързан с букса с 3 кабела. Моята кола обаче е 1,4 бензин ABD. Ама все си мисля че това няма значение, тъй като на всички тройки километража не е с жило, а с такъв датчик. Около 40 лв е нов, успех с ремонта. 8)
Табло от ТДИ не става за ТД и Д, пробвал съм и оборотомера забива на макс. Причината е че при ТДИ-то се взима сигнал от компа, а компютър при другите два варианта няма и сигнала се взима от алтернатора.

Датчика значи утре ще го извадя да го огледам, че сега много жега :ihaaaaa
Иначе за таблото с оборотомера - колега ти уби най-детското в мене :072: :lol:
аз си бях намерил таман едно табло от TDI за 40 кинта и сега.. :??? а дали има ААZ фабрично с табла с оборотомери, да си търся такова щом от TDI няма да стане ?

Потребителски аватар
Skruji
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател:

Мнениеот Skruji » Нед 19 юли 2009 16:07

То и аз търся ама няма. Стават табла с оборотомери от GTD които са турбо дизел GT изпълнение и са с оборотомер, ама са рядкост. Датчика и да го оглеждаш няма файда, моя стария малко го позатегнах и изкара така няколко дена и съвсем се предаде, ама щом ти мигат и лампите на таблото може нещо и по захранването му да е. :?

Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Контакти:

Мнениеот ShoGo_GTI » Нед 19 юли 2009 16:24

Аз това го отдавах някъде на слаб контакт при клемите на акомулатора и масата на купето. Почиствах гресирах и пак съшото :(

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”