питане за дистрибуторна капачка на г3 1.4 моно абд
- NikolaiG3
- Автомобил:
- Двигател:
питане за дистрибуторна капачка на г3 1.4 моно абд
здр колеги искам да попитам нормално лие на дистрибуторната капачка на пинчетата отдлу да има едно бяло грапаво като наслояване седи. за смяна ли е капачката или да го остържа просто , палецът и тои леко накълван . ако ли не утре да си купя нови
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Re: питане за дистрибуторна капачка на г3 1.4 моно абд
Аз имах същото на голф 2ка.Остъргах го с шкурка и я почистих обстойно.Сега пали още по-бързо
Явно е някъв нагар...по опитните да кажат 

- NikolaiG3
- Автомобил:
- Двигател:
мерси колега просто ми играят оборотите и искам сичко да си е ок и ще купя свещи утре да видим има ли разлика
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Смени палеца и капачката, след като ще взимаш и нови свещи.
Комплекта палец+капачка не е скъп, не повече от 25-30лв.
Комплекта палец+капачка не е скъп, не повече от 25-30лв.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега само ще ти дам съвет ако взимаш кабели взимай само на "BERU" Аз се прецаках взех BOSCH,по голямо менте не бях виждал. Иначе ако не намериш в магазините по моргите има читави кабели желая ти късмет.
п.п Ако не си сигорен че проблема ти идва от свещите по-добре отиди на комп да я видят
п.п Ако не си сигорен че проблема ти идва от свещите по-добре отиди на комп да я видят
- Ixidor
- Автомобил: VW Bora 2.0 -- Honda CB500-R
- Двигател:
IceHeart написа:Иначе ако не намериш в магазините по моргите има читави кабели желая ти късмет.

никога не бих си купил кабели на старо....
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Ixidor написа:IceHeart написа:Иначе ако не намериш в магазините по моргите има читави кабели желая ти късмет.![]()
![]()
никога не бих си купил кабели на старо....
Колега това е твое мнение.. няма гаранция че като ги вземеш нови ще работят така че всичко е късмет и избор на потребителя. Затова му казвам на колегата ако няма проблем и колата си работи да не се занимава да сменява,а просто да види от каде идва проблема защото аз така патих сменявах без да съм сигорен някой неща и после се усложнява работата... Относно до колегата ако ти пали колата добре и свещите са добри няма смисъл да ги сменяваш също така оборотомера може да ти играе и от много други неща.. кабелите както казах трябва да се видят или от Диагностик или ако са напукани/втвърдени иначе да ги сменяваш без да си сигорен няма смисъл.
п.п Гледам и 3-мата караме едни и същи каляски

- NikolaiG3
- Автомобил:
- Двигател:
колега просто пр време ми беше изгорял един датчик за смукача ако несе лажа и аз преди това карах москвич
и тои няма такива датчици и аз викам от свещите ще да е и и ги гледах една беше леко черна и слойих една друга стара с един полюс и нямаше промяна и нея и махнах повече затова мисля че от тях днес купих беро с 3 полюса и ще видя утре да ли ще има промяна ако не на комп ще я карам е да колега каляска ама сравение с москвича ни е самолет 

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Дистрибуторната капачка я дават да се сменя заедно с палеца на 30-40 000км точно заради този нагар. Шкурките са мизерна работа...то тогава може и свещите да си шкурим. Не си струва циганията за 30лв дадени веднъж на 3-4 години. А кабелите са болна тема - хубави кабели за VW са над 100 кинта, трудно се намират оригинални и ако не си сигурен че твоите имат проблем, не ги барай.
- NikolaiG3
- Автомобил:
- Двигател:
днес сменихме свещите има подобрения но стрелкичката пак леко се клати маи утре на диагностика наи добре да я закарам . и едно друго вапросче с обикновена кормилна реика съм бес хидравлика или каквото и да е там та смазва ли се тази реика въобще и от каде ест.
- iv4o9999
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
оборотите може да ти играят от бубината която за голфа е ахилесова пета моге и стъпковия мотор да се е разбазикал, но най добре на диагностика гих ти препоръчал да отидеш в Юве зад А2 на симеоновско шосе ако си от София
- NikolaiG3
- Автомобил:
- Двигател:
колеги помагаите днес си купих съединителс пален комплект само че жилото ми е самолегуриращо и свихме го и го застопирухме в леко свито положение и спря да боксува но педала има голям свободен хот данеби проблема да е от жилото а не от съединителя тои е закс добри ли са
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”