:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

GOLF 3 загрява и парното не работи добре. :?:

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
gko
Автомобил:
Двигател:

GOLF 3 загрява и парното не работи добре. :?:

Мнениеот gko » Нед 06 сеп 2009 18:34

:?: Здравейте от скоро съм собственик на Golf 3 1.8i и мисля че нещо не му е наред.Незнам дали е нормално но забелязах ощте в началото като го взех че загриава доста барзо.Мислих че е проблем със термостата но смених два и проблема остана.Втория път даже като ходих при майстора му занесох лично нов термостат които сам си купих за да съм сигурен че е качестфен но проблема пак остана.Майстора каза че термометара на таблото показва с 20 градуса повече.Не ми се вярваше и за това взех уред със сонда за температура и замерих само водата (понеже беше къса сондата за да измеря и на маслото) температурата която отчиташе уреда и тази на таблото се различажаха с 2 3 градуса.Тоест реално си загряваше.Огледах двигателя не губи течнос никаква.Перката си въри и на първа и на втора степен и температурата пак се качва.Пробвах да карам на пуснато парно имаше минимален ефект но ме притесни това че температурата на двигателиа е 100 110 и то духа едва едва леко топло което ме наведе на мисълта че има проблем със циркулациата на течноста.Сега се чудя дли триабва да се смениа водна помпа или незнам вече.Да не е запушване ниакъде системата ако някой е имал подобен проблем и е намерил решение и за парното и за загриаването което е главниат проблем моля да помогне.Благодаря ви предварително.

Kalo_Lion
Автомобил:
Двигател:

Re: GOLF 3 загрява и парното не работи добре. :?:

Мнениеот Kalo_Lion » Нед 06 сеп 2009 20:06

Здравей. Аз имах подобен проблем. След смяна на агренажен ремък майстора който ми обслужва колата беше забравил да сложи пистовия ремък. Според мен проблема е точно в него. Най вероятно не е сложен правилно и водната помпа не върти.

Kalo_Lion
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalo_Lion » Нед 06 сеп 2009 20:09

Ползвай търсачката за повече информация. Има доста подобни теми.

Потребителски аватар
GTspecial
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTspecial » Нед 06 сеп 2009 20:51

Побвал ли си с течност за промиване.....10-12лв. сипва се, работи до включване на перката(10-20мин.)Източва се антифриза(изхвърля се), слагаш нов....и ако е от радиатора..всичко ще се оправи (временно)....сменях помпа 45лв от А+..безрезултатно.може да протече или да извие лагер ама да се развали витлото :screwy ...Провери ремъка може "майстора" да е направил помпата да върти обратно...Виж си и водното съединение(металната тръба),което обикаля почти целия двигател и към него е вързано парното ..

П.С.....
Kalo_Lion написа:Ползвай търсачката за повече информация. Има доста подобни теми.

П.П.С. Добре дошъв във форума... :welcome_to_group

gko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gko » Нед 06 сеп 2009 22:07

Благодаря за отговорите.Щте проверя ремъка и ще пиша за резултата.

Потребителски аватар
golf_III_2e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_III_2e » Нед 06 сеп 2009 22:24

ако колата наистина държи тези градуси перката ти трябва да не изключва изобшто и постоянно ште работи на втора степен. а колкото до градусите ти ги мериш в казан4ето а те са разли4ни с тези кадето е датчика

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Пон 07 сеп 2009 14:55

Пробвай да смениш капачката на казанчето за антифриза.

gko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gko » Чет 10 сеп 2009 0:36

Та да проверих ремъка изглежда ми наред както и тапата на канчето обезваздуших я няма промяна.А да и перката си върти постоянно.За температурета не я мерих в канчето а в маркучето през което се влива вече миналата вода покрай двигателя.Всичко изглежда наред но загрява :( .Като я карам даже вечер на изванградско загрява докато се движа с 80 90 на 5та стига 100 градуса а е хладно наван иначе стои на кам 92 а в града са и редовни 110 + даже в задрастванията и се чудиа направо какво да правиа като изпадна в такава ситуация :( .

gko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gko » Чет 10 сеп 2009 0:42

А да и имам ощте един въпрос.Дали е нормално съединителя при голф 3ката да отлепя много отгоре или е за смяна.Иначе няма проблем със смяната на скоростите все още ако е нужно направо като утида при майстора да му кажа да го мята и него.Какво ще ме посаветвате?А :) сащо и да попитам дали е вазможно педала на спирачката да се свали надоло или е много играчка понеже е вирнат и при ситуация трудно се сварва да я натисна.

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Чет 10 сеп 2009 7:24

Спекъл на никакво положение термостат? Вече си го сменил... Водна помпа без лопатки или ремъка я върти наобратно? Някакво запушване - присадка и стискаш палци после с новия антифриз да не се разтече като лейка... Щото такива запушвания пък се получават от присадки за запушване :) , но мн. често ги сипват без да изолират радиаторчето на парното и става една... От това, което разправяш - датчиците май са редовни... С педалите - ще свикнеш :) , съединителя е със саморегулиращо жило - ако не буксува и не издава кофти звуци - не го пипай...

skakalec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skakalec » Чет 10 сеп 2009 18:38

здравей, колега! освен всичко казано по- горе може да ти е задръстен и радиатора на парното и затова не духа достатъчно топло в купето. а иначе мисля, че със смяна на водната помпа нещата ще се оправят. един колега имаше същият проблем и смени два датчика за температурата за да му отчита точно, след това радиатора, водната помпа, термостата, радиат. на парното абе всичко по охладителната система и нещата се оправиха. успех. :да:

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Чет 10 сеп 2009 19:07

Преди да провериш водна помпа,хвърли едно око на тънкото маркучле което влиза в разширителния съд(тръгва от фланеца с термодатчика).От него зависи "самообезвъздушаването" на системата.Има вероятност за въздушен "джоб" в главата и радиатор-парно,което се връзва със симптом "слабо парно".Ако не помогне,поне не вреди тази проверка.Към 6 литра побира системата

gko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gko » Чет 10 сеп 2009 19:58

Ми незнам дали е във въздушен джоб проблема понеже незнаех дали има някакъв клапан за обезвъздушаване и просто оставих капачката на канчето отворена при запален двигател да се излее водата и доливах после незнам дали е вазможно така да се обезваздуши ако не щте потърся тази тръбичка да подменя цялата течност направо.

PitkataJoe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PitkataJoe » Пет 11 сеп 2009 13:23

Според мен започни с преглед на радиатора, прилича да е запушен, щом термостата е сменен и перката си върти. Едва ли е въздух, макар симптома за парното да навежда на подобна мисъл.... Сваляш и промиваш, поне това не е трудно. При мен беше такава играта, подобни симптоми, какво излезе от радиатора няма да ти казвам... След промивката се оправиха нещата. Успех

Потребителски аватар
hristo stankov
Автомобил: VW GOLF II
Двигател:

Мнениеот hristo stankov » Съб 12 сеп 2009 12:28

Колега като ти включи перката какво ти показва на уреда за температура на водата.
Трябва да ти показва 92-94градуса. Ако се различава датчика на водата за отчитане на таблото ти е заминал. И аз имах подобен проблем перката включваше оше на 60 градуса, викам аз датчика на перката, смених го и резултат никакъв. Смехих датчика на водата, малко настлойка на уреда и спи града и селяните в него. Също така преди да ти включи перката провери маркуите към радиатора на парното дали загряват, ако загряват колкото другите сваляш радиаторчето и го прочистваш или ново.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”