GOLF 3 загрява и парното не работи добре. :?:
GOLF 3 загрява и парното не работи добре. :?:

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: GOLF 3 загрява и парното не работи добре. :?:
Здравей. Аз имах подобен проблем. След смяна на агренажен ремък майстора който ми обслужва колата беше забравил да сложи пистовия ремък. Според мен проблема е точно в него. Най вероятно не е сложен правилно и водната помпа не върти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ползвай търсачката за повече информация. Има доста подобни теми.
- GTspecial
- Автомобил:
- Двигател:
Побвал ли си с течност за промиване.....10-12лв. сипва се, работи до включване на перката(10-20мин.)Източва се антифриза(изхвърля се), слагаш нов....и ако е от радиатора..всичко ще се оправи (временно)....сменях помпа 45лв от А+..безрезултатно.може да протече или да извие лагер ама да се развали витлото
...Провери ремъка може "майстора" да е направил помпата да върти обратно...Виж си и водното съединение(металната тръба),което обикаля почти целия двигател и към него е вързано парното ..
П.С.....
П.П.С. Добре дошъв във форума...

П.С.....
Kalo_Lion написа:Ползвай търсачката за повече информация. Има доста подобни теми.
П.П.С. Добре дошъв във форума...

Благодаря за отговорите.Щте проверя ремъка и ще пиша за резултата.
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
ако колата наистина държи тези градуси перката ти трябва да не изключва изобшто и постоянно ште работи на втора степен. а колкото до градусите ти ги мериш в казан4ето а те са разли4ни с тези кадето е датчика
- svetlin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пробвай да смениш капачката на казанчето за антифриза.
Та да проверих ремъка изглежда ми наред както и тапата на канчето обезваздуших я няма промяна.А да и перката си върти постоянно.За температурета не я мерих в канчето а в маркучето през което се влива вече миналата вода покрай двигателя.Всичко изглежда наред но загрява
.Като я карам даже вечер на изванградско загрява докато се движа с 80 90 на 5та стига 100 градуса а е хладно наван иначе стои на кам 92 а в града са и редовни 110 + даже в задрастванията и се чудиа направо какво да правиа като изпадна в такава ситуация
.

А да и имам ощте един въпрос.Дали е нормално съединителя при голф 3ката да отлепя много отгоре или е за смяна.Иначе няма проблем със смяната на скоростите все още ако е нужно направо като утида при майстора да му кажа да го мята и него.Какво ще ме посаветвате?А
сащо и да попитам дали е вазможно педала на спирачката да се свали надоло или е много играчка понеже е вирнат и при ситуация трудно се сварва да я натисна.

- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Спекъл на никакво положение термостат? Вече си го сменил... Водна помпа без лопатки или ремъка я върти наобратно? Някакво запушване - присадка и стискаш палци после с новия антифриз да не се разтече като лейка... Щото такива запушвания пък се получават от присадки за запушване
, но мн. често ги сипват без да изолират радиаторчето на парното и става една... От това, което разправяш - датчиците май са редовни... С педалите - ще свикнеш
, съединителя е със саморегулиращо жило - ако не буксува и не издава кофти звуци - не го пипай...

-
- Автомобил:
- Двигател:
здравей, колега! освен всичко казано по- горе може да ти е задръстен и радиатора на парното и затова не духа достатъчно топло в купето. а иначе мисля, че със смяна на водната помпа нещата ще се оправят. един колега имаше същият проблем и смени два датчика за температурата за да му отчита точно, след това радиатора, водната помпа, термостата, радиат. на парното абе всичко по охладителната система и нещата се оправиха. успех. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Преди да провериш водна помпа,хвърли едно око на тънкото маркучле което влиза в разширителния съд(тръгва от фланеца с термодатчика).От него зависи "самообезвъздушаването" на системата.Има вероятност за въздушен "джоб" в главата и радиатор-парно,което се връзва със симптом "слабо парно".Ако не помогне,поне не вреди тази проверка.Към 6 литра побира системата
Ми незнам дали е във въздушен джоб проблема понеже незнаех дали има някакъв клапан за обезвъздушаване и просто оставих капачката на канчето отворена при запален двигател да се излее водата и доливах после незнам дали е вазможно така да се обезваздуши ако не щте потърся тази тръбичка да подменя цялата течност направо.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен започни с преглед на радиатора, прилича да е запушен, щом термостата е сменен и перката си върти. Едва ли е въздух, макар симптома за парното да навежда на подобна мисъл.... Сваляш и промиваш, поне това не е трудно. При мен беше такава играта, подобни симптоми, какво излезе от радиатора няма да ти казвам... След промивката се оправиха нещата. Успех
- hristo stankov
- Автомобил: VW GOLF II
- Двигател:
Колега като ти включи перката какво ти показва на уреда за температура на водата.
Трябва да ти показва 92-94градуса. Ако се различава датчика на водата за отчитане на таблото ти е заминал. И аз имах подобен проблем перката включваше оше на 60 градуса, викам аз датчика на перката, смених го и резултат никакъв. Смехих датчика на водата, малко настлойка на уреда и спи града и селяните в него. Също така преди да ти включи перката провери маркуите към радиатора на парното дали загряват, ако загряват колкото другите сваляш радиаторчето и го прочистваш или ново.
Трябва да ти показва 92-94градуса. Ако се различава датчика на водата за отчитане на таблото ти е заминал. И аз имах подобен проблем перката включваше оше на 60 градуса, викам аз датчика на перката, смених го и резултат никакъв. Смехих датчика на водата, малко настлойка на уреда и спи града и селяните в него. Също така преди да ти включи перката провери маркуите към радиатора на парното дали загряват, ако загряват колкото другите сваляш радиаторчето и го прочистваш или ново.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”