какви амортесьори за венто

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
peleto861022
Автомобил:
Двигател:

какви амортесьори за венто

Мнениеот peleto861022 » Сря 09 сеп 2009 20:38

здравейте колеги . въпроса ми е каква марка амортесьори и пружини за отзад да взема за вентото . причината е че преди беше добре като се качат 4 човека и гумите не опират в калника ама отскоро като се качим с брата и малко багаж ( е малко -малко към 100 кг :063: ) и понякога опира гумата в калника защото е малко по-широка . та сега искам да вземем някви по-твърди амортесьори и пружини на горе-долу сносна цена и да питам дали мога да сложа амортесьори с по-голяма дължина и по-дълги пружини за да се вдигне малко задницата . да спомена че в момента на пружините съм сложил от онези тампони за навивките ама и с тях пак опира . има доста колеги във форума от пловдив и се надявам да дават акъл , но нека и другите колеги да казват цени и марки . и последно трябва ли да се сменя други неща като тампончета имаше некви шокови маи и други тем подобни . мерси на всички предварително и да живей форума тука всеки може да намери нещо което ще му е от полза все пак за това е форума всеки да помага на другите с каквото може било то със знания или с друго .
и да не забравя малко данни за колата : венто 1.8 , 90 коня , 92 г. gl , ABS двигател . ако трябва още нещо да казвам казвайте . отново мерси колеги.

Потребителски аватар
kabelista
Автомобил: Skoda Octavia RS
Двигател: AUQ

Re: какви амортесьори за венто

Мнениеот kabelista » Сря 09 сеп 2009 21:49

Колега имах абсолютно същия проблем като теб. Смених амортисиорите и пробвах различни пружини. Като се вози някой отзад и имам багаж задницата увисва ужасно и в завой е ужасно нестабилна. Решението според мен са пружини от пасат.Препоръчвам от седан, защото от комби са малко по дълги . Стават и от ауди А4. С новите пружини колата не мога да е позная :applause: Сега за замислям за "втвърдяване" отпред.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Сря 09 сеп 2009 22:26

Ак осмениш сам отампоните на амортисьорите няма ли д ас еоправи? До колкото знам имат втврдяващ ефескт. Няма д астане като с нови, но би трябвало да оправи тая дразнещата част. Много колеги се оплакват от кофти амортисьори - ментета.

Потребителски аватар
kabelista
Автомобил: Skoda Octavia RS
Двигател: AUQ

Мнениеот kabelista » Сря 09 сеп 2009 22:34

И аз смятах че амортисиорите имат втвърдяващ ефект. Сложих Boge Turbo, най скъпия варянт. Уви резултат нямаше.Без по твърди пружини според мен няма как да стане

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Сря 09 сеп 2009 22:37

Товароносимостта на колата зависи от пружините най-вече.Мойто Венто не "кляка",поне с около 150-180 кила общо отзад нямаше някакви особени провисвания.Проблем е опадалата цветна маркировка и не мога да подскажа на колегата какви да търси.По правило да взима за Пасат,ма каква "изгъзица" ще се получи..."..е па никой не знае.."

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Сря 09 сеп 2009 22:54

Абе хора, сорри за офф-топик-а, ама не се ли научихте, че не са нито АмортЕсьори, нито АмортисИОри :banghead: :banghead:

АмортИсЬОри

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Сря 09 сеп 2009 23:29

Стига,бре Хараламби,и аз с чужда помощ навремето научих къде се намира тая странна буква "Ь",дето ни е гласна,ни никаква..(подсказвам -крие се под Х при БГ-фонетик)

Потребителски аватар
peleto861022
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peleto861022 » Сря 09 сеп 2009 23:35

добре де колеги няма ли да стане с амотисьори с по голям ход и с пружини които са по-дълги и по-твърди . а за колегата mania - мисля че няма да стане колега дори да сложа два комплекта от тампоните просто маи трябва да качвам по-малко багажа ама не става то си трябва затова давайте предложения да ходя да питам в някой магазини като цена и размери ама някой проверени магазини от колеги във форума . то мога и от евро 07 мога да взема ама кой може да гарантира за тях че няма да се прецакат и да стажат на същия хал като старите . просто твърдото окачване ми харесва повече от мекото . а пък да я свалям отзад няма смисал спорд мен колата не е за газария просто си вършим работа с нея с брат ми . 4удя се дали да не потърся като тези които са сега ама да са с по-високи пружини . като я взехме колата беше супер окачването много твърдо беше ама с тези пътища всичко се скапва . и мерси на колегите за отговорите нека да чуем и някои други мнения .
поздрави .

Потребителски аватар
vasiljas
Автомобил: Golf 2 RP
Двигател: 1988

Мнениеот vasiljas » Чет 10 сеп 2009 0:32

Колега,аз също имах този проблем с окачването на Вентото-увиснала задница и нестабилен в завоите.С нови оригинални пружини от Венто няма да промениш нищо понеже те са същите като на Голф 3,а нашата кола е с по-тежка задница и пак ще увисне,затова си взех пружини от Пасат В3 седан.Имай предвид че не стават от всички модели Пасат,аз ходих в няколко магазина но не знаеха кой ще станат,затова си намерих магазин където има каталог на пружините на различните марки и модели автомобили.Продавачите провериха височината,диаметъра и дебелината на навивките на оригиналните пружини на Вентото,и намериха почти същите от Пасат 89г.,бяха 5mm.по-високи и малко по-дебели от оригиналните.Взех си пружини Lesjofors-препоръчвам ти ги и на теб,произведени са в Швеицария от швеицарска стомана,едни от най добрите на пазара,струваха около 80лв.но като качество нямат нищо общо с китайските евтини боклуци който най-вероятно ще ти предложат и ще струват с около 20лв. по-малко.Купих си и газови амортисьори Билщайн,возията с тях е малко по твърда от маслените,но по-стабилна в завоите,струваха по около 80лв.,сменят се също тампоните и прахоуловителителите.При смяната на пружините не се променя нищо,просто се махат старите и слагат новите,хубаво е да ги смениш едновременно с амортисьорите за да не даваш пак пари за майстор.Колата става малко по-висока от нормалното,но изглежда много добре,ако искаш да е с нормална височина можеш да отрежеш половин навивка от пружината,макар че не го препоръчват.Резултатът от смяната на пружините и новите газови амортисьори е невероятен,все едно карам друга кола,много по-стабилна от преди.Във завоите влизам с по-висока скорост,а колата е като залепена за пътя,а не като преди когато имах чувството че задницата иска да ме изпревари.Можеш да товариш много повече от преди,иначе за какво ти е този голям багажник,возили сме се пет човека с доста багаж без задницата да усети натоварването.Лек недостатък е че ако си празен и минеш с малко по-голяма скорост през бабуна или легнал полицаи задницата изтропва,но това е леко неудобство.Много съм доволен от смяната и ти препоръчвам да сменяш без да се замисляш.Ами това е,надявам се да съм бил полезен и да съм отговорил на въпросите ти.

Потребителски аватар
peleto861022
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peleto861022 » Чет 10 сеп 2009 0:55

:bowdown мерси колега много и то полезно инфо ми даде ще го имам в предвид . а колко горе-долу струват прахоуловителите и тампоните .

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Чет 10 сеп 2009 7:06

Шок-тампоните и "прашниците" са най-евтиното от това, което ще вземаш, не ги мисли... Виж ако "прашниците" са от ментетата от по-твърдата пластмаса - не ги вземай - първата наистина дълбока яма с натоварена кола и си го попилял, пасват едни опелски маншончета - продавачите /печените/ знаят... Това с пасатовите пружини сме го правили, но на Джета, с обикновени хидравлични Билщайн-и - ефекта е същия, но ще си "избиеш парите" за шок-тампоните и "прашниците" от разликата с газовите... Разликата в стабилността, държанието с товар, пък и "стойката" на колата е голяма, но празна на кофти настилка е ужас... :) Пружините се избират и поръчват с печен продавач-навитак, който си разбира от работата...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”