Голф 3 - мигачи - american style

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Голф 3 - мигачи - american style

Мнениеот BeckoTDI » Сря 09 сеп 2009 8:31

Имам вградени във фара мигачи на мястото на габарита (на аватара се вижда), но са с 5w крушки и заради това светят като при изгоряла крушка - мигат доста бързо, което ме дразни и сега размишляшам върху следния вариант:
Слагам си буксата за мигачите към тези в бронята, но пускам кабел и към крушките в габарита.(искам и горните да си светят като мигачи, защото долните са черни и едно че ще може да се заядат полицаите и другото по-важно някой може да не види, че пускам мигач).
Та главно въпроса ми е, тия мигачи в габаритната секция, ако са свързани едновременно към мигач и габарит, да речем че карам на габарит и пусна мигач ще почнат ли да мигат? (по този начин на свързване който съм описал или трябва нещо допълнително)

пп. предполагам, че ще стане по начина който съм казал, ама искам някакво потвърждение, че не ми се свалят фаровете напразно :)

Потребителски аватар
vaso18
T.N.T.
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 3 - мигачи - american style

Мнениеот vaso18 » Сря 09 сеп 2009 10:16

Преди имаше разни тираджии във фирмата която работих,връзваха (+) на мигача към масата на габарита и се получаваше ефекта само че като светне мигача в бронята във фара ще угасва и обратното като светне във фара в бонята ще угасва другия вариянт е с реле да го направиш,връзва се на затворена верига и като пуснеш мигач прекъсва тока на габарита и мига :)

rado_thunder
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rado_thunder » Сря 09 сеп 2009 10:22

Ако съм разбрал правилно колега ти искаш да захраниш мигачите на бронята и мигачите в габаритната секция. Защо искаш да свързваш и габаритите към мигачите? Ако ги свържеш при пускане на габарит мигачите ще ти светят постоянно. Има вариант мигачите и габаритите да се свържат заедно. Та през деня да си ти светят мигачите на бронята и мигачите в габаритната секция. А пък през ноща като караш на фарове да ти свти габарита и мигача на бронята. За целта трябва да си купиш два диода които са стотинки ( не светодиод) във всеки специализиран магазин като им кажеш за какво ти трябват ще ти помогнат с избора. Та първо проверяваш с пробна лампа или мултимер кой кабел се прекасва за мигача(+или-) и запояваш диода така че като дадеш мигач да почва да ти свети и този в габаритната секция, а като пуснеш габарит диода се запушва поради обратната посока на тока и си свети само габарита. Внимавай да не обърнеш +и- като свързваш мигача на бронята и този в габаритната секция защото ще ти даде на късо. Ето и една схема която се надявам да ти помогне. Диода съм го сложил на + само ориетировъчно ти трбва да го запоиш на кабела който се прекъсва.
Прикачени файлове
схема.JPG

rado_thunder
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rado_thunder » Сря 09 сеп 2009 10:25

Колега ако си близко до Дървеница може да ти помогна да го направим. Гсм 0898585286 Радо

Потребителски аватар
BeckoTDI

Мнениеот BeckoTDI » Сря 09 сеп 2009 10:56

vaso18 мерси ама този вариант единия да светва другия да изгасва не ми допада - малко като коледна елха става :D Май точно това бях забравил в сметките ми.

rado_thunder благодаря ти за отзивчивостта колега, идеята ми е - горния мигач свети заедно с габаритите, пусна ли мигач да си мига заедно с долния.
До колкото виждам схемата, просто трябва да добавя един диод за да постигна желания ефект?

rado_thunder
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rado_thunder » Сря 09 сеп 2009 22:31

Мисля че няма да стане точно както искаш . След като имаш една крушка и искаш да я ползваш хем за габарит хем за мигач. Друг вариант е ако намериш някаква крушка която да пасне там и да е с две светлини като на стоповете и габаритите . Само че трябва да е много по-малка.

Потребителски аватар
BeckoTDI

Мнениеот BeckoTDI » Чет 10 сеп 2009 3:52

Хммм едва ли има 5w крушка с 2 светлини... по скоро за долния мигач където е 21w като от стоп има крушки с 2 светлини, така че явно долния мигач може да свети постоянно като габарит...

в краен случай ще си върна фаровете както бяха - горе габарит (само че оранжев), долу да си е мигача така е най-лесно ама с тия черни мигачи.. :cop

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Чет 10 сеп 2009 10:15

BeckoTDI написа: горе габарит (само че оранжев),

Веднъж експериментирах така ,но като ми налетяха 3-4 пъти /мислят си ,че е мигач в бързината и ме засичаха/ и го оправих както си беше .

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”