Има едно чегъртане такова като от разбит лагер когато колата работи на място.Като натисна съединителя изчезва...
Преди 2 години си сменях скоросната кутия с втора употреба че на старата се счупи нещо вътре,и си спомням че и тя от начало така чегърташе,и после повече и повече и.....
Дали някои знае какво е и може ли да се оправи....някъде по форума бях чел че някои ги оправя ама не го намирам сега че ми писна скорости да сменям...тая ми е 3-та кутия,че първата беше с 4 скорости..пък и да взема пак втора употреба каква е гаранцията че няма пак да се скапе...или да си е скапана...
Гледах днес има си масло ..нали там от страни като отвиеш пропката и трябва да е до там..или..

голф 2,1.6 GTD шум от скоростната кутия
- viktoris
- Автомобил: Passat 98 AFN Galaxy AHU 97
- Двигател:
Re: голф 2,1.6 GTD шум от скоростната кутия
Няама ли някои да знае какво им е на тия скорости колеги..и това оправя ли се...
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен е лагер.Иди при някой спец да я види.Успех.
- viktoris
- Двигател:
И на мен така ми звучи като лагер,но търся някои дето може да я поправи....имам още една 5 степенна скоростна кутия дето се счупи преди и може и да се ползва от нея нещо примерно....
Или някои да знае някои друг дето поправя скорости че кои ще ти седне скорости да отваря по сервизите...или поне аз дето питам все ми викат втора употреба да вземам...лошо нема ама нали вземах вече и пак счупена ...
Абе имаше някъде из форума някои имаше проблем със скоростите и някои друг му пишеше "даи да ти ги оправя" ама не мога да го намеря...
Или някои да знае някои друг дето поправя скорости че кои ще ти седне скорости да отваря по сервизите...или поне аз дето питам все ми викат втора употреба да вземам...лошо нема ама нали вземах вече и пак счупена ...
Абе имаше някъде из форума някои имаше проблем със скоростите и някои друг му пишеше "даи да ти ги оправя" ама не мога да го намеря...
- alex929
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако кажеш откъде си може и майстор да ти препоръчат съфорумниците.А иначе и прожините на феродовия диск да тракат.
- viktoris
- Двигател:
Абе нов е феродовия диск...то гаранция няма де ...а иначе съм от монтана ,но където и да е става ...само да се намери човек...
- viktoris
- Двигател:
днес ходих до един маистор и ми каза че така си шумят скоростите на голфовете ,но на другия голф на баща ми го няма това шумене,а и на тоя го нямаше преди ...пак питам че много ме дразни..съединителя ли е или от скоростната кутия ,...след като натисна педала насъединителя изчезва напълно..????
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Кажи му на тоя "майстор",че така му трака главата.Щом като натиснеш съединителя звука изчезва,значи е от скоростната кутия.Най-вероятно лагер.
- viktoris
- Двигател:
Абе и на мен така ми звучи като някои разбит лагер в скоростите...голфа няма аксиален лагер, нали, ..за да е тои?...друг маистор ми каза че е от съединителя,и ако го сменя ще се оправи...ама знам ли ...маи пак ще сменям скорости....но ще изчакам да СЕ счупят хубаво... 

- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Как да няма лагер? 

- viktoris
- Двигател:
Имам в предвид при съединителя...ама не знам де ,като сменях съединител и скоростна кутия последния път не видях...имаше само някакво лостче дето излиза от скоростната кутия и влиза в съединителя
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Е точно как да няма ладер?
- viktoris
- Двигател:
е нема ...явно на голфа не е като на повечето коли дето аксиалния лагер е там при съединитела на една разчепата вилка и бута претискателния...поне на моите 2 голфа ...чист дизел и турбо дизел...а скоростни кутии съм сменял 3 пъти....да е един ...да не съм видял но....знам ли...преди 2 години беше последния път...може и да съм остарял и да не помня.. 

- mariovasi
- Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
- Двигател: TSI
viktoris написа:...може и да съм остарял и да не помня..

Да възможно е аксиалният лагер да не е при съединителя.
Цитат :" има доста мотори на VW които са с обратен съединител и нямат аксиален лагер, а вместо него се ползва една пластина".
viewtopic.php?f=5&t=111874&hilit=%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD+%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%B5%D1%80
viewtopic.php?f=5&t=108231&hilit=%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD+%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%B5%D1%80
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
vaskoto1 написа:аксиален лагер имат всички.
само че на т. нар. обратни съединители лагера си е малък, пластмасов, мнотира се в една метална чашка (като повдигач) и се намира в опашката на кутията-при 5тата скорост.
не се поразява както нормалния аксиален лагер на нормалните съединители и може да се смени и без да се сваля кутията.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”