Различно поддържане на температура на бензин и на газ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
valka
Автомобил: поцинкован танк
Двигател:

Различно поддържане на температура на бензин и на газ?

Мнениеот valka » Вто 29 сеп 2009 14:53

Четох проблеми с температура, датчици, термостати, водни помпи ала-бала. Ако все пак съм пропуснал някоя с моя проблем предварително се извинявам.

Колата е Golf 3,1.4 ABD, 1992г. Имах малко проблемчета с температурата на двигателя - не поддържаше 90 градуса. Стига 90 и след съвсем малко време почва да ги качва. Мислих си... случил съм на кофти термостат.
Преди месец си сложих газова уредба. Вече един месец на газ, след като стигне 90-те градуса и ги кове за доста дълъг период от време. Някой има ли идея в какво да търся проблема. Водна помпа ли е, друго ли...? :gruebel

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Re: Различно поддържане на температура на бензин и на газ?

Мнениеот zdravko_jett » Вто 29 сеп 2009 15:05

ако не ти изхвърля водата не се притесняваи и аз се притеснявах с тези градуси дайе гарнитура на главата сменях ,всички водни съесинения, и на трап си ми качва около 100 градуса ама не изхвърля водата, а колко градуса ти качва на тебе провери дали ти работи 1вата степен на перката на радиятора кайи колко ти ги качва градусите чуваш ли перката да се включва и на колко

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Вто 29 сеп 2009 15:39

А сега като превключиш на бензин, загрява ли? Ако НЕ - провери за запушване малкия кръг на охлаждането. Може да е бил запушен/ да няма добра циркулация през термостата / и сега, след монтажа на изпарителя, той да шунтира запушването -> термостата да работи нормално

Потребителски аватар
valka
Двигател:

Мнениеот valka » Вто 29 сеп 2009 19:05

bayspiro написа:А сега като превключиш на бензин, загрява ли? Ако НЕ - провери за запушване малкия кръг на охлаждането. Може да е бил запушен/ да няма добра циркулация през термостата / и сега, след монтажа на изпарителя, той да шунтира запушването -> термостата да работи нормално

Може и това да е. :roll:

Значи откакто съм взел колата, 2007 година, си е така на бензин. Стария ми термостат отваряше на 84 градуса, новия нямам идея на колко. На перката не и работи първата степен явно, защото предишния собственик (или тия от автокъщата, знам ли) я е вързал да си я вкл. сам вътре от таблото. И мисля тръгва директно на втората степен. Не съм се занимавал да го пипам, знам ли какво може да излезе ала-бала. Съединител трябва да сменям,по спешни работи имам. Свикнах освен всичко друго да гледам и температурата и сам да си вкл. перката. И 105 градуса е стигала. Не ми е хвърляла нищо. На бензин почти не карам, от работа и до нас чат-пат само, ама това са 6 км. Повече до Студ. Град, ама там съм на газ. Не съм пробвал на бензин, но все си мисля, че ще е както преди.
Просто ми стана интересно, че откакто сложих газовата и се подобри поне в това отношение. Днес например почти през целия път Надежда-Студ.Град-Люлин си държеше 90-те градуса. Остава да пробвам на бензин някой път и да видя дали се е подобрила. :wink:

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Вто 29 сеп 2009 21:04

май ти е там проблема не ти включва перката на врема не те ли е страх че ще си забравиш да включиш перката и да се працакаш яко тва е неудосто

Потребителски аватар
valka
Двигател:

Мнениеот valka » Вто 29 сеп 2009 21:38

zdravko_jett написа:май ти е там проблема не ти включва перката на врема не те ли е страх че ще си забравиш да включиш перката и да се працакаш яко тва е неудосто

Проблема в перката е съвсем друг. И преди на бензин, и сега на газ перката си я вкл. аз. От 3 години карам така, минал съм 12 000 км и досега не съм забравил. Като сменя съединител, гърнета, парно да оправя ала-бала и куп други неща, ще мисля за перка, датчици и т.н. :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”