bayspiro написа:А сега като превключиш на бензин, загрява ли? Ако НЕ - провери за запушване малкия кръг на охлаждането. Може да е бил запушен/ да няма добра циркулация през термостата / и сега, след монтажа на изпарителя, той да шунтира запушването -> термостата да работи нормално
Може и това да е.
Значи откакто съм взел колата, 2007 година, си е така на бензин. Стария ми термостат отваряше на 84 градуса, новия нямам идея на колко. На перката не и работи първата степен явно, защото предишния собственик (или тия от автокъщата, знам ли) я е вързал да си я вкл. сам вътре от таблото. И мисля тръгва директно на втората степен. Не съм се занимавал да го пипам, знам ли какво може да излезе ала-бала. Съединител трябва да сменям,по спешни работи имам. Свикнах освен всичко друго да гледам и температурата и сам да си вкл. перката. И 105 градуса е стигала. Не ми е хвърляла нищо. На бензин почти не карам, от работа и до нас чат-пат само, ама това са 6 км. Повече до Студ. Град, ама там съм на газ. Не съм пробвал на бензин, но все си мисля, че ще е както преди.
Просто ми стана интересно, че откакто сложих газовата и се подобри поне в това отношение. Днес например почти през целия път Надежда-Студ.Град-Люлин си държеше 90-те градуса. Остава да пробвам на бензин някой път и да видя дали се е подобрила.