мирише на бензин

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
FIRE
Автомобил:
Двигател:

мирише на бензин

Мнениеот FIRE » Сря 06 сеп 2006 15:29

Някой имал ли е подобен проблен?
Когато карам голфа забелязал съм го на дълаг път вътре в купето мирише на бензин, а странното е че стрелката на бензина не мърда и няма течове дали от багажника няма връзка с резервуара и като работи помпата нали е потопяема по дълго време да намирисва в купето?Ама миризмата е силна.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Сря 06 сеп 2006 16:01

по всяка вероятност мирише на бензин отпред. с какъв двигател си? ако е пълна инжекция - от ляво като отвориш предният капак има едни скоби и едни маркучи, обикновенно от там започва да капе бензин. стягаш скобите, а ако не стане трябва да смениш и маркучите.Успех!

Потребителски аватар
FIRE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FIRE » Сря 06 сеп 2006 16:33

1.8 mi.
И аз си мисля, че трябва да е отпред ама гледах обстоино и не виждам теч, а нали и бензина ще изчезва?

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Сря 06 сеп 2006 16:41

ако е малко бензина ще се изпарява и само от парите ще мирише. ами щом не е пълна инжекция незнам. запали колата и гледай хубаво.

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Сря 06 сеп 2006 17:50

а на карб 2е2 от къд може да мирише на бензин?

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Чет 07 сеп 2006 9:44

Muncho написа: ...

Ако не е от маркуч, при мен миришеше защото като я взех колата го нямаше тройника за обратния бензин. В резултат като нямаше от къде да се връща, карба преливаше. Провери го това - към и от резервоара трябва да имаш 2 маркуча а не единия някъде да виси. Виждал съм го после на още 2 коли този номер за това го споменавам.

Потребителски аватар
Mustang GT-R
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mustang GT-R » Чет 07 сеп 2006 9:59

При мен се беше напукал единия от двата маркуча, които влизат в моното и от него "сълзеше" и миришеше на бензин. Смених го веднага да не стане :horror:

Потребителски аватар
emils
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emils » Чет 07 сеп 2006 11:57

при моето поло се беше напукало едно 10 см. маркуче, което излиза от резервоара и влиза във въпросната "магистрална" тръба, която отива към двигателя. при отворени прозорци и в движение смърди яко на бензин. при голфовете обаче е по-различно разположението на тези детайли. все пак като идея.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 07 сеп 2006 12:37

да нямаш туба за резервен бензин..... :roll:

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Чет 07 сеп 2006 12:37

Провери си оплътнено ли е всичко отзад както трябва. При мене се беше скъсала гумата на едно място и при затворен багажник не се оплътняваше както трябва. Газовете от ауспуха се завихряха и влизаха директно вътре в купето и си смърдеше много. Друг проблем може да ти е дупка по генерацията, направи си обстоен преглед от колектора до края на гърнето. После виж дали капака на машинката за уреда на нивото на бензина е оплътнен добре. Теч надали ще имаш, защото при най-малкото цепване на маркучите те се пръскат (при мене налягането е над 3 бара...) :wink: А пръсне ли се маркуча повярвай, че веднага ще разбереш :wink:

Потребителски аватар
jurri
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jurri » Чет 07 сеп 2006 13:02

Аз имах същият проблем - след преглеждане на всички системи и маркучи се оказа че преди да я купя колата е имала чейнджер или усилвател в багажника,който е бил захванат с видии,едната от които е пробила резервоара.След като джамбазите са разкачили техниката дупката се е отворила и миришеше МНОГО на бензин.Свалиха ми резервоара и ми завиха друга видиика в дупката и я залепиха.Вече година е ОК

Последна промяна от jurri на Чет 07 сеп 2006 14:17, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 07 сеп 2006 13:31

jurri написа:Аз имах същият проблем - след преглеждане на всички системи и маркучи се оказа че преди да я купя колата е имала чейнджер или усилвател в багажника,който е бил захванат с видии,едната от които е пробила резервоара.Следкато джамбазите са разкачили техниката дупката се е отворила и миришеше МНОГО на бензин.Свалиха ми резервоара и ми завиха друга видиика в дупката и я залепиха.Вече година е ОК

баси тва като го четох и не ми се искаше да повярвам.... :screwy

Потребителски аватар
jurri
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jurri » Чет 07 сеп 2006 15:25

chefito написа:
jurri написа:Аз имах същият проблем - след преглеждане на всички системи и маркучи се оказа че преди да я купя колата е имала чейнджер или усилвател в багажника,който е бил захванат с видии,едната от които е пробила резервоара.Следкато джамбазите са разкачили техниката дупката се е отворила и миришеше МНОГО на бензин.Свалиха ми резервоара и ми завиха друга видиика в дупката и я залепиха.Вече година е ОК

баси тва като го четох и не ми се искаше да повярвам.... :screwy

И на мен не ми се вярваше,че има "умник",който ще завива 3-4см видии в пода на багажника. :)

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Re: мирише на бензин

Мнениеот nokiangage » Сря 15 юни 2011 9:24

Да съживя темата за съжаление колеги... Вчера като се прибирах от работа с колата, ми замириса леко на бензин праз парното, страното е, че бензиновата помпа уж е изгоряла от няколко месеца и колата се кара само на газ. Колата е Б3 1,8 моно, знам, че темата е в техническия за голф, но двигателите са същите...Вдигнах капака и май някъде около моно-то мирише, слабо но се усеща като знаеш, че е там. Има около 30 литра бензин в резервоара, но досега не се е случвало да замирише, чак се чудих първоначално на какво мирише :Mr Green Fun , то е необичайно за тая кола и докато се сетя :063: Благодаря предварително! :beer

Потребителски аватар
Ivan4u
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: мирише на бензин

Мнениеот Ivan4u » Сря 15 юни 2011 9:44

2-та щутцера на моното за входящ/изходящ бензин - остарели скоби/ако са оригиналните/ , проблем с маркучите покрай моното - прокъсани/омекнали/кашнати горе на щутцерите , дупчица някъде .

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”