Бензинова попма голф 3 1.8 75кс.
Бензинова попма голф 3 1.8 75кс.
оригиналната ми помпа изгоря и я закарах на майстор да ми я смени,но майстора не че го обвинявам но ми е сложил втора рака помпа (по-евтино уж) но виеща.За жалост и тази помпа изгоря та реших да си я сменя аз да не хравя майстора. Проблема е че незнам как да я извадя. Изкарах двата маркуча изкарах и буксата и до там. Някой да помогне моля ви.
- cheatereye
- Автомобил: VW Golf III 1.6
- Двигател: AEA 1995
Re: Бензинова попма голф 3 1.8 75кс.
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=169685
И един съвет
Използвай търсачката другият път има много писано по този въпрос !
Гледам, че си писал в другата тема, как се развива пластмасовият пръстен на капака.
Развива се с чук около 500 гр. и хубаво дървено трупче с леки почуквания (обратна на часовниковата стрелка) по зъбчетата на пръстена и става работата
И един съвет

Гледам, че си писал в другата тема, как се развива пластмасовият пръстен на капака.
Развива се с чук около 500 гр. и хубаво дървено трупче с леки почуквания (обратна на часовниковата стрелка) по зъбчетата на пръстена и става работата

-
- Автомобил:
- Двигател:
Да, има си специален инструмент за развиване на капака, но когато го няма става и така с много търпение естествено.
-
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ABD 1994
Колеги аз капака го отворих с... КЛЕЩИ! Не знам как ви звучи но е факт. Използвах ги като мини лостче, а опорната точка беше дебелата ламарина. Много лесно стана.
Да ви споделя един куриоз.
Бензиновата помпата не работеше. Отварям я, пускам и ток от акумулатора, каза само бзът и край. Както и да подавам ток, не работи. Чудя се какво да я правя. Слагам я на нейната букса - РАБОТИ!
Сглобявам и херметизирам пластмасовия и буркан, слагам я и хвърля бензин на поразия. В резервоара нямаше боклуци. Какво и беше станало не знам, а и честно казано не ме интересува, защото още си работи. 
Да ви споделя един куриоз.
Бензиновата помпата не работеше. Отварям я, пускам и ток от акумулатора, каза само бзът и край. Както и да подавам ток, не работи. Чудя се какво да я правя. Слагам я на нейната букса - РАБОТИ!

Износила е ротора или четките, работи когато застане в определено положение - сменяй и 

-
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ABD 1994
Какво "зяеш" помпата си работи. Няма да я сменям.
Не ми трябва търсачката.
Просто исках да споделя какво се случи и за клещите.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”