проблем с спукан стоп
проблем с спукан стоп
колеги От доста време има малка дукпа на стопа на Вентото и като вали влиза вода от там в багажника и ми праи локви.сигурен съм че е от там защото стопа отвътре е винаги мокър и виждам откъде тече.. Някакви идеи за поправка без да си купувам нов стоп и да не става много грозно ?
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Re: проблем с спукан стоп
Simbara написа:колеги От доста време има малка дукпа на стопа на Вентото и като вали влиза вода от там в багажника и ми праи локви.сигурен съм че е от там защото стопа отвътре е винаги мокър и виждам откъде тече.. Някакви идеи за поправка без да си купувам нов стоп и да не става много грозно ?
Ако пуснеш снимка, може и да получиш по-подходящи идеи... не мога да си представя каква, къде и колко е голяма тая дупка, но все пак вариантите не са безкрай:
Силикон
Тиксо
Пистолет с гореща пластмаса
Лепило
...
Ако пазиш парчето е лесно. Една капка секундно лепило и си готов. Но ако няма парче, вече е сложно 

нямам снимка... нямам парчето. Тва за силикона с прозрачен ли ? и вътре в дупката докато не се запълни ли тряя да е?просто не ми се ще да стаа мн видно и грозно както с тиксо..
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Simbara написа:нямам снимка... нямам парчето. Тва за силикона с прозрачен ли ? и вътре в дупката докато не се запълни ли тряя да е?просто не ми се ще да стаа мн видно и грозно както с тиксо..
Ами колега както казах не знам нито колко ти е голяма дупката нито къде точно - сам трябва да прецениш кое е най-удобно...
Иначе от разтопяващата се пластмаса има в различни цветове.
- valkilmera
- Автомобил: Golf3 4 Audi A3
- Двигател: ABS AZD 8P
Моите и двата стопа бяха спукани и се пълнеха с вода само,че нямаше липсващи парчета...
Може да ти се стори налудничаво но карах година и половина със залепено безцветно тиксо
дори на моменти не се забелязваше,но при мен пак казвам нямаше липса на детаили от стопа,с една снимка може да стане много по лесно да ти помогне някой.
Успех...
Може да ти се стори налудничаво но карах година и половина със залепено безцветно тиксо
дори на моменти не се забелязваше,но при мен пак казвам нямаше липса на детаили от стопа,с една снимка може да стане много по лесно да ти помогне някой.Успех...
- BoU
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN
колега в тез магазини за авто4ясти и аксесояри има как да го кайя едно тиксо прозра4но с цвето които ги ползват за такива работи облепа6 го и става като ново
- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Няма ли да е най-лесно да дадеш 15-20 лева за стоп втора ръка ?
Силикони , тиксо , ласмаги-джасмаги ...... не се обиждай , ама си е селска история.
Силикони , тиксо , ласмаги-джасмаги ...... не се обиждай , ама си е селска история.
- ilkomotor
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Няма ли да е най-лесно да дадеш 15-20 лева за стоп втора ръка ?
- АБСЕЛЮТНО верно , от такива работи пари няма да спестиш
, хвърли си усилията в това: да вадиш повече пари 
- АБСЕЛЮТНО верно , от такива работи пари няма да спестиш
, хвърли си усилията в това: да вадиш повече пари Re: проблем с спукан стоп
Дупката е малка в долната част на стопа.За друг стоп не ми се занимава защото стоповете ми са затъмнени,тоест тряя се затъмнява наново и ако не се получат еднакви с другия става още по дълга история...
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Ами..една дупка и отдолу-каквото влезне да се оттича,не е много умно,но за без пари ..и не нарушава дизайна на другия стоп 
-
QAZIMODO
- Автомобил: VW GOLF
- Двигател: AHF
и аз имах дупка в моя стоп.запълних дупката със смола за лелене на стъкломат(забражих и точно името).стана перфектно.
- vromos86
- Автомобил:
- Двигател:
Колега пробваи да ги затъмниш с фолио и двата,хем ще са еднакво затъмнени и теча трябва да спре
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Спукан стоп се оправя само по един начин - нова дупка с бормашина най-долу /на невидимо място/, за да се изтича водата....
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Май нещо тая тема става подбудител на гениални идеи.И понеже ме плагиатстваха,ще докажа безумието си:пробий дупка на багажника,така дори да не държи уплътнението на капака или задния джам-пак няма да се удави резервната гума и да ръждяса крика(ако ги има)-т.е. превенция правиш за в бъдеще
Предполагам автора отдавна си е решил проблема и темата заема излишно място и предизвиква писаници,като мойта по-горе.По-добре да се свали от автора или който трябва
Предполагам автора отдавна си е решил проблема и темата заема излишно място и предизвиква писаници,като мойта по-горе.По-добре да се свали от автора или който трябва

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”