Здравейте,
Не патувам често с голфа извънградско но сега се наложи. Движих се на фарове и след около час започна да мига лампата на акумулатора , помислих че нещо не зарежда ок и спрях всички консуматори освен фаровете. Карах така около 20 мин. Инфикатора не спря да мига. Спрах на лукоила на Костинброд и отворих капака да сидя как са нещата- всичко Ок. Запалих и тръгнах , лампата не светеше след около 30 мин пак същото - започна да мига ! Карах така около час.
На връщане целият път не светка и точно се зарадвах и светна след около 140 км каране.
Имате ли идея от какво се получава това? Акумулатора е на 1,5г не схм имал и нямам проблеми с него. Като цало този индикатор какво означава като мига - че не зарежда или че прeзареджа? Еди ственото което ми идва на ум е да го разкача малко да не е натрупала грешки от АГУ то .
Golf MK3 ABS Мига индикатора на акумулатора
- Golf_Mon
- Автомобил: BMW E90 320i Ibiza 6k1
- Двигател: бензинов
Golf MK3 ABS Мига индикатора на акумулатора
Последна промяна от ivostefanov на Пет 11 мар 2016 7:46, променено общо 1 път.
Причина: Редактирах заглавието!
Причина: Редактирах заглавието!
Re: Мига индикатора на акумулатора golf3 ABS
Имал съм подобен случай - ако мига, значи презарежда. Нямаш ли мултицет да измериш?
- Golf_Mon
Имам колега уред , точно тогава за съжаление нямах под ръка да го замеря. Иначе съм го тествал с тоя уред от лидъл и на заоален двигател и на изгасен , в нормите е батерията. Но е възможно да презарежда, не се сетих тогава да пусна всички консуматори, а аз направих обратното. Но предположих че индикацията е За слаба батерия.
Въпросът е защо след като я изгасих за 5 мин после започна пак да свети след 30 мин.

Въпросът е защо след като я изгасих за 5 мин после започна пак да свети след 30 мин.

Има доста причини за един алтернатор да презарежда, с търсачката ми излезна тази тема:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=225591
Част от тях се появяват след каране - например "пробил" диод само ако е загрял повече мотора/алтернатора. Може би не се изразявам с точни термини, затова ще помоля професионалстите да ме извинят.
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=225591
Част от тях се появяват след каране - например "пробил" диод само ако е загрял повече мотора/алтернатора. Може би не се изразявам с точни термини, затова ще помоля професионалстите да ме извинят.
- Golf_Mon
Какво значи пробил диод? Сега като връщам лентата назад, на връщане започна да мига след като беше стояла на място около 2 мин докато видя какво продават тези крайпътните търговци. После след тръгване , почти веднага започна да светка индикацията.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Диодът е полупроводник, като се пробие става на цял проводник
Едва ли имаш такъв проблем.
Възможните причини да презарежда не са много, всъщност само за една се сещам - Неизправен регулатор, блокчето с четките.
Не съм убеден, че действително има презареждане. Тая джиджавка с лампичките е много сладка, аз бих я пуснал в някой компот да го подслади.
Потърси някой, който знае как се работи с мултицет да провери нещата. Ако лампичката, точно тогава не ще да мига, значи трябва да се научиш и ти и да си купиш мултицет и да се научиш да мериш с него.
Презареждането може да ти скапе акумулатора много бързо. Освен акумулатора са застрашени всички консуматори, начело с компове и прочее електроника.

Възможните причини да презарежда не са много, всъщност само за една се сещам - Неизправен регулатор, блокчето с четките.
Не съм убеден, че действително има презареждане. Тая джиджавка с лампичките е много сладка, аз бих я пуснал в някой компот да го подслади.
Потърси някой, който знае как се работи с мултицет да провери нещата. Ако лампичката, точно тогава не ще да мига, значи трябва да се научиш и ти и да си купиш мултицет и да се научиш да мериш с него.
Презареждането може да ти скапе акумулатора много бързо. Освен акумулатора са застрашени всички консуматори, начело с компове и прочее електроника.
- Golf_Mon
Ясно , да имам мултицет и знам как се работи. Вече е в колата и ще съм в готовност. Проблемът е че " градско" не се проявява, поне не до сега.
Най важното на което си отговорих е че когато светка индикацията означава че има презареждане.
Може би бих го отдал на ксенона, лампите са 2х35 w , a стандартните на фаровете са 2х 55w. Ех как си знам че всяко едно нещо правено допълнително скапва всичко хубаво.
Най важното на което си отговорих е че когато светка индикацията означава че има презареждане.
Може би бих го отдал на ксенона, лампите са 2х35 w , a стандартните на фаровете са 2х 55w. Ех как си знам че всяко едно нещо правено допълнително скапва всичко хубаво.
- Golf_Mon
Re: Golf MK3 ABS Мига индикатора на акумулатора
Скапаната лампа днес пак се прояви. Мисля че е нещо по електрониката , защото колата беше стояла на слънцето почти цял ден. Вътре беше адски горещо след палене, почти веднага , след около 1 км , започна да мига. Свързано е нещо с температурата и то не на двигателя ами на въздуха. Това го прави само в голяма жега и топлина. След като огася и пак запаля - изчезва и може и да не се появи отново, както и обикновенно става. Баси необичаната ситуация!! Дайте някакъв съвет.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Golf_Mon написа:Ясно , да имам мултицет и знам как се работи.
Какво показва мултицетът?
- Golf_Mon
Между 14.1 - 14.2
Освен това , докато мигаше , изключих буската с кабелчето , която влиза в динамото, но продължи да мига.
Пс: примерно днес на път за работа пак бях в задръстване, перката се включи , колата си беше ОК. Не е мигала лампата, но навън не беше 30 грдуса.
Освен това , докато мигаше , изключих буската с кабелчето , която влиза в динамото, но продължи да мига.
Пс: примерно днес на път за работа пак бях в задръстване, перката се включи , колата си беше ОК. Не е мигала лампата, но навън не беше 30 грдуса.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Лампата мигаше ли когато ги измери тези 14В?
Тънката жичка работи само първата секунда след запалване. После може и без нея.
Тънката жичка работи само първата секунда след запалване. После може и без нея.
- Golf_Mon
Да съм честен, не съм ги мерил вчера защото нямах уред. Мерих ги пак на лампа мигаша, но беше по преди. Малко след като бях пуснал тая тема и ме посъветваха .
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Ако си убеден, че проблема се появява само при напичане в купето (таблото), сваляй километража и презапоявай стабилизатора и двете големи съпротивления към него. Падат се под оборотомера, над светодиодчето за зареждането.
- Golf_Mon
Здравейте,да не пускам нова тема, какво смятае за тази грешка?
Благодаря много, колата е стара но няма да се откажа от нея.

Благодаря много, колата е стара но няма да се откажа от нея.

- pesho_sl
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: AGR 1998
Ако караш основно на газ тази грешка не те вълнува. Ако караше на бензин щеше да ти се отрази на джоба.
П.П. Ламба сензора ти най-вероятно е за смяна, но това при двигател с обикновено газово не е важно.

П.П. Ламба сензора ти най-вероятно е за смяна, но това при двигател с обикновено газово не е важно.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”