Температурен датчик
- PB_lambo
- Автомобил:
- Двигател:
Температурен датчик
Прочетох доста теми за темп. датчик и не срещнах проблема който се появи при мен. Сутрин като запаля мотора известно време тресе и все едно работи на 3 цилиндъра, а оборотите падат веднага на 800-900(до тук ясно).При движение стрелката на темп. не можеше да подмине 60С а в задръствания си вдига до 90-92 и перката си включва.Първо смених термостата но проблема си остана.Днес взех темп.датчик от Ауто+ с жълт пръстен и на него си пише Luxemburg и номера съвпадаше със стария.Сега с новия датчик изчезна тресенето,автоматичния смукач си държи обороти при студен двигател,колата като е в движение си подържа 85С, но на място или в задръствания стрелката ходи чак до 110С и чак тогава се включва перката на 1-ва степен.Като барам маркучите не ми се струва да е 110С защото не са чак толкова топли.Отбелязвам че системата е обезвъздушена.Та въпроса ми е възможно ли е новия датчик да е дефектен или пропускам нещо в цялата система?Колата е Г3 1.8 ABS
- cecg
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Температурен датчик
нищо чудно колета аз смених 2 датчика и повоче от 70 не ми показва а в задръстване качва до 90 тия датчици са голями капризи
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, така е и с термостатите, да се чуди човек кой е читав и кой не, затова ако засега не ти прави проблем колата и си работи нормално, не я пипай. Ако ти качи разхода тогава може да се каже че имаш проблем!
п.п По принцип всичко е менте, но ако имаш малко късмет се намират и читави неща
п.п По принцип всичко е менте, но ако имаш малко късмет се намират и читави неща

- VW`VENTO
- Автомобил: VW BORA 1.9TDI
- Двигател: AHF
вчера взех та смених и аз този темп. датчик понеже сутрин когато е студена тресе както на колегата(на 3 цилиндъра работи).На таблото ми отчита темп. около 65градуса и затова рекох да пробвам да сменя датчика.Сега с новия ми държй темп 80градуса,а на място стига до 90 и се включва перката.Измерих темп. в разширителния съд с термометър и показва същите стоиности.Доколкото знам трябва да си държи 90 градуса,а перката към 97-98 да се влкючва.От какво може да държи по ниските градуси?
отиди на сервиз да ти я измерят с инфрачервен дигитал термометър за по точно . мерил си при отворен разширителен съд -за това . системата трябва да е затворена и тогава се повишава температурата!физикана телата! 

- PB_lambo
- Автомобил:
- Двигател:
Взех друг датчик от еврото и пак същата работа
Остава само на таблото да не мери правилно друг вариант май не виждам,но все пак със стария датчик на 92С тръгва перката

Остава само на таблото да не мери правилно друг вариант май не виждам,но все пак със стария датчик на 92С тръгва перката
Здравей колега. Този температурен датчик не е за този модел голф. Казвам ти го от личен опит. Бях изпаднал в същото положение като теб преди 5 - 6 месеца и тръгнах и аз да сменям темп. датчик. Взех един от точно същата фирма Ауто + и то с жълт накрайник и се получи същото. Перката се включва и на таблото показва към 110 - 115 градоса. Това много дразни като знаеш, че водната система е изправна и си мислиш да не се прегрее евентоално колата. Проблема го реших с нов температурен датчик - оригинален който е със син накрайник. Със жълтият накрайник мисля че бяха някакви ментета. Те и продавачите в магазина ме предопредиха но като не искаш да дадеш малко по вече пари понякога копуваш едно нещо 2 пъти
- PB_lambo
- Автомобил:
- Двигател:
То остана само синия да пробвам.Иначе от ауто+ ми върнаха парите...излезнаха свестни хора
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
rudoni написа:отиди на сервиз да ти я измерят с инфрачервен дигитал термометър за по точно . мерил си при отворен разширителен съд -за това . системата трябва да е затворена и тогава се повишава температурата!физикана телата!
За това пък измерването с това, което ти наричаш "инфрачервен дигитал термометър", а на чист език му се вика пирометър е доста по-неточно особено когато се използва от необучен персонал

Така, че това не му е проблема

харалампи , как на човека да му обясня какво е? като му пиша пиромер и ще почнат едни въпроси и т.н.в сервиза ще му обърнат внимание.
- PB_lambo
- Автомобил:
- Двигател:
За сега проблема си остава.Като го отстраня ще пиша от какво е било.
- tonev79
- Автомобил:
- Двигател:
Колега и аз имам същия проблем на 110 градуса ми включва първата степен,закарах я в сервиз,закачиха и лаптопа и на него показа,че когато на таблото ми показва 110 градуса реално са 97 градуса,и от тогава така си я карам и нямам никви проблеми,но напоследък тва нешто взе да ме дразни и мисля и аз да сменям датчика,но само тва ме спира,че както казват и другите колеги-САМО МЕНТЕТА
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”