Температурен датчик

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
PB_lambo
Автомобил:
Двигател:

Температурен датчик

Мнениеот PB_lambo » Вто 10 ное 2009 1:47

Прочетох доста теми за темп. датчик и не срещнах проблема който се появи при мен. Сутрин като запаля мотора известно време тресе и все едно работи на 3 цилиндъра, а оборотите падат веднага на 800-900(до тук ясно).При движение стрелката на темп. не можеше да подмине 60С а в задръствания си вдига до 90-92 и перката си включва.Първо смених термостата но проблема си остана.Днес взех темп.датчик от Ауто+ с жълт пръстен и на него си пише Luxemburg и номера съвпадаше със стария.Сега с новия датчик изчезна тресенето,автоматичния смукач си държи обороти при студен двигател,колата като е в движение си подържа 85С, но на място или в задръствания стрелката ходи чак до 110С и чак тогава се включва перката на 1-ва степен.Като барам маркучите не ми се струва да е 110С защото не са чак толкова топли.Отбелязвам че системата е обезвъздушена.Та въпроса ми е възможно ли е новия датчик да е дефектен или пропускам нещо в цялата система?Колата е Г3 1.8 ABS

Потребителски аватар
cecg
Автомобил:
Двигател:

Re: Температурен датчик

Мнениеот cecg » Вто 10 ное 2009 7:34

нищо чудно колета аз смених 2 датчика и повоче от 70 не ми показва а в задръстване качва до 90 тия датчици са голями капризи

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 10 ное 2009 7:44

Колега, така е и с термостатите, да се чуди човек кой е читав и кой не, затова ако засега не ти прави проблем колата и си работи нормално, не я пипай. Ако ти качи разхода тогава може да се каже че имаш проблем!

п.п По принцип всичко е менте, но ако имаш малко късмет се намират и читави неща :да:

Потребителски аватар
VW`VENTO
Автомобил: VW BORA 1.9TDI
Двигател: AHF

Мнениеот VW`VENTO » Вто 10 ное 2009 9:25

вчера взех та смених и аз този темп. датчик понеже сутрин когато е студена тресе както на колегата(на 3 цилиндъра работи).На таблото ми отчита темп. около 65градуса и затова рекох да пробвам да сменя датчика.Сега с новия ми държй темп 80градуса,а на място стига до 90 и се включва перката.Измерих темп. в разширителния съд с термометър и показва същите стоиности.Доколкото знам трябва да си държи 90 градуса,а перката към 97-98 да се влкючва.От какво може да държи по ниските градуси?

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Вто 10 ное 2009 9:44

отиди на сервиз да ти я измерят с инфрачервен дигитал термометър за по точно . мерил си при отворен разширителен съд -за това . системата трябва да е затворена и тогава се повишава температурата!физикана телата! :D

Потребителски аватар
PB_lambo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PB_lambo » Вто 10 ное 2009 14:29

Взех друг датчик от еврото и пак същата работа :banghead:
Остава само на таблото да не мери правилно друг вариант май не виждам,но все пак със стария датчик на 92С тръгва перката

Napadatel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Napadatel » Вто 10 ное 2009 14:54

Здравей колега. Този температурен датчик не е за този модел голф. Казвам ти го от личен опит. Бях изпаднал в същото положение като теб преди 5 - 6 месеца и тръгнах и аз да сменям темп. датчик. Взех един от точно същата фирма Ауто + и то с жълт накрайник и се получи същото. Перката се включва и на таблото показва към 110 - 115 градоса. Това много дразни като знаеш, че водната система е изправна и си мислиш да не се прегрее евентоално колата. Проблема го реших с нов температурен датчик - оригинален който е със син накрайник. Със жълтият накрайник мисля че бяха някакви ментета. Те и продавачите в магазина ме предопредиха но като не искаш да дадеш малко по вече пари понякога копуваш едно нещо 2 пъти

Потребителски аватар
PB_lambo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PB_lambo » Вто 10 ное 2009 14:59

То остана само синия да пробвам.Иначе от ауто+ ми върнаха парите...излезнаха свестни хора

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Вто 10 ное 2009 15:06

rudoni написа:отиди на сервиз да ти я измерят с инфрачервен дигитал термометър за по точно . мерил си при отворен разширителен съд -за това . системата трябва да е затворена и тогава се повишава температурата!физикана телата! :D

За това пък измерването с това, което ти наричаш "инфрачервен дигитал термометър", а на чист език му се вика пирометър е доста по-неточно особено когато се използва от необучен персонал ;)

Така, че това не му е проблема ;)

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Вто 10 ное 2009 21:54

харалампи , как на човека да му обясня какво е? като му пиша пиромер и ще почнат едни въпроси и т.н.в сервиза ще му обърнат внимание.

Потребителски аватар
PB_lambo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PB_lambo » Сря 11 ное 2009 13:51

За сега проблема си остава.Като го отстраня ще пиша от какво е било.

Потребителски аватар
tonev79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tonev79 » Чет 19 ное 2009 19:16

Колега и аз имам същия проблем на 110 градуса ми включва първата степен,закарах я в сервиз,закачиха и лаптопа и на него показа,че когато на таблото ми показва 110 градуса реално са 97 градуса,и от тогава така си я карам и нямам никви проблеми,но напоследък тва нешто взе да ме дразни и мисля и аз да сменям датчика,но само тва ме спира,че както казват и другите колеги-САМО МЕНТЕТА

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”