Здравейте.
Оригиналния крик който ми дойде с колата изпусна... Добре, че беше при вдигане и гумата беше още там.
Въпросът ми е дали да взема отново оригинален и откъде
или
да взема друг, маслен примерно.
Основната ми идея е да мога да го поставя пак при резервната гума,
където му е мястото и да не се търкаля по багажника.
Благодаря предварително.
Оригинален крик
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Оригинален крик
Горубляне
.
- MaRtiNsKi
- Автомобил: GOLF V
- Двигател: TDI
Колега вземи си направо едно маслено до 2т. и си спестяваш много мъки и навивания
.Според мен немеца го е мързеяло да мисли за крика... направо толкова скапан крик е направил,че ми идва да го нарежа с флекса 
.Според мен немеца го е мързеяло да мисли за крика... направо толкова скапан крик е направил,че ми идва да го нарежа с флекса -
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Тоя крик се ползва само като подсигурител на масления "крокодил",багажник голям,в една щайгичка съм го пъхнал.Крокодил взимай читав,тия 2тона за 30 лв.са малко..изнасилени,усеща се че се напъват на предницата а там едва ли е 2т.По принцип оригинала на наклон и лед ..си е "мисия невъзможна" малко,практиката показва ,че именно при такива ситуации се появява необходимостта от крика....то на равно и гладко всеки знае.Второ-слагам крокодила под носача,че тия 16-годишни прагове 

Взех маслен тип "бутилка", за 20 лева в Бриколаж, 3 тона да има резерва (има-няма 2 пъти
).
Доста компактен е. Още не съм пробвал, но мисля, че спокойно ще се побере при резервната гума.
Гледах и крокодилите, но са доста обемисти - голфа не е с багажник за чудо и приказ.
Дано да няма проблеми, ако все пак се наложи да го ползвам.
Доста компактен е. Още не съм пробвал, но мисля, че спокойно ще се побере при резервната гума.
Гледах и крокодилите, но са доста обемисти - голфа не е с багажник за чудо и приказ.
Дано да няма проблеми, ако все пак се наложи да го ползвам.
Тази "бутилка" ако я сложиш легнала при резерната гума да не стани да и изтече маслото и да останеш не приятно изненадан 

-
valeri_m
- Автомобил:
- Двигател:
pesho_bg написа:Тази "бутилка" ако я сложиш легнала при резерната гума да не стани да и изтече маслото и да останеш не приятно изненадан
От личен опит мога да допълня,че бутилката (крика ) няма да му върши работа- или ще му върши и колегата ще псува докато го има..най добрия вариант е посочен по горе "КРОКОДИЛ".
Недостатъците са :къс ход на буталото,няеподходящ за леки автомобили.
Защото имаш провисване на гумата и носача и трябва на 2-3 пъти да повдигаш подлагаш и и става мазало и много нерви .Да не говорим , око се спука гума.
Малко място на стойката (шииката)купето гнило и дупка в пода.
Колеги,най сигурен си е крокодила,но е голям итежък за багажника на Голфето.За да повдигне достатъчно ефективно от раэ съм си взел и 2-3 къси дъсчици от бук,защото по-трудно се чупят от чамовите и в зависимост от ситуацията подлагам между лапата икупето 1,2 или 3.Задъжително подлагам и тринога стойка с телескопична горна част/има ги в магазините/ и леко отпускам крика така,че да разпредели тежестта на колата почти равномерно м/у крика и стойката,като да не забравя да спомена,че на противоположната на повдигането страна на колата слагам по едно триъгълно трупче пред предната и зад задната гуми,за да не поддаде колата напред или назад.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”