Оригинален крик

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Anr
Автомобил:
Двигател:

Оригинален крик

Мнениеот Anr » Чет 12 ное 2009 18:42

Здравейте.

Оригиналния крик който ми дойде с колата изпусна... Добре, че беше при вдигане и гумата беше още там.

Въпросът ми е дали да взема отново оригинален и откъде
или
да взема друг, маслен примерно.
Основната ми идея е да мога да го поставя пак при резервната гума,
където му е мястото и да не се търкаля по багажника.

Благодаря предварително.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Re: Оригинален крик

Мнениеот andro_ » Чет 12 ное 2009 19:14

Горубляне :wink: .

Потребителски аватар
MaRtiNsKi
Автомобил: GOLF V
Двигател: TDI

Мнениеот MaRtiNsKi » Чет 12 ное 2009 19:18

Колега вземи си направо едно маслено до 2т. и си спестяваш много мъки и навивания mhihi .Според мен немеца го е мързеяло да мисли за крика... направо толкова скапан крик е направил,че ми идва да го нарежа с флекса :evil:

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Чет 12 ное 2009 19:55

Тоя крик се ползва само като подсигурител на масления "крокодил",багажник голям,в една щайгичка съм го пъхнал.Крокодил взимай читав,тия 2тона за 30 лв.са малко..изнасилени,усеща се че се напъват на предницата а там едва ли е 2т.По принцип оригинала на наклон и лед ..си е "мисия невъзможна" малко,практиката показва ,че именно при такива ситуации се появява необходимостта от крика....то на равно и гладко всеки знае.Второ-слагам крокодила под носача,че тия 16-годишни прагове :Mr Green Fun

Anr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Anr » Нед 15 ное 2009 20:16

Взех маслен тип "бутилка", за 20 лева в Бриколаж, 3 тона да има резерва (има-няма 2 пъти :) ).
Доста компактен е. Още не съм пробвал, но мисля, че спокойно ще се побере при резервната гума.

Гледах и крокодилите, но са доста обемисти - голфа не е с багажник за чудо и приказ.

Дано да няма проблеми, ако все пак се наложи да го ползвам.

Потребителски аватар
pesho_bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pesho_bg » Пон 16 ное 2009 18:56

Тази "бутилка" ако я сложиш легнала при резерната гума да не стани да и изтече маслото и да останеш не приятно изненадан :да:

valeri_m
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valeri_m » Пон 16 ное 2009 19:10

pesho_bg написа:Тази "бутилка" ако я сложиш легнала при резерната гума да не стани да и изтече маслото и да останеш не приятно изненадан :да:

От личен опит мога да допълня,че бутилката (крика ) няма да му върши работа- или ще му върши и колегата ще псува докато го има..най добрия вариант е посочен по горе "КРОКОДИЛ".
Недостатъците са :къс ход на буталото,няеподходящ за леки автомобили.
Защото имаш провисване на гумата и носача и трябва на 2-3 пъти да повдигаш подлагаш и и става мазало и много нерви .Да не говорим , око се спука гума.
Малко място на стойката (шииката)купето гнило и дупка в пода.

valeri_m
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valeri_m » Пон 16 ное 2009 19:11

:oops:

zil154
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zil154 » Сря 25 ное 2009 10:02

Колеги,най сигурен си е крокодила,но е голям итежък за багажника на Голфето.За да повдигне достатъчно ефективно от раэ съм си взел и 2-3 къси дъсчици от бук,защото по-трудно се чупят от чамовите и в зависимост от ситуацията подлагам между лапата икупето 1,2 или 3.Задъжително подлагам и тринога стойка с телескопична горна част/има ги в магазините/ и леко отпускам крика така,че да разпредели тежестта на колата почти равномерно м/у крика и стойката,като да не забравя да спомена,че на противоположната на повдигането страна на колата слагам по едно триъгълно трупче пред предната и зад задната гуми,за да не поддаде колата напред или назад.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”